Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

_Martini_ 14:26, 26 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

To także moja kolorystyka...bardzo ją lubię w ogrodzie.

Dla mnie inne kolory są za agresywne tzn. czerwony i jemu pochodne.
_Martini_ 14:28, 26 kwi 2018

frezja napisał(a)
Piękny zestaw kolorystyczny. U Ciebie też maty..moje częściowo do wymiany, ale już trochę latek mają.

Ja się bardzo cieszę z tych mat, bo zasłaniają mi puste pole i ogród sprawia wrażenie bardziej przytulnego. Gdzieś czytałam, że można te maty pomalować kiedy się zniszczą. Moje są dopiero drugi rok.
_Martini_ 14:29, 26 kwi 2018

anbu napisał(a)
O widzę, że będzie lifting rabaty
Tulipany śliczne

Ten lifting ciągle odkładam w czasie, bo pogoda ostatnio nie dopisuje. Ale za to miałam czas na myślenie, co tam ostatecznie posadzić ...
_Martini_ 14:32, 26 kwi 2018

Kasya napisał(a)
Ladnie posadzone tulipanki i kolory ładne

Nom, moje ulubione Mogę powiedzieć, że w tym roku w końcu widać je w moim ogrodzie, a zamierzam jeszcze jesienią dosadzić
Jak tam lilaczki u Ciebie? Zaraz przyjdę obejrzeć
_Martini_ 14:36, 26 kwi 2018

Zana napisał(a)
Hi, hi a ja właśnie posadziłam żółto-zielone z fioletowymi, tylko że te fioletowe to chyba będą czerwone! I to dopiero czeka mnie zonk.

Czyli, że same pomyłki??
Mnie ten żółty przyprawił o palpitację serca. Na szczęście to trafione Sapporo.
Anda 16:08, 26 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)

No właśnie nie bardzo. Mamy co prawda dwie skrzynie obsadzone bratkami, ale nimi też chyba specjalnie się nikt nie opiekuje.
Ja myślałam nie tylko o bylinach, ale też niskich krzewach na tyle rabaty, może lilak, kalina, krzewuszka?

Te niskie lilaki Palibin są fajne, krzewuszki też ładnie rosną, jeśli się je tnie po kwitnieniu. Kaliny są ładne bez cięcia i pachną np. burkwoodii . Cornus w odmianach, kwitnący lub z ładnymi liśćmi. Euonymus alatus ładnie się przebarwia jesienią. Nie jestem jednak pewna, czy przeżyją suszę latem, bo deszcz to towar coraz bardziej deficytowy.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 17:27, 26 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)

Uff, rzeczywiście teraz już są kremowe. Średnio mi tam pasują między Triumphami, ale trudno, przesadzać tych cebul już nie zamierzam

Daj im czas, to wspaniałę tulipany, będą piękne i do tego wytrzymałe, nie giną, u mnie już 6 lat
_Martini_ 11:52, 28 kwi 2018

Anda napisał(a)

Te niskie lilaki Palibin są fajne, krzewuszki też ładnie rosną, jeśli się je tnie po kwitnieniu. Kaliny są ładne bez cięcia i pachną np. burkwoodii . Cornus w odmianach, kwitnący lub z ładnymi liśćmi. Euonymus alatus ładnie się przebarwia jesienią. Nie jestem jednak pewna, czy przeżyją suszę latem, bo deszcz to towar coraz bardziej deficytowy.

Palibin to sobie sprawiłam wczoraj do swojego ogrodu
Mamy kilka fajnych pomysłów na to miejsce, ale władza ma jakąś chyba inną wizję i kręci nosem. Jak znam życie zrobi coś po swojemu i może wyjść kicha A taki potencjał.
_Martini_ 12:04, 28 kwi 2018

Milka napisał(a)

Daj im czas, to wspaniałę tulipany, będą piękne i do tego wytrzymałe, nie giną, u mnie już 6 lat

Miałaś rację, są urocze i ładnie się zgrały w duecie

_Martini_ 12:05, 28 kwi 2018

I tak na szybko kilka ujęć z ogrodu