Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród z łezką II 22:19, 01 lip 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)

Cudne te lilie. Znasz ich nazwę?
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:44, 01 lip 2019

Do góry
zakwitly lilie, nie widze Gobasiowej ale takie mam ta czerwona mi sie podoba bardzo

taki miksik mam, zaznaczylam tasiemkami klory i bede je rosadzac. Kiedy najlepiej to zrobic?

na jednej lilii sa takie kulki co to??

Moja działka na Dębowym Lesie 21:06, 01 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Udo ciebie Aniu zawitałam. Ciasto wyborne, nie piekę nieraz drożdżowe. Każdy tylko kawałek zje a potem sama muszę zjadać i puchne więc nie piekę.

U nas na wsi w sklepach po drodze takie ciasta że na widok kubki smakowe drgawek dostają więc kupuje po kawałku i jemy.
Zresztą w te upały niczego mi się nie chce.

Moje hosty w cieniu więc nie tracą koloru, ale osiedlowe widzę, że wypalone.
Lilie u mnie też zaczynają nie mam ich dużo, ale są. Doszłam do wniosku, że trzeba więcej bylin sądzić. Busz bylinowy też pięknie wygląda.

Witaj Elu.U mnie każdy ciasto je.a mąż niegolnięcie bardzo lubi.A i jeszcze ktoś przyjdzie i szybko się rozchodzi.
Ale za często tez nie piekę.Bo właśnie,,, okrąglutcy bylibyśmy wszyscy. wszyscy.

Czubajkowy Ogród 20:59, 01 lip 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Ja ją kupiłem dopiero w tym roku i patrzę,że co dzień bardziej rosnie
Marzę o dużych kzraczkach.

To nie będą krzaczki tylko kępa, bo one wypuszczają pojedyncze łodyżki, które się nie rozgałęziają i rozrastają się przez rozłogi I tak jak lilie lubią mieć ocienione nóżki.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:52, 01 lip 2019

Do góry
Pamiętasz jak się nazywa ta czerwono zielonkawa lilia ?

JoannA napisał(a)

No naraszcie i do mnie dotarło trochę wody. Już nie pamiętam kiedy tak solidnie padało.
Jeżówki dziekują
Abraham Darby

Lilie

First Lady
Czubajkowy Ogród 20:51, 01 lip 2019

Do góry

Lilie i liliowce to też dla mnie symbol lata.

Ogród z łezką II 19:05, 01 lip 2019

Do góry
Mam zaległości w relacjonowaniu, ale zdjęcia cykam Kwitnie już hortka Wim`s Red, zaczynają floksy, lilie w pełni, róże kończą pierwsze kwitnienie, szałwie właśnie ścięliśmy. Trochę zdjęć innych niż róże, bo potem to tylko one

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:48, 01 lip 2019

Do góry
Kasya napisał(a)
szczesciara u mnie wszystko przeszlo bokiem
kilka kropel spadlo ale caly czas swiecilo slonce ...roslinki dalej omdlale
podziwiam jezowki

No naraszcie i do mnie dotarło trochę wody. Już nie pamiętam kiedy tak solidnie padało.
Jeżówki dziekują
Abraham Darby

Lilie

First Lady
Dwa ogrody 16:50, 01 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Co do czerwonej róży, to niestety nie wiem, co ona za jedna. Podobna do Red Yesterday, ale nie jestem pewna.

Moje liliowce dopiero zaczynają, a lilie i odętki daleko za Twoimi. Gdzie Ty mieszkasz, że wszystko tak szybko, o wiele szybciej niż u mnie.

Kącik wypoczynkowy pod brzozą cudowny Zaprasza do odpoczynku przy lemoniadzie

Na moich pomidorkach mam pierwsze zawiązki Malinowych nigdy nie miałam, ale w zeszłym roku miałam podobną odmianę do bawolego serca. Miałam z niej tylko trzy pomidory, ale duże. Jednak w tym roku wypróbowuję inne

Ewo, chyba to jednak nie ta, bliżej jej do typowanej przez Hanię. Mieszkam w centralnej Polsce Mam wrażenie, że przez ten upał rośliny przyśpieszają, by wydać nasiona. Dziś zakwitła budleja
Moja działka na Dębowym Lesie 12:54, 01 lip 2019

Do góry
Udo ciebie Aniu zawitałam. Ciasto wyborne, nie piekę nieraz drożdżowe. Każdy tylko kawałek zje a potem sama muszę zjadać i puchne więc nie piekę.

U nas na wsi w sklepach po drodze takie ciasta że na widok kubki smakowe drgawek dostają więc kupuje po kawałku i jemy.
Zresztą w te upały niczego mi się nie chce.

Moje hosty w cieniu więc nie tracą koloru, ale osiedlowe widzę, że wypalone.
Lilie u mnie też zaczynają nie mam ich dużo, ale są. Doszłam do wniosku, że trzeba więcej bylin sądzić. Busz bylinowy też pięknie wygląda.
Przerwa na kawę... 12:39, 01 lip 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Tamaryszek zaczyna

Cudo - teraz jestem pewna, że to francuski - kwitnie na landrykowy róż

Urocze lilie, takie mogłbym mieć gdybym miała mieć

Mikołajek przepięknie wygląda, jak dużo słońca ma na tym stanowisku?
Przerwa na kawę... 11:28, 01 lip 2019

Do góry
Tamaryszek zaczyna

Lilie w wersji dolnej. Muszę je za róże przełożyć.
Przerwa na kawę... 11:16, 01 lip 2019

Do góry
Ścieżka na razie zostawiona bo pogoda zbyt doskwiera przy pracach fizycznych. Po raz pierwszy widzę hortensje w cieniu z gorąca zwiędnięte i rododendrony ze skulonymi, odwodnionymi listkami. Rośliny cierpią katusze. Praca w taką pogodę to udar gotowy.

Trochę więc inne obrazki zostawiam. To co nie zwiędło.
Lilie z dedykacją dla Moni - twoje piękne. W tym roku zaszalały. Jeszcze raz buziaki za wysyłkę cebulek.
Dwa ogrody 09:58, 01 lip 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

A jak sie zwa te liliowece? Subtelne takie, i kolor fajny. Chyba ze to lilie

To może być H. citrina
Ogród na piasku i z wielkim murem 23:19, 30 cze 2019

Do góry
Te białe lilie masz przepiękne. Ja u siebie lilii nie mam ale jak oglądam u innych to się zachwycam.
Dwa ogrody 23:14, 30 cze 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

To liliowce, faktycznie delikatne, ale nn. Wszystkie liliowce to zbieranina od lat, bez nazw. Może zimą pokuszę się o pokazanie ich portretów Pomidory w szklarence, w doniczkach kilka z owocami, ale jeszcze nie dojrzewają.
Bardzo lubię te jeżówki, ale one moja glinę już mniej.
Zwykłe jeżówki już zaczęły, lilie też i odętki
tego ostu z pierwszej fotki już nie ma

Az szkoda, ze nn.
Jezowki tez lubie, a one mnie nie bardzo. Jakos w tym roku zdalam sobie sprawe, ze mam tylko jedna, jedyna zwykla,jak ta Twoja chyba, od lat w tym samym miejscu, a wszystkie inne cos trafia po drodze, po roku/dwoch. Mam nowe odmiany z ostatniej jesieni, zobaczymy, czy chociaz zakwitna, i czy przetrwaja. Uroki gliny, a przeciez przygotowywalam im podloze jakie lubia.

Odetek nie mam, fajne sa?

Kacik wypoczynkowy Ci sie udal, ale najbardziej podoba mi sie porcelana!
Ogród z rzeźbą 23:11, 30 cze 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)

Kurczę, moja vision in red jakaś blada przy Twojej kupiłam jesienią przez internet 5 kłączy, niby gwarantowali 100% zgodność odmian a tu ani tawułki ani lilie ani hosta się nie zgadzają. No cóż będę reklamować.

Reniu widziałam fotkę tej Twojej rzekomej Vision in Red w którymś wątku i to na pewno nie jest ona.
Jak byś chciała to mogę Ci bliżej jesieni wysłać sadzonkę, swoje podzieliłam i mam ich trochę.

Jeszcze raz Vision in Red z innej strony. Hakone w donicach zaczyna być widoczna.

Tu narazie jest ściernisko... 22:06, 30 cze 2019

Do góry
Lilie w okowach stipy.
Ogród z rzeźbą 21:23, 30 cze 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Noooo nie wiem, też jestem zaskoczona. Na traumę zalecam zakupienie i posadzenie

Jarzmianki prawie przekwitły ale kwitną tawułki.
Tu Vision in Red, trochę skromnie, ale wiosną były dzielone.

Kurczę, moja vision in red jakaś blada przy Twojej kupiłam jesienią przez internet 5 kłączy, niby gwarantowali 100% zgodność odmian a tu ani tawułki ani lilie ani hosta się nie zgadzają. No cóż będę reklamować.
Bylinowa łąka 18:41, 30 cze 2019

Do góry
Inne róże nn też jeszcze kwitną. Pierwsze dwie przy tarasie, choć złapały już czarną plamistość, a kolejna przesadzona jesienią na słońce wypuściła jeden pęd.

Bodziszek po przycięciu już się zregenerował. Już jak wycinałam, to wypuszczał nowe listki.

Lilie w łące, jedne z niewielu, które się uchowały.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies