Zawilce zaczynają. Tez mi się wydawało, ze za szybko. Ale może to takie złudzenie. Bo u innych tez je już widziałam.
Robiłam zdjęcie innym obiektywem, i calowości i wielkości warzywnika nie oddaje.
Następnym razem zrobię innym i lepiej będzie widać.
W sumie warzywnik jest spory, ok 1,5 z rabata pomidorowa i ziemniakami.
W warzywniku mam jeszcze ogórki, jarmuż, cebule, sałatę, pietruszkę, biała rzodkiew, siedmiolatkę, trochę ziół, koperek, groszek, fasolkę szparagowa , bob , marchew , buraczki , pory, selery, cukinie .
pomidorki jeszcze zielone, czekam aż się zaczerwienią. Mam chyba z 5 czy 6 odmian.
Cudne te Twoje lilie i liliowce, mocno się rozrosły od ubiegłego roku, więc i kwiatów więcej
Twój warzywnik bardzo obfity, masz co jeść na bieżąco i na przetwory
Mam pytanie, czy mojemu liliowcowi mam dać teraz jakiś nawóz?
Chcę, żeby kwitł tak jak Twoje.
Dorotko dziękuję bardzo. Mam i rabatę liliowcowa i liliowce w różnych miejscach, rabatach
Ogórki w tym roku, jak żadnego mi dopisały. Zresztą na nowym warzywniku wszystko lepiej rośnie.
Juzie jest pod drzewami, to i warzywa maja lepiej.
I ja uważam, ze lilie i liliowce są cudne .
Jeszcze nie wszystkie się rozrosły. Sporo mam jeszcze młodych małych. Ale w tym roku nawet te , co w tamtym jeszcze nie kwitły to już pokazały kwiatuszek.
Warzywnik jest super. Są warzywa i na bieżąco i na przetwory.
Tak możesz jeszcze liliowca podkarmić,. Zbuduje lepszy krzaczek. A na drugi rok będzie lepiej kwitł.
Liliowce z roku na rok maja więcej kwiatów.
Ja na niektóre kupione małe, czekałam 2 lata, żeby zobaczyć jakie mają kwiatuchy .