Jakiś czas temu zawitała do mnie Toszka. Uświadomiła mi, żem baran i że gruz spod przyszłych rabatek wykopać trzeba. No to kopię. Tylko nie wiem czy wspomniana Toszka zdaje sobie sprawę, że dewastacja średniowiecznych ruin jest chyba nie do końca legalna .
Toszko, jeżeli to czytasz to wiedz, że dobra ze mnie kobieta i w razie "W", na pewno Cię nie wsypię ale paczkę jakąś przyślesz?
A to mój dzisiejszy urobek:
Z takiego kawałka:
I teraz nie wiem czy kopać dalej czy wzywać archeologów .
P.S. Nie wiedziałam, że w dłoniach można mieć zakwasy.
Kupiłam śmiałka Tardiflorę na dawną szałwiową i trochę seslerii jesiennej od finki
Śmiałek dzielony na 4 więc jest duże prawdopodobieństwo że nie zakwitnie w tym sezonie
Oj cudo nad cudami, musze dla nich miejsce wymyslic Czytam o deszczu oj zazdroszcze u nas susza i jeszcze silnie wieje a w cieniu 31C, dziś nawet mały basenik dla wnuczek wyjęłam i szaleją wszystko kwitnie, azalie rodki i róże za chwile będą bo już takie pąki Pozdrawiam
nowa dostawa zdjęć, super
A te drzewka kolumnowe to graby? poszukuje drzewek, żeby zasłonić się przed sąsiadami, tuje rosną, ale jeszcze drzewka do ozdoby. Nie wiem jaki kształt, czy kulkowe czy kolumnowe. Które byś poleciła? Będą niedaleko tarasu.
Reniu, to tawuła wczesna albo tawuła szara. Pod taką nazwą znajdziesz ją w szkółkach. Przycinam po kwitnieniu, bo kwitnie na gałązkach dwuletnich, a nie chcę, by mi urosła za wielka. Fajnie znosi cięcie.
Uwielbiam ją teraz. Siedzę sobie w ogrodzie i się gapię Tylko w wazonie nie trzyma długo
Poszłam ją zmierzyć. 1,5 metra x 1,5 metra, podobnie wysokość. Teraz, jak kwitnie. Tnę o połowę w kulkę.
Podsadziłam ją w nogi Cyprysa, który dołem był łysy i tera żyją w symbiozie
Tej odmianie, Kasia mówiła, że kiedyś Florovitem podlała i pochorował się, aż bała się że go straci. Inne lubią nawożenie, a te górskie nie.
Ja oprócz rodków, azalii i hortensji nic nie nawożę, u mnie ziemia najwyższej klasy.
Te na łukach to mają prawie piach akurat, bo dopiero głębiej moja ziemia, a i tak rosną, tak samo jak i magnolie tam, 3 sztuki
Agnieszko, bardzo dziękuję, cieszą takie słowa
Kolor zaczyna wszędzie dominować, a po deszczu jeszcze bujniej, trawę co 5 dni trzeba kosić
Sunsation
a tle Amazon Mist, chyba padł, no to dam tu hakone