Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Liliowo i kolorowo:) 15:31, 20 lip 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Niesamowite miliny, raz posadziłam, padły i nie wróciłam do nich;swoje floksy musze rozdzielić, kiszą się, nie wiem gdzie
tez bym wolała niższy pesel, ale cóż

Jakbyś je posadziła od strony stodoły , której widok Cie denerwuje to byś pięknie zasłoniła, tylko nie wiem czy tam masz słonce no i u mnie mają specjalnie przez e-Ma pospawaną ogromną kratownice. Koniecznie musi w tym roku ciecie zrobić bo nam dach rozwali Moje mają z 8m wysokości.
Liliowo i kolorowo:) 15:26, 20 lip 2017

Do góry
Niesamowite miliny, raz posadziłam, padły i nie wróciłam do nich;swoje floksy musze rozdzielić, kiszą się, nie wiem gdzie
tez bym wolała niższy pesel, ale cóż
Liliowo i kolorowo:) 15:13, 20 lip 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Obłęd fajnie posadzone[/quote

To jedeno z wielu miejsc gdzie mam floksy w grupie ładniej się reprezentują, to taki zawijas, z tylu mam nowe hortensje bukietowe posadzone, jeszcze jest ta rabata nieskonczona i dobrze, że nic tam nie posadziłam bo to pełne słonce i zapewne by tylko straty były.

Słoneczny Ogród 11:22, 20 lip 2017

Do góry
Lilie, floksy, mieczyki od teściowej.
A te drobne kwiatuszki jakby Bożykwiat to samosiejki i jest ich już sporo.

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:12, 19 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Pokaż jeżówy i floksy, jakie masz, przecież nie pamiętam. Tyle tego dobra masz

Mam Kasiu, floksy 4 kolory, miałam przesadzać, nie wyrobiłam się i ściśnięte, koniecznie wiosną lub jesienią zrobię
coraz dłuższa lista, co zrobić

orientalne mam wśród traw, pełne i pachnące

jeżówki i odmianowe i te tradycyjne
zbiorę siewki, bo znowu pełno i ulokuję w lesie do hortensji, tam też upycham łubiny

tu 2 odmiany jeżówek, zaczynają
Pink Bonbon i Raspeberry Truffle

kolejne, nazwa odfrunęła
dopiero pokażą urodę
Z Pszenicznej ... 14:00, 19 lip 2017

Do góry
Docelowo między płytami będą otoczaki, tak jak przed domem.
Po bokach będzie tylko inaczej.

A w warzywniku gdzie nie ma skrzyń to każda ścieżka dostanie obwódkę z plecionego płotka z gałęzi leszczyny. Tutaj już jest, po drugiej stronie buki też dostaną. W nogi im posadzę chyba poziomki
A cynie mają maciejkę, w przyszłym roku przy płotku nisko posadzę jeszcze nagietki lub aksamitki.
W innych miejscach może coś innego, macierzankę mam, piękną, będę nad nią dumać

Motylarnia powoli rozszerza się na floksy i jeżówki aha no i na przegorzany bo zaczynają kwitnąć.

Wszystkiego po trochu 10:25, 19 lip 2017

Do góry

" Mireczko myślałam,że znam Twój ogród a Ty mnie znowu zaskakujesz nie znałam tej rabaty a muszę przyznać,że jest piękna.Czy za funkiami rosną floksy ? Taki spokój z tej rabaty bije "

Muszę Ci się pochwalić że na pewno jedna dalia będzie fioletowa, widzę już trochę kolorku

Nie znałaś tej rabaty bo ją od zeszłego roku zmieniam i ciągle coś przesadzam.
Za funkiami są floksy takie niebiesko -fioletowe a za nimi hortensje Vanilki i Phantom. Chcę tam dosadzić jeszcze Great Star na pniu żeby był jakiś wyższy punk centralnie i wysadzić z niej tego cyprysa, może uda się go nie zmarnować i przeżyje taką operację.

Tak wygląda w maju

to czerwiec

to ona tylko ujęcie od tyłu, czyli od ścieżki

Późny czerwiec po ulewnym deszczu, firletka się położyła

początek lipca

no i obecnie

Wszystkiego po trochu 09:55, 19 lip 2017

Do góry
Mireczko myślałam,że znam Twój ogród a Ty mnie znowu zaskakujesz nie znałam tej rabaty a muszę przyznać,że jest piękna.Czy za funkiami rosną floksy ? Taki spokój z tej rabaty bije

Miłkowo - sezon 2016-2022 09:04, 19 lip 2017

Do góry
Pokaż jeżówy i floksy, jakie masz, przecież nie pamiętam. Tyle tego dobra masz
Z Pszenicznej ... 08:36, 19 lip 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Ależ okaz ... takich cudeniek najbardziej zazdraszczam

Oj tak motyle wyglądają pięknie nad rabatami, u mnie powoli rozwijają sie w końcu floksy, wyjątkowo późno w tym roku - nad nimi, nad jeżówkami i sadzcem są całe chmary i furczaków - które uwielbiam podglądać
Liliowo i kolorowo:) 01:49, 19 lip 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jeszcze do ciebie zajrzę bo zawsze warto. Tutaj zawsze zobacze cos co czlowieka zachwyci i uraduje. Floksy przepiekne, zreszta wszystko co masz na rabatach.
Mam perukowca od 7 lat najpiew scinalam bo chcialsm aby sie zagescil i ten rok mial obficie kwitnac bo mial juz w maju zalazki kwiatow. W maju przyszedl mroz i po wiechach i znowu czekam do nastepnego lata.
U nas na osiedlu tak kwitna jak nigdy przepiekne.

Co do suszy u nas padalo zielen soczysta od niepamietnych czasow o tej porze. W zeszlym roku bylo sucho widze na fotach plamy na trasie.

Zdrowia zycze.

U mnie też jeden perukowiec w maju jak przyszły mrozy to totalnie go przymroziło i o dziwo wypuścił na nowo i nawet zakwitł. U nas susza, susza i jeszcze raz susza Rok temu było normalnie. Tyle, że teraz już z ortezą umiem coś z węża podlać to serce już tak nie boli. Ale kiedy ja to obrobie, dużo mam przemyślen teraz i koniecznie jestem zmuszona zmiany poczynić.
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:44, 18 lip 2017

Do góry
No własnie. Obijasz się zdjęciowo.

Twoje jeżówki jeszcze w pakach, a floksy co miały byc jeżówkami zaraz pokażą kolor. Jestem ciekawa jak się wkomponują.
Liliowo i kolorowo:) 12:54, 18 lip 2017

Do góry
Jeszcze do ciebie zajrzę bo zawsze warto. Tutaj zawsze zobacze cos co czlowieka zachwyci i uraduje. Floksy przepiekne, zreszta wszystko co masz na rabatach.
Mam perukowca od 7 lat najpiew scinalam bo chcialsm aby sie zagescil i ten rok mial obficie kwitnac bo mial juz w maju zalazki kwiatow. W maju przyszedl mroz i po wiechach i znowu czekam do nastepnego lata.
U nas na osiedlu tak kwitna jak nigdy przepiekne.

Co do suszy u nas padalo zielen soczysta od niepamietnych czasow o tej porze. W zeszlym roku bylo sucho widze na fotach plamy na trasie.

Zdrowia zycze.
Liliowo i kolorowo:) 12:04, 18 lip 2017

Do góry
Moje ulubione floksy wytrzymały wszystko nawet susze i brak podlewania, mam ich dużo w różnych miejsach i cieszą oko i pięknie pachną
Ogrodowe kreacje 11:55, 18 lip 2017

Do góry
Dzisiaj floksy mam trzy rodzaje, dwa świetnie się sprawdzają, kwitną obficie, a trzeci ma śliczne kwiaty, ale co roku wyłamują mu się łodygi same z siebie i nie mam pomysłu co to może być, czy są tak wiotkie czy taka odmiana...

Ogrodowa przygoda Łukasza II 08:19, 18 lip 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Piękna bylinówka! Mam te same floksy i już się przestraszyłam, że jeżówki je przewyższają (bo u siebie posadziłam je przed floksami) ale to chyba tylko taka perspektywa na zdjęciu

Pytanie które floksy, które jezowki
Tysiąc radości i utrapień 00:35, 18 lip 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
O, widzę, że i Wy znalazłyście czas na spotkanko.

Asiu, jak się mają floksy - przyjęły się?

Spotkania to taka wisienka na ogrodowym torcie .

Floksy mają się dobrze. Nabrały ładnego zielonego kolorku, więc będą żyły

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies