Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Gruszka_na_w... 21:01, 13 sie 2017

AgataP napisał(a)
Dla Marty zdjęcia trzmieliny - zaczynają łapać kolorki

U mnie tez te najniższe listki zaczęły się przebarwiać. Na aronii też. A dereniom Sibirica zaczęły czerwienieć gałązki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:02, 13 sie 2017

anna_t napisał(a)
a i mialam zapytać ty ścinasz liatry zaraz po przekwitnięciu? bo moje juz przekwitly bo je przesadzałam i teraz po tej wichurze powyginane mnie wkurzają

Aniu, możesz ściąć.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anna_t 21:06, 13 sie 2017

o dzięki Hania
to juro zrobię porządek z tymi połamusami
Margarete 23:11, 13 sie 2017

Szpalerek hortensjom imponujący.
Jak będziesz odświeżać Agastache ? Bo moje też już nie jest piękne i wybijało trochę - mam jedną kępkę ale też muszę odświeżyć tylko jak ?

Współczuję nawałnicy i strachu...u nas skończyło się na dužej ulewie i wichurze ale wiem że północna część Łodzi ucierpiała. U nas tylko kilka ulic z połamanymi drzewami, słupami energetycznymi i w jednym miejscu linia tramwajowa US,kiszona przez drzewo - to pikuś w porównaniu to tej tragedii z na tym obozie harcerskim...
Luki 09:01, 14 sie 2017

Dobrze, że nawałnica nie wyrządziła większych szkód, bo to co się porobiło w niektórych regionach o ciarki przyprawia.
Lubie Twój ogród, a z bylinami to coś wiem, też niektóre dziady za bardzo porosły
kasja83 09:39, 14 sie 2017

AgataP napisał(a)
Różanka opielona, róże szykują się do kolejnego kwitnienia.
Bez stipy zrobiło się porządniej
Trawnik do koszenia.

Świetnie grają Ci te białe pergole na tle soczystej zieleni!
Kasya 08:43, 16 sie 2017

AgataP napisał(a)

Luśka a masz go u siebie?
Poszukam w trakcie kwitnienia po szkółkach, bo tak to mogą wcisnąć wszystko, a mi zależy na niebieskim

i masz blue boy ? ladny ? bo ja wlasnie jade kupic
Kasya 08:44, 16 sie 2017

kasja83 napisał(a)

Świetnie grają Ci te białe pergole na tle soczystej zieleni!

no dokladnie, bardzo ladny widok
AgataP 09:31, 16 sie 2017

Kasya napisał(a)

i masz blue boy ? ladny ? bo ja wlasnie jade kupic

Nie mam, z chęcią bym go wcisnęła gdzieś
AgataP 09:34, 16 sie 2017

Margarete napisał(a)
Szpalerek hortensjom imponujący.
Jak będziesz odświeżać Agastache ? Bo moje też już nie jest piękne i wybijało trochę - mam jedną kępkę ale też muszę odświeżyć tylko jak ?

Współczuję nawałnicy i strachu...u nas skończyło się na dužej ulewie i wichurze ale wiem że północna część Łodzi ucierpiała. U nas tylko kilka ulic z połamanymi drzewami, słupami energetycznymi i w jednym miejscu linia tramwajowa US,kiszona przez drzewo - to pikuś w porównaniu to tej tragedii z na tym obozie harcerskim...

Małgoś, kłosowca nie będę odmładzać bo to świeży nabytek, sadzony w ubiegłym roku. Starsza część bylinówki domaga się odmłodzenia - floksy, wywalę mozgę chyba, irysy syberyjskie do podziału... itd
Więc sporo pracy, na całą dniówkę w piękną wiosenną pogodę.