To liliowce rosną tz, majowe.One zawsze pierwsze najwcześniej kwitną.A inne trzeba poczekać.
Moje prawie wszystkie rosną w pełnym słońcu.
Fajny pomysł z tymi różami pnącymi.A podoba mi sie. i połączenie z liliowcami w nóżkach .
Stare liliowce czyli te rdzawe, mam je przy furtce przed wejściem.
Ja mam liliowców kilkadziesiąt.
Także jeszcze trochę i będą pokazy ich pięknych kwiatów.
A tutaj pozwolę Ci się pośmiać i zobaczyć co zrobiłam z maluszkami z donicy prawie że ich nie widać, jak urosną to urosną a jak padną to trudno
ledwo co je widać
Ewa super masz pomysły, bardzo mi się spodobała łąka azaliowa z trawami i czosnkami
Kącik z kamiennym stołem, placyk granitowy, szklarnia...czekam u siebie, że może kiedyś mi się uda taką szklarnię mieć....skrzyneczki mam już 4 zapełnione nie tylko ziemią...wreszcie
Warto od czasu do czasu zmienić klimat. Guinness w jego ojczyźnie smakuje lepiej - prawda? Choroba Ogrodowiskowa i na wyjeździe trzyma: ogrodów nie zabrakło
Mam to samo
Toszko - co dalej, czy już tylko cierpliwość potrzebna i mocne i regularne cięcie?
C1 - wys 85cm. odciełam jeden przewodnik, a potem wysżło że ten co został wyżej się rozchodzi na 3 przewodniki. Obecnie podkrzesany jest do 60cm - tak wyszło po odcięciu jednego przewodnika. Czy coś robić z tym rozmnożeniem przewodnika czy zostawić jak jest?
Korona też wcale duża nie jest, średnicę ma 20-25cm max. Obciełam parę dosłownie gałązeczek a resztę wydaje mi się że może powinnam na razie zostawić aż trochę się podniesie po sadzeniu?!
Nie napisałam o wielkiej uldze - bardzo, bardzo solidnie podlało mi ogród.
Sprawdzałam ziemia głęboko przelana. Będzie trochę odpoczynku od podlewania.