Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 09:24, 25 maj 2018

renatamama3 napisał(a)
Reniu , na pasłam oczy Twoimi zdjęciami ,orliki cudne ,u mnie w tym roku marniejsze były niż w tamtym .Ogładając zdjęcia ,pomyślałam sobie ,że tu na tej ścianie z bluszczem fajnie wyglądały by budki dla ptaków ,co o tym myślisz?
pozdrawiam

Renatko mam taki sam pomysł z tą ścianą Plus okiennice
Jak to wymyśliłam to wprost duma mnie rozpierała a teraz Ty to samo widzisz. Super
Z kwiatami to cały czas czekam na moją różankę z bylinami. Liczę na kwiatowy busz.
Również pozdrawiam
renatamama3 09:34, 25 maj 2018

ryska napisał(a)

Renatko mam taki sam pomysł z tą ścianą Plus okiennice
Jak to wymyśliłam to wprost duma mnie rozpierała a teraz Ty to samo widzisz. Super
Z kwiatami to cały czas czekam na moją różankę z bylinami. Liczę na kwiatowy busz.
Również pozdrawiam

O jacie ,czyli to samo nam w duszy gra ,mnie ostatnio róże denerwują na maksa ,właśnie wczoraj eM wykopał pomponellę zdziczała ,myślę co kupić na jej miejsce .
ryska 18:50, 25 maj 2018

renatamama3 napisał(a)

O jacie ,czyli to samo nam w duszy gra ,mnie ostatnio róże denerwują na maksa ,właśnie wczoraj eM wykopał pomponellę zdziczała ,myślę co kupić na jej miejsce .

Już Ci to pisałam
Mnie róże też denerwują ale jednocześnie zachwycają. I co zrobisz nic nie zrobisz.
Te trawy miałam wyrzucić, bo się zestarzały, zawsze obcinałam. Tym razem wszystkie zostawiłam. W zachodzącym słońcu wyglądają cudnie.

ryska 19:08, 25 maj 2018

Takie duety u mnie
ryska 19:18, 25 maj 2018

ryska 19:26, 25 maj 2018

"Szersze kadry"

Tu poniżej do róż i szałwii brakuje kuklika, który sobie po prostu nie zakwitnął.

ryska 19:39, 25 maj 2018

A mój stół w takiej fazie- brakło dziś czasu.

I na koniec jeszcze raz piwonie
Według niezależnej komisji ( kilka nastolatek) zwyciężyły w rankingu: zapach.
W konkurencji udział brały:
- babcine piwonie
- róża Schneekoppe
- róża Diamond Eyes (podobno pachnie jak Euforia latem czyli dusi )
- róża Chandos Beauty
- róża Rose de Rescht ( oooooo to jak pączki pachnie )
- róża S. de la Malmaison ( 2 miejsce)

Anda 19:44, 25 maj 2018

Fajny konkurs Piękne te piwonie. Ładny kolor i jeśli jeszcze pachną to już w ogóle super.

Widoki ogrodowe masz przepiękne i coś mi się widzi, że jakiś dołek ogrodowy Cię meczy Myślę że będąc na miejscu również by mi się u Ciebie podobało. Tam gdzie rosną takie piękne i dorodne rośliny, na dodatek ślicznie skomponowane, nie może być brzydko
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
yolka 20:50, 25 maj 2018

Masz pięknie, kolorowo w swoim własnym stylu, na dodatek robisz piękne zdjęcia
Nallar 21:26, 25 maj 2018

ryska napisał(a)

Studnia, przewieszające się przez płotek piwonie, niebieskości w tle....Moje klimaty