_Martini_
17:25, 25 maj 2018

Tydzień mnie nie było w ogrodzie. Niektóre róże zdążyły otworzyć pąki i już powoli przekwitać. Jest za sucho i za gorąco. Mszyca nadal jest. Ciągle zbieram palcami, ale po kilku pojechałam sprayem. Coś mi podjada liście zostawiając dziurki, ale nie widzę dziada.
Mam tylko kilka ujęć, bo reszta dopiero się rozkręca.
Jacque Cartier, mocno ściśnięte pąki, wtulone w liście. Bardzo zwarty krzew, niemal kulisty.
Mrs John Laing, pamiętam, że kwiat miała średnio trwały w pierwszym sezonie. Teraz ma więcej pąków, same pąki też są ciekawe.
Shakespeare, sezon drugi, kolor ma cudny, pąków sporo, ale krzew nadal pokraczny.
Olivia Rose, wstrzymuję się na razie z oceną. Na pewno mnie zachwyci.
Mary Rose
Gertrude Jekyll, wychwycona w ogrodniczym jako zakup towarów impulsowych
A jest cudowna. Kolor dosyć intensywnego zimnego różu, tak jak lubię.

Baronessa, uwielbiam jej błyszczące liście z bordową obwódką i bordowymi przyrostami. Kolor zobaczymy za chwilę. Zbudowała ładny krzaczek w tym roku.
Na koniec piwonia, która długo się otwierała, a teraz pewnie szybko przekwitnie.
No i tak teraz patrzę na ten mój post, mammma mija, sam róż

Mam tylko kilka ujęć, bo reszta dopiero się rozkręca.
Jacque Cartier, mocno ściśnięte pąki, wtulone w liście. Bardzo zwarty krzew, niemal kulisty.

Mrs John Laing, pamiętam, że kwiat miała średnio trwały w pierwszym sezonie. Teraz ma więcej pąków, same pąki też są ciekawe.

Shakespeare, sezon drugi, kolor ma cudny, pąków sporo, ale krzew nadal pokraczny.

Olivia Rose, wstrzymuję się na razie z oceną. Na pewno mnie zachwyci.

Mary Rose

Gertrude Jekyll, wychwycona w ogrodniczym jako zakup towarów impulsowych

Baronessa, uwielbiam jej błyszczące liście z bordową obwódką i bordowymi przyrostami. Kolor zobaczymy za chwilę. Zbudowała ładny krzaczek w tym roku.

Na koniec piwonia, która długo się otwierała, a teraz pewnie szybko przekwitnie.

No i tak teraz patrzę na ten mój post, mammma mija, sam róż