Na działce na której kiedyś chcielibyśmy się pobudować jest parę drzew i siewek które chcę wyciąć, ale te siewki są też już kilkuletnimi drzewami i chce się dowiedzieć czy lepiej te drzewa też wyciąć czy rozjaśnić i przerzedzić te siewki tylko. Wygląda na to że te siewki łatwo się rozmnażają.
a to lilak, ale pewnie ciężko rozpoznać po kwiatach?
No sprzątanie etapami będzie i rodzinę skrzyknę, więc na razie musi poczekać, jak i u nich wolne będzie, najwyżej sama coś po kawałku i z doskoku
U mnie ćmy nie ma, ale jakieś dziwne deszcze padają, po deszczu kilka roślin, jak spalonych, dosłownie...dziś oglądasz ok, zaraz po deszczu coś takiego; buksy jakoś żyją, będę swoje jeszcze ratować, ostatni rok szansa dla nich, jak się nie uda, wylecą, no bo ile można, zwłaszcza, że tym moim starym nic nie dolega. I dobrze, że nie za wiele, są lepsze rośliny, ja osobiście średnio je lubię.
Witam, co się dzieje z moim migdalkiem? W tamtym roku kwitł trochę słabo ale kwitł , po kwitnieniu go przecięłam a w tym roku taka oto niespodzianka. Gruby przyrost przycielam ale nie wiem czy to tak zostawić czy cała odnogę wyciąć ? Mam go drugi lub trzeci rok.
Za duży upał dziś na prace, przyszłam na odpoczynek, wszystko Irenko szaleje. Niezapominajki kwitną, bez tak juz prawie w kwietniu? No nie pamiętam tak szybkiej wiosny. Susza straszna ale nie chce gradu żadnego bo wiesz u mnie już kataklizmy różne były Dziś posadze też w koncu pnące róże bo dotarły już całe wyrośniete widać bez światła były Elaty bardzo tam będą pasować, wczoraj posadziłam też lawendy przy tym małym przejściu. Synowa wpadnie w tym tygodniu już w maju będzie dzwonić Miłej soboty, pogoda bajecznie piękna
Róże pączki mają
Kalina
Jarzmianki ładnie rosną, biała przesadziłam i widze, że w nowym miejscu już lepiej rośnie Gra kolorów teraz jest cudna, perukowce też już listki mają.
Nie wiem czyo się uda wrzucić zdjęcie. Ale chciałam Wam pokazać pierwszy domek dla owadów wg męża. Drugi się robi,a zrobi się w majówkę. Ten zrobiony tydzień temu.
Queeny jakieś takie jasne...
Troche ich tam jest
A trawnik do skoszenia , prosi sie o to cały tydzień, ale nie kosiłam , bo dosypaną trawę bym wciągnęła.
Wiąz na hortensjowej.
Żurawki.