Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 07:11, 01 cze 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Danusiu od razu lepiej z tym odstepem miedzy fotami nie zlewa sie.

Czy ty Rapshody in blue puszczasz na zywiol bo widze u ciebie taka wysoka razem z new Dawn.
Moze ja tez moje tak polacze. Ja znowu polaczylam z niebieskim klematisem tez powinno dobrze wygladac.

Mas, piekny dojrzaly ogrod wszystko wyrośniete, dobrze sie oglada.
Moje pnace tez duze, gorzej z tymi nizszymi jak sie zaaklimatyzuja to za 2 lata powinny byc juz ladne.

Pozdrawiam[/quote

Elu nie mam Rapshody bo mi wymroziło dwa lata temu to Veilchenblau , moja ulubiona, jest olbrzymia chodz w tym roku mniejsza bo zeszłego lata nie była cieta jak przekwitła bo noge w gipsie miałam i bardzo dużo wyciełam wiosną. Pachnie i jest cudna, zazwyczaj kwitnie pózniej ale w tym roku wszystko szaleje o trzy tygodnie wczesniej, juz i lilie zakwitly ale u mnie nie będzie w tym roku liliowo Powojniki dobrze wyglądaja z rózami, mam dużo takich połączeń biały pięknie wygląda z ózowymi różami. Dzis mam Dzien Dziecka i świętuje razem z dziecmi
Urszulla 19:34, 01 cze 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

Wczoraj postarszylo i pokropilo, trzeba podlewac

Nie wiadomo co najpierw oglądać, róże cudowne. A możesz podpisywać nazwami czy masz dużo NN. Nie będzie róż przy nowej pergoli?
danuta_szwajcer 20:55, 01 cze 2018

Urszulla napisał(a)

Nie wiadomo co najpierw oglądać, róże cudowne. A możesz podpisywać nazwami czy masz dużo NN. Nie będzie róż przy nowej pergoli?

Ula tak na szybko teraz pisze bo mam wnusie u siebie, bede podpisywac te co znam. Nowa pergola juz jest przeciez i tam są posadzone róże i pąki nawet mają ale to jest w bok w strone domu i to widac siedzac w pergoli a Ty pisałas o terenie za gigantem krzewem gdyby go odsłonić Dawno u mnie nie byłaś czas to zmienic bo dużo zmian

Kindzia 06:56, 02 cze 2018

Piękny ogród, piękne zdjęcia Róże przechodzą same siebie.
Urszulla 16:37, 02 cze 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

Ula tak na szybko teraz pisze bo mam wnusie u siebie, bede podpisywac te co znam. Nowa pergola juz jest przeciez i tam są posadzone róże i pąki nawet mają ale to jest w bok w strone domu i to widac siedzac w pergoli a Ty pisałas o terenie za gigantem krzewem gdyby go odsłonić Dawno u mnie nie byłaś czas to zmienic bo dużo zmian

Tu widok na pergolę masz to dobrze. Odsłaniaj widoki
danuta_szwajcer 21:57, 03 cze 2018

Kindzia napisał(a)
Piękny ogród, piękne zdjęcia Róże przechodzą same siebie.

Szkoda tylko, że najpierw taki upał a potem ulewy poniszczły tak pięknie kwitnące róże. Deszcz dobry ale nie taki ulewny

danuta_szwajcer 22:07, 03 cze 2018

Urszulla napisał(a)

Tu widok na pergolę masz to dobrze. Odsłaniaj widoki

Taki mam zamiar Jak wnusie pojada to znowu tyle koszenia, plewenia i ogarnęcia domu Hortensje już kwitną.
Dzisiaj będąc na placu zabaw z nimi zauroczyły mnie jedne róże łososiowe taka duża ilośc pięknie wyglądała

elka_ 14:50, 05 cze 2018

Niezmiennie piękny, kolorowy i pachnący ogród.

Udane spotkanie u Irenki, świetne zdjęcia. Też mam wielkie pragnienie zobaczyć jej ogród na żywo
Anabell 16:59, 05 cze 2018

Danusiu!
Róże masz wplecione między krzewy, mają gdzie się oprzeć.
dobrze wkomponowane, zawsze szaleją, napatrzeć się nie można.

Przy takich ilościach i dojrzałym ogrodzie ciągle coś do myślenia gdzie udać się z sekatorem czy piłą.
danuta_szwajcer 20:53, 08 cze 2018

elka_ napisał(a)
Niezmiennie piękny, kolorowy i pachnący ogród.

Udane spotkanie u Irenki, świetne zdjęcia. Też mam wielkie pragnienie zobaczyć jej ogród na żywo

Oj bardzo pachnący, teraz już jaśminy przekwitły ale róże pachną, u Irenki bardzo udane i takie wymarzone. Irenka wyjątkowa jest tak jak i jej ogród, klimat, serdeczność, miłoścBardzo pracowici i efekty widać
Już trochę liliowo ale w tym roku raczej będzie tylko kolorowo. No i kolorów to u mnie nie brakuje