Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:37, 15 maj 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Zakupiłam w ramach niedoborów i zarażona szałwią Caradonną u Anitki

Szałwia łąkowa "Rosea" (łac. Salvia pratensis) 1 x
Szałwia omszona "Amethyst" (łac. Salvia nemorosa) 3 x
Szałwia omszona "Caradonna" (łac. Salvia nemorosa) 6 x
Szałwia omszona "Salute Pink" (łac. Salvia nemorosa) 1 x
Szałwia omszona "Negrito" (łac. Salvia nemorosa) 2 x

Wpadła mi w oko w Botaniku Krakowskim...mechata na zdjeciu powyżej:
Szałwia srebrzysta (łac. Salvia argentea) 2 x , ciekawa jestem, czy te szałwie zimują...wie ktoś?

Ciekawe zakupy. Jestem ciekawa ich wyglądu
Ogrodowy song 19:37, 15 maj 2018

Do góry
Jest taka piękna, że muszę się chwalić

Bodziszek dla Edyty

Zdjęcia nie oddają jego uroku. Sadzę, gdzie się da, bo prezencję ma świetną. Mam 2 a może 3 odmiany czyli Kantabryjski i Spessart. Patrząc na wybarwienie kwiatów mam wrażenie, że jedne bardziej różowe, inne wpadają w fiolet. Mam też biały.

Małymi kroczkami do celu... 19:34, 15 maj 2018

Do góry
Hortensje idą w górę jak burza

Phantom, limki

Red baron, hakone widzę,że póki co dobrze się u mnie czuje

Małymi kroczkami do celu... 19:32, 15 maj 2018

Do góry
Old port bardzo powoli ruszyła...munstead trochę lepiej wygląda, dzisiaj nawet zauważyłam u niej maluteńkiego pąka

Małymi kroczkami do celu... 19:30, 15 maj 2018

Do góry
Pastela jeszcze trochę

Wszystkie róże już zapączkowane, oprócz tych kupionych wiosną

Stephanie, róża NN od teściowej

Małymi kroczkami do celu... 19:27, 15 maj 2018

Do góry
Szałwia i sesleria jesienna uwielbiam to połączenie niedługo powinny dołączyć jeszcze róże

Małymi kroczkami do celu... 19:26, 15 maj 2018

Do góry
Małymi kroczkami do celu... 19:24, 15 maj 2018

Do góry
Leżę w łóżku i się nudzę,więc pomęczę Was trochę zdjęciami

Moje ukochane piwonie z niecierpliwością na nie czekam

Piwonia Sarah Bernhardt najładniej u mnie rośnie

Shirley Temple jak i w poprzednim roku tak i w tym ma tylko dwa pąki, ostatnio zakupiona immaculee, Barbara i chyba Gardenia ( chociaż pewna nie jestem etykiety mogły być podmienione)

W cieniu - zacieniona 19:19, 15 maj 2018

Do góry
Bylinowa łąka 19:17, 15 maj 2018

Do góry
Pierwszy raz mam czosnki i podobają mi się. Muszę im stworzyć taką łączkę narcyzową jak u Ewy Pszczółki. A męża przypilnować, żeby trawy tam nie wykosił, to zakryje zasychające liście.

Z roślinek od Gosi tylko szałwia i kuklik oklapły. Podlałam i będę czekać.

Krwawniki i łubiny.

Po sesji foto zabrałam się za sadzenie jeżówek. Wyszło ponad dwadzieścia sadzonek.
A przywiozłam tylko małą część. Zdjęć nie ma, bo kończyłam już wieczorem. Przyjemnie się wracało taką drogą.

Księżycowy... 19:15, 15 maj 2018

Do góry
Nad tym kawałkiem jeszcze pracujemy. Czekam na Gracki i kilka hortensji. Trawa wysiana, wkracza cywilizacja

Małymi kroczkami do celu... 19:10, 15 maj 2018

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Paulina, witaj w klubie chorujących. Mnie też boli gardło, zastanawiam się czy to już angina czy jeszcze nie... Nie słyszałam o takich miskantach to nie pomogę. Ale faktycznie chłodno się zrobiło. W końcu dziś zimnej Zośki.

Marzenka najgorsze jest to rozbicie człowieka, nic mi się nie chce najchętniej przeleżałabym cały dzień...zimno, zimno,ale fajnie,że chociaż trochę popadało, w nocy ma być 6 stopni to jeszcze tragedii nie ma,oby tylko nie na -. A co klonów uwielbiam je, niestety mało miejsca, więc nie mam więcej gdzie ich upychać, pozostaje mi cieszyć się tymi co mam, już więcej nie kupuje. Dla Ciebie może jeszcze skusisz się na inną odmianę

Księżycowy... 19:07, 15 maj 2018

Do góry
Ogród się wypełnia. Prawie skończyliśmy zamieniać miejscami piwoniową z hortensjową. Piwonie i irysy przeniosę, jak przekwitnę. Na chwilę obecną młoda piwoniowa wygląda tak...

Rabata i nowo założony kawałek trawnika, dobrze podlane, ale czekam na deszcz, który zapowiadają z utęsknieniem.

Tymczasem królują tojeść ciemnopurpurowa, chabry i dorwana dzisiaj na ogrodniczych zakupach nowa kocimiętka (ma śliczne kwiaty).

Bylinowa łąka 19:03, 15 maj 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Dzisiaj mam wielką nowinę. Równają i utwardzają drogę prowadzącą na naszą działkę.
Byłam wczoraj posadzić jeżówki, których siewki w tamtym roku popikowałam u mamy i jakie było moje zaskoczenie jak zobaczyłam to:

Mam nadzieję, że ciąg dalszy nastąpi. Tak jak jest to opalikowane, to ze 100 metrów braknie do wjazdu na naszą działkę.

gratuluje drogi. znacznie ułatwia.
Bylinowa łąka 18:57, 15 maj 2018

Do góry
Smotrawy rosną i widać je coraz lepiej.

Orliki samosiejki w kolorze jakiego nie miałam.

Irysów syberyjskich będzie trochę. Choć te sadzone w ubiegłym roku o połowę mniejsze i nie wiem czy zakwitną w tym roku. Pąków na nich nie widać.

Zaczynają pierwiosnki japońskie i muszę dosadzić koło nich pierwiosnki Siebolda, bo tam gdzie teraz są, zbyt sucho mają.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:57, 15 maj 2018

Do góry
Nowe nabytki - kalina Aurora (w przyszłym roku liczę na piękne, pachnące kwiaty wiosną i trzcinnik Overdam czekający na wsadzenie ).

I wieczorne migaweczki: pęcherznica, krzewuszki i startująca żurawka

Szałwia Ostfriesland przesiedlona na frontową i tawułki też się szykują

Bylinowa łąka 18:47, 15 maj 2018

Do góry
Szadźce też ucierpiały. Jeden wysechł już całkiem i musiałam go wyrzucić.

I borówki amerykańskie.

Najbardziej mi szkoda jednak świeżo posadzonych przetaczników od Gosi, namoczyłam, posadziłam ponownie i podlałam. Może dadzą radę. I tyle sarny nabroiły.
Bylinowa łąka 18:30, 15 maj 2018

Do góry
Czyściec bezodmianowy od pani na ryneczku rośnie bardziej okazale od odmianowego Hummelo ze szkółki. Z tyłu widać biedną kalinę angielską, zielone listeczki jeszcze ma, więc nie tracę nadziei.

Rosną po bokach kępy bodziszków i jeden jest na równi, a drugiemu jeszcze trochę brakuje.

Sarny odwiedziły działkę podczas naszej nieobecności. Narobiły trochę szkód.

Posadziłam z powrotem, podlałam i mam nadzieję, że się przyjmą.
Bylinowa łąka 18:18, 15 maj 2018

Do góry
Rozkwitły margerytki. Muszę jeszcze kilka takich plam zrobić.

Przetacznik zaczyna na niebiesko. Nawet dobrze u mnie rośnie.

Szałwia Caradonna wcześniejsza niż pozostałe. Robią się ładne kępy. Jak siewki okażą się Caradonną, będę bardzo zadowolona.

I mój ulubiony łubin. Szkoda, że nie sieje się tak obficie jak biały.
Ogród pod lasem 18:15, 15 maj 2018

Do góry
Iwona100 napisał(a)
Iza - po prostu pięknie . Prosimy jednak o więcej zdjęć ,bo jest na co popatrzeć.
Ja teraz czekam na zieloną Hakonechloa ,którą mi doradziłaś do róż.Mam nadzieję, że niedługo kupię. Gdyby Ci to nie sprawiło kłopotu,to wstaw zdjęcie tej zielonej Hakonki.

Oto ona dziś

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies