wszystko skończone oprócz kałuży
przynajmniej trawa się zregeneruje w między czasie przez to, że kostka leżała na niej wygląda tragicznie, na dodatek nie koszona prawie przez miesiąc
jak dla mnie płyty są fajne jako ścieżka, ale jeśli w tym miejscu maja parkować samochody, to coś bym jeszcze zmieniła, bo koła będą trawę niszczyć
może część tej strefy ze ścieżka wysypać żwirkiem, co będzie wyznaczało np 2 miejsca parkingowe, taka ścieżka przechodząca przez trawo, żwirek i znowu przez trawę
i jeszcze jedno
zmieniłabym długość części płyt i lokalizację, by dochodziły także do słowa kostka
prosi mi się o połączenie wyjścia z domu z podjazdem
Widzę , że temat się rozkręca. To bardzo dobrze, może coś z tego wyjdzie.
Po pierwsze, muszę nawiązać do tej nawierzchni, którą już mam z przodu (tam jest tylko ciąg pieszy):
Malgos, teraz z telefonu pisze, wiec jutro zerkne, bo fotki się słabo otwierają. Jest jeszcze problem: węgiel kontra jasna kostka albo żwirek.
A tej ażurowej kostki Danusia nie polecała.
Dobry pomysł
i samochody też można ustawić, poprzymierzać jak się będzie parkować
a jak trzeba będzie więcej terenu niż łukowaty wjazd, to można w obrębie opisu "parking" zrobić częściowo na wpół ażurową, obsianą trawą nawierzchnię, czyli częściowo utwardzoną a jednak zieloną
Kiedyś czytałam o sprytnym sposobie wyznaczania takiego utwardzonego terenu. Wsiada się do auta, robi potrzebne manewry i wtedy widać gdzie ta kostka naprawdę jest potrzebna.
I jak zwykle. Zaoszczędzone na kostce pieniądze możesz kochana Iwonko, wydac na rośliny
Pozdrawiam Cię.
Ja mam obreża z kostki granitowej i nawet gdy nie mam czasu zrobić kanciki to dobrze wygląda,, tylko kostka musi byś na równi z poziomem trawnika a nawet ciut niżej aby koła kosiarki jeżdzily po kostce i dobrze docinało trawniczek. Nie wszędzie mi tak brukarze zrobili i tam muszę przycinać boki nozycami do kancików.
ważne aby dom sie nie zawalił schodki bedą wymieniane bo dostaną nową kostkę, wiec jakby co, to tylko przyspieszy prace.
Małgosik czy masz może rozeznanie jaki system korzeniowy ma irga pozioma i Ew tawuła Goldflame? Czy płytko sie korzenią? Czy trzeba kopać, kopać, kopać
A ja pod domem nie podziałam jeszcze specjalnie. Kostka jeszcze wciąż nie skończona... Wybrałam tylko resztki gruzu i przegrabiłam nieco. Chodzę i dumam nad tą rabatą. I chyba zrezygnuję ze świecznicy za ławką. Obawiam się że ten jej kolor liści będzie się zlewał jakoś z ławką. Wydaje mi się że tam intensywniejsza ciemniejsza zieleń jest potrzebna. Tak samo z trawami...