Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Iwk4 22:03, 10 lis 2014

Luki napisał(a)
Iwonko ja to bym krawężnika nie dawał, a kostke na zaprawie, tak jak masz na reszcie zrobione, łuki z krawężnika jak dla mnie wyglądają mało atrakcyjnie. Oczywiście to tylko moje zdanie. ...

Łukasz, chyba masz rację, aby kostkę brzegową położyć na zaprawie. Tym razem tego dopilnuję, bo poprzednim razem firma kładła na suchej podsypce i szybko musiałam zabezpieczać brzegi, bo się wszystko obrywało. Też się zastanawiałam nad łukami brzegów. Wcale nie jest to łatwe kłaść brzeg po łuku z krawęznika, a raczej niemożliwe. Dzięki.

A co będziesz robić z gałązek brzozowych?
Luki 09:59, 11 lis 2014

Violu coś w tym jest sam miałem z siebie niezły ubaw

Iwnonko łuki z krawężników da się zrobić tylko trzeba je wtedy ciąć na kilka części i tak układać, jednak żeby uzyskać łagodne linie trzeba by go ciąć na kilkanaście części, a to po prostu ładnie nie będzie wyglądać, kostka osadzona na pożdnym 'funadmenciku' daje to samo co krawężnik.
Z brzozy będę robił choinki i podkłady pod wianki., w sumie to już dwa zrobiłem.

Dzisiaj cudowna pogoda, już jest 12 stopni i bezchmurne niebo, trzeba to wykorzystać na ostatnie porządki bo liście już w większości pospadały, powiązać drzewka, przygotować jakieś osłony przeciw mrozowe, które później szybko będę mógł wykorzystać. Tego robić nie lubie. Pamiętam jak powiązałem skrupulatnie każdy krzew, aż do przesady. Śniegu nie było prawie w ogóle, W kolejną zime nic nie powiązałem i połamało kilka krzewów i powyginało gałązki.
Madzenka 11:10, 11 lis 2014

Jaki uszczerbek nastąpił po wycinaniu badylków brzozowych?
Jagodaa 11:58, 11 lis 2014

Ooo a warzywniaka wcześniej nie widziałam . Ładnie wszystko zorganizowane .
Luki 17:27, 11 lis 2014

Marzenko to było tak.
Hop gałązka, hop gałązka, hop... brakło gałązki. I sru na ziemie, ale na szczęsćie nie wysoko i dalej się zastanawiam jakim cudem udało mi się wybić mały paluszek prawej stopy na dodatek miałem dość sztywne buty... ot i zagadka

Jaogdo warzywnik mógłby być większy, ale nie na warzywa, ale na razie jakoś się mieszcze. Muszę się w przyszłym roku pozbyć przechowalnika z roślinami przeznaczonymi na rabaty
barbara_kraj... 21:02, 11 lis 2014

Łukaszu, analizuję sprawę
victoriagos 21:38, 11 lis 2014

gierczusia 21:48, 11 lis 2014

AlKa napisał(a)

To jest coś. Aga ty to zawsze coś ciekawego wyszukasz

Uhuummmm .. Tym bardziej ,źe to u nas na Śląsku
gierczusia 21:50, 11 lis 2014

Ewa777 napisał(a)
Łukasz, proszę o informacje na temat liliowców Czego one potrzebują, żeby tak ładnie kwitnąć? Są jakieś specjalne zalecenia jak je sadzić i pielęgnować? I przede wszystkim, czy trzeba robić jakieś specjalne zabiegi, żeby przetrwały zimę?

Coś czuję, że na nie zachorowałam

Bożeszzzz .. To wirus chyba jakowyś .. Też mnię atakuje
Viola 18:20, 13 lis 2014

A co tu tak cicho