Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Gabriela 20:44, 14 lis 2014

Bajeczne wakacje masz w planie. Ciepłe kraje tylko zimą, bosko. My od stycznia do maja nigdzie, dziecko trzeba pilnować maturalnie. No chyba że na króciutko...
11stokrotka 07:43, 15 lis 2014

Jestem, czekam
popcorn 10:59, 15 lis 2014

Gabrysiu, my w ferie (w większości) wybywamy, bo dziecko A niestety okresy wolnego w szkole to okresy drogich wakacji i małej ilości ofert, bo chętnych sporo...Fajnie że bilety się udało wyhaczyć w przyzwoitej cenie Wszystko załatwione, czekamy
Matura! Na pewno syn zda śpiewająco
pozdrawiam!!

Małgosiu, pozdrawiam! Fajnie Cię było zobaczyć i chwilę pogadać, choćby i w przelocie

Byłam na targu rano, potem zawiozłam kupione roślinki i cebule do Małgosi. Mam siatę doniczek torfowych na wiosnę czekam!

Miłego dnia! Bardzo lubię soboty
11:33, 15 lis 2014
Jestem, czytam tylko, mało czasu. Macham!
popcorn 08:44, 16 lis 2014

Monika, pozdrawiam!
Może dzisiaj coś porobię w ogródku, znowu pełno liści, no i te zaległe kanciki
Pogoda na razie nie zachęca, mocny wiatr i zimno...
miłego dnia!
popcorn 15:22, 16 lis 2014

Zagłosowaliśmy, potem zebrałam roszponkę i kolejne 2 wiaderka hostowych resztek i liści. Jeszcze kilka traw mi zostało do powiązania, ale jest tak zimno, że zwiałam do domu
popcorn 16:45, 16 lis 2014

Poprasowałam Gabi sukieneczki letnie na wyjazd. Pożyczę maskę z rurką od M, w górach nie będzie potrzebował Tylko sandałki dla Młodej do załatwienia zostały, kremy z filtrem zostały od wakacji, powinny wystarczyć. Spakowane jesteśmy to nic że jeszcze 2,5 mca i Święta w międzyczasie hihi
Urszulla 16:55, 16 lis 2014

Wpadam i jestem w szoku Ty powinnaś prowadzić biuro podróżyha,ha
świetnie sobie wszystko organizujesz...dla mnie to czarna magia
popcorn 17:03, 16 lis 2014

Ula, trochę odwagi (pierwszy daleki wyjazd za mną, ten jest drugi), wprawy w szukaniu i już Biuro podróży? Czemu nie Niezgodne z wykształceniem, ale co tam Chociaż gdybym się przekwalifikowała, to raczej w kierunku produkcji roślinnej
pozdrawiam!!
11stokrotka 18:46, 16 lis 2014

No to, żeby być cokolwiek w temacie, może zaproponuję zupę meksykańską.
W sam raz na naszą jesień i zimę. Gdy ją robię znika w mig.:

Składniki

- od ćwierć do pół kilo mięsa mielonego

- puszka zielonego groszku

- puszka fasoli konserwowej

- puszka kukurydzy

- puszka pomidorów

- 2 cebule

- 2 ząbki czosnku

- kostka rosołowa lub bulion

- maksymalnie pół opakowania przyprawy meksykańskiej np. Kamis
(lub opcjonalnie zmieszanie papryki ostrej, słodkiej, soli, pieprzu itd, co tam wam pasuje, byle nie za dużo bo nie da się zjeść).

Mięso smażymy, dodajemy wyciśnięty czosnek i przyprawy, znów smażymy i dodajemy pokrojonej cebuli. Gdy cebula zmięknie, wrzucamy całość do gotującego się bulionu i gotujemy z pół godziny. Dodajemy wszystkie zawartości puszek znów gotujemy do miękkości fasoli, a na koniec dorzucamy zielonego groszku. świetnie smakuje z bagietkami, grzankami itd... Smacznego