Tempo prac niesamowite. Bardzo mi się podobaRewelacyjne skrzynie. A mebelki
w tym kolorze i kostka pod nimi, wyglądają bardzo nowocześnie i pasują do całości.
Pojawiła się znikąd i galopuje
Ciekawa jestem tych nowych czosnków: nectaroscordum, hair, red mohican, akbulak i szachownic Szkoda, że mam taką mikroskopijną działkę.
na brzozy, czekają 4 na wsadzenie. Może w sobotę się uda bo narazie tutaj robię małą rewolucję
Zamiast hortensji i zurawek będą trzcinniki jeszcze rozstaw ustalam
Witam, chciałabym poprosić o pomoc w zaprojektowaniu rabaty przy wejściu na posesję. Kiedyś rosły tam dwa szmaragdy i różowe floksy. Tuje wypadły, zostały trzy floksy, posadziłam tam też hortensję Limelight i kilka żurawek. Jak widać na zdjęciu przez większość roku jest tam nudno i pusto, jedynie w lato jest do przyjęcia. Zamarzyło mi się tam wysokie drzewo np Umbra taka szczepiona na ok. 2 m i nie wiem co dalej. Jest to strona północno-zachodnia, słońce tak już ok. 13 się pokazuje, ale jest wietrznie. Oczywiście mogę zlikwidować trawnik żeby to nie była tylko rabata pod płotem. Od bramki do tej tui co widać na zdjęciu jest 2 m. Z prawej strony jest cały rząd szmaragdów ponad 30 sztuk, trawa i kilka hortensji.
Dziś nowa rabata dostała roślinki: żurawkę lime ( jeśli padnie to wywalę bo dziś przyłapałam jak gąsienica ją zjadała), turzycę palmową, pierwiosnki z okna bo je upał męczył w donicy i siewki drżączki
wszystko to mikruski
A mam cos robiłam rano- ciemierniki miały pełna połów już w grudniu. Wszystkie schowane przy samej ziemi. Pszczoły odnajdywały tam kwiaty ale ludzki wzrok nie. Nie wiedziałam w czym problem do momentu gdy poszłam wyciąć stare liscie- to one zamieniały kwiaty i przeszkadzały im wybić. Nasza łaczka w runiance (mam nadzieje ze w tym roku zarosnie już betonowy płot ukryty w ziemi)
Teraz tylko trzeba go porządnie nawieźć. Szukam instrukcji jak obsługiwać ręczny siewnik. Ktoś coś wie i mnie poratuje, bo będę to robić po raz pierwszy.
Ciemierniki pięknie przyrastają, w zeszłym roku były kiepskie, bo świeżo przesadzane ale w tym roku pokazały co potrafią
Kaliny wszystkie w pąkach, będzie się działo o ile nie nadejdzie żaden kataklizm.
Jedynie co to nie widzę oznak życia u Pink Beauty chyba zmarzła, szkoda mi bardzo.
Jeszcze poczekam może odbije.
Chcę jeszcze kupić kilka odmian i to koniec krzewów. Teraz tylko byliny