Paulinka jeszcze nie wszystkie róże kwitną, ale większość.
Ciekawa jestem Twojej Piano czy będzie czysto czerwona? Do nowego koloru mojej już się przyzwyczaiłam, ale tęsknię za czerwonym.
Wiesz, że ja nie tworzę kompozycji. Sadzę tam gdzie znajdę miejsce i to co mu się podoba. Aphrodite rośnie przy tawule wiśniowej, która jeszcze nie kwitnie
Chyba chodzi Ci o Wedding Piano. Ona nie jest czysto biała tylko kremowo-biała z zielonym nalotem. Mam ją od ubiegłego roku, niestety słabo rośnie i to jest dziwne, bo te z serii Piano to solidne krzewy. Jedyne co to może, że była kupiona z gołym korzeniem. Obserwuję te kupione z gołym korzeniem i wszystkie jakieś słabe. Już takich krzewów nigdy nie kupię
Kompletnie nic z tą stipą nie robię. Rośnie w pełnym słońcu przy ścianie garażu, czasami ją podleję. Swoją możesz podlać florovitem, albo podsypać nawozem do trawników - to moje sprawdzone sposoby na wredne słabo rosnące u mnie carexy
Mirelka wtrące się do rozmowy w tamtym roku pod wpływem Twojej weeding piano zakupiłam i ja, byłam nią bardzo rozczarowana, w tym roku wypuściła długie,sztywne pędy ładnie wygląda z niecierpliwością czekam na jej kwiaty, czy coś się poprawią, czy będą jak w tamtym roku jakieś dziwno brązowe.
A co do piano też jej jestem ciekawa u mnie w poprzednim sezonie była krwisto czerwona, strasznie kusi mnie róża ascot ona ma chyba inny odcień na zdjęciach wygląda obłędnie, spróbuję poszukać jej lokalnie, a jak nie znajdę najwyżej zamówię przez internet
A ja właśnie Piano kupowałam dla czerwonego koloru, a po roku przebarwiła się na malinowo. Bardzo ładny ten kolor, ale w tym miejscu na rabacie wolałam czerwoną. Może Twoja by też się przebarwiła
Herzogin Christiana fajna jest, kwitnie cały krzew od samego dołu.
Stipa szalona