Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 12:00, 02 cze 2018

Mirka napisał(a)

Jestem pod wrażeniem twojej szałwi, piękna jest. Co to za odmiana?
Moja w tym roku słabsza jest. Kilka sadzonek mi nie ruszyło wiosną. Miałam też białą i właśnie ona nie ruszyła.

Mirko szałwia odmiany Deep Blue. Unie trzeci rok ładnie rośnie
MirellaB 12:01, 02 cze 2018

alis napisał(a)
Przepiękne łany szałwii

Dzięki Alicja. Widziałam, że u Ciebie planowanie
MirellaB 12:03, 02 cze 2018

Magleska napisał(a)
Przepiękna szałwia w tak dużej ilości , super to wygląda
Jestem pod wrażeniem , że pamiętasz wszystkie nazwy róż ja już większość pozapominałam. jakie mam

Odkąd dołączyłam do O to pamiętam nazwy wszystkich roślin, które sądzę w ogrodzie
MirellaB 12:07, 02 cze 2018

paulina_ns napisał(a)
Wow Mirelka jaką Ty masz piękną szałwię, cudownie wygląda w takiej ilości. Róże cudne i jak szybko u Ciebie już kwitną moja piano jeszcze w pąkach, aphrodite zachwycam się cały czas, muszę jej miejsce u mnie poszukać z czym masz ją zestawioną?

Paulinka jeszcze nie wszystkie róże kwitną, ale większość.
Ciekawa jestem Twojej Piano czy będzie czysto czerwona? Do nowego koloru mojej już się przyzwyczaiłam, ale tęsknię za czerwonym.
Wiesz, że ja nie tworzę kompozycji. Sadzę tam gdzie znajdę miejsce i to co mu się podoba. Aphrodite rośnie przy tawule wiśniowej, która jeszcze nie kwitnie
MirellaB 12:11, 02 cze 2018

Anusia napisał(a)
Mirella piękne szałwie. Róże piano bardzo mi się podobają. Myślę o białej.

Chyba chodzi Ci o Wedding Piano. Ona nie jest czysto biała tylko kremowo-biała z zielonym nalotem. Mam ją od ubiegłego roku, niestety słabo rośnie i to jest dziwne, bo te z serii Piano to solidne krzewy. Jedyne co to może, że była kupiona z gołym korzeniem. Obserwuję te kupione z gołym korzeniem i wszystkie jakieś słabe. Już takich krzewów nigdy nie kupię
MirellaB 12:13, 02 cze 2018

ren133 napisał(a)
Rabata z szałwią przecudnai stipy zazdro
Pozdrawiam

Dziękuję Reniu. Stipy samosiejki
MirellaB 12:14, 02 cze 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Mirelko roza christiana herzogin cudna taka inna piekna

To prawda piękna i pięknie pachnie, wkońcu to róża perfume
MirellaB 12:17, 02 cze 2018

malgol napisał(a)
Przecudna szalwia! Stipy rewelacja! Dokarmiasz je czymś? Ja jakoś nie pomyślałam żeby moje czymś dokarmic I może dlatego takie marne?

Kompletnie nic z tą stipą nie robię. Rośnie w pełnym słońcu przy ścianie garażu, czasami ją podleję. Swoją możesz podlać florovitem, albo podsypać nawozem do trawników - to moje sprawdzone sposoby na wredne słabo rosnące u mnie carexy
paulina_ns 12:20, 02 cze 2018

MirellaB napisał(a)

Chyba chodzi Ci o Wedding Piano. Ona nie jest czysto biała tylko kremowo-biała z zielonym nalotem. Mam ją od ubiegłego roku, niestety słabo rośnie i to jest dziwne, bo te z serii Piano to solidne krzewy. Jedyne co to może, że była kupiona z gołym korzeniem. Obserwuję te kupione z gołym korzeniem i wszystkie jakieś słabe. Już takich krzewów nigdy nie kupię

Mirelka wtrące się do rozmowy w tamtym roku pod wpływem Twojej weeding piano zakupiłam i ja, byłam nią bardzo rozczarowana, w tym roku wypuściła długie,sztywne pędy ładnie wygląda z niecierpliwością czekam na jej kwiaty, czy coś się poprawią, czy będą jak w tamtym roku jakieś dziwno brązowe.

A co do piano też jej jestem ciekawa u mnie w poprzednim sezonie była krwisto czerwona, strasznie kusi mnie róża ascot ona ma chyba inny odcień na zdjęciach wygląda obłędnie, spróbuję poszukać jej lokalnie, a jak nie znajdę najwyżej zamówię przez internet
MirellaB 12:21, 02 cze 2018

_Martini_ napisał(a)
Szałwia robi szałowy efekt! Herzogin zazdroszczę, to róża majstersztyk, pewnie dlatego taka droga. Ja bym się bardzo cieszyła z malinowej Piano. Mam ją na wyciągnięcie ręki w moim ogrodniczym, ale czerwonej nie chciałam. A tu taka niespodzianka Widzę, że stipa i u Ciebie faluje

A ja właśnie Piano kupowałam dla czerwonego koloru, a po roku przebarwiła się na malinowo. Bardzo ładny ten kolor, ale w tym miejscu na rabacie wolałam czerwoną. Może Twoja by też się przebarwiła
Herzogin Christiana fajna jest, kwitnie cały krzew od samego dołu.
Stipa szalona