O matko, ale kwiecia. Gdzies u kogos przeczytalsm, ze dopiero rododendrony u ciebie kwitna ale jak pięknie wszystko naraz rozkwita.
Moja corka ma dzisiaj urodziny i zawsze dostawala bumiety z konwalii. W tym roku u nas juz konwalie przekwitly.
Nie pamiegam aby rodki kwitly razem z piwoniami.
Bylam dzisiaj w Łazienkach i szaro buro bo tez wszystko przekwitlo, gdzie niegdzie jakis krzak rodka kwitnie.
Sprzęt pojechał, czas na sznurek.
Zaczęłam rysować białe linie warzywnika. Powstaje klasyczne rondo z czterema rabatami i obeliskami ( oczywiście nie stoją jeszcze na właściwych miejscach)
Malgosiu piekne. Jak zagladam po ogrodach to kazdy ma inne. Ile tych odmian jest.
Malgosiu tez lubie panoramy. Czasami tak jest, ze nie da sie. Ale jak idziesz np do parku to najpierw ogladasz panorame a poznidn detale roslinne.
Tak staram sie focic. Ogladajacy moze w umysle kojarzyc jak dany ogrod rozplanowany.
We wszystkich ogrodach teraz kwitna byliny u mnie nie ma ich za duzo, ale czekam na roze. Zapowiada sie nie zle kwitnienie.
Witam
Pomocy !
Trawnik z rolki . Cześć zdjęta gdyż zgniła dosiewaliśmy i trawka pięknie urosła .
Jednak trawa stara zaczęła brązowieć i przesuszać się .
Podlaliśmy ją nawozem z azotem
Widzę że z bliska trawa ma suche jasne końcówki pewnie ją spaliliśmy :/
Jak ją ratować i jak najlepiej podlewać