Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

malgol 09:30, 01 cze 2018

Dawno tu nie byłam bo gdzies zagubił mi się Twój watek a tu takie sliczności! Wypatrzyłam połączenie gracków i szałwii...w jakiej odległości posadziłaś szałwię od gracków?
No i te naparstnice królujące obecnie w większości ogrodów ( za wyjątkiem mojego ) są zachwycające
Toszka 10:46, 01 cze 2018

lindsay80 napisał(a)
W tonacji biało - zielonej

To cisy? Prowadzisz je jakoś?
ag_zie 10:50, 01 cze 2018

Ale bujne wszystko macham! Twój dereń u mnie ma się dobrze
lindsay80 19:02, 01 cze 2018

anpi napisał(a)

Świetne połączenia!!!
A różyczki cudowne,masa inspiracji

A czasami coś wyjdzie przez zupełny przypadek tak jak naparstnica przed przywrotnikiem - po prostu się tam wysiała
lindsay80 19:05, 01 cze 2018

Magleska napisał(a)

pozachwycałam sie ponownie
świetne fotki
tonacja biało zielona elegancka ,i te białe szałwie piękne -mam jedną -muszę ją podzielić
Buziaki

Magda, ja właśnie z takiego dzielenia jednej sztuki dorobiłam się całej kolekcji w dwa lata, szałwie bardzo lubią podziały
lindsay80 19:14, 01 cze 2018

Kasya napisał(a)
Najbardziej wpadka mi w oko Heidi i te kolorki w tle na fotce z białymi szalwiami

Heidi jest piękna, choć upały sprawiają, że pod koniec kwitnienia kolor się robi wypłowiały, ale u mnie zbyt dużo słońca w ogrodzie, Ty masz cień więc myślę, że tego problemu by nie było.
lindsay80 19:19, 01 cze 2018

Monia81 napisał(a)

Edytko dziękuję ci bardzo raz jeszcze, za tak przemiły czas spędzony u Was ogród cudny i właściciele super buziaczki wielkie

Takie spotkanie trochę spontaniczne i szybko zmontowane, a super czas spędziliśmy

Posadziłaś wszystko?
Padało u Ciebie? U nas koło 15-tej spadł konkretny deszcz, dziś nie muszę nic podlewać, ogród dostał sporą dawkę wody.
lindsay80 19:26, 01 cze 2018

malgol napisał(a)
Dawno tu nie byłam bo gdzies zagubił mi się Twój watek a tu takie sliczności! Wypatrzyłam połączenie gracków i szałwii...w jakiej odległości posadziłaś szałwię od gracków?
No i te naparstnice królujące obecnie w większości ogrodów ( za wyjątkiem mojego ) są zachwycające

Szałwia była sadzona jakieś 80 cm od gracków, ale teraz wszystko się tak rozrosło, że już mało co wolnej przestrzeni zostało między nimi

A tak to wygląda patrząc na wprost

Gosia, wystarczy, że w tym roku sobie jedną naparstnicę kupisz i pozwolisz jej się wysiać, za rok będziesz mieć całą kolekcję
lindsay80 19:36, 01 cze 2018

Toszka napisał(a)

To cisy? Prowadzisz je jakoś?

Iwonka to są te cisy co w zeszłym roku kupiłam w formie krzaczorów.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=1471

Podcięłam je wtedy zaraz po posadzeniu, potem jeszcze w lecie usuwałam co większe pojedyncze przyrosty, a w tym roku jeszcze nic im nie robiłam - czekam aż będzie kilka chłodniejszych dni i planuję je ciąć.

Widziałam co u Kamili napisałaś na temat odległości pomiędzy cisami, ja mam jeszcze ciaśniej, czyli czeka mnie przesadzanie jesienią....

Wstawiam więcej fotek - kupiłam wtedy 18 szt.

lindsay80 19:39, 01 cze 2018

ag_zie napisał(a)
Ale bujne wszystko macham! Twój dereń u mnie ma się dobrze

Zawsze się bardzo cieszę jak ktoś mi daje znać, że podarunki roślinne ode mnie rosną dobrze