W doniczkach trafiły się i takie gagatki. Jedna wielka pomyłka, w tym roku to ja konsekwentna tylko chciałam być, ale się nie udało
Choć nie powiem, wszystkie tulipany ładne som
W tym roku całe pasmo pomyłek polskich tulipanów, dlatego trzeba będzie się pożegnać z kupowaniem w Polsce.
Niektóre jako tako, a niektóre, po prostu nietrafione. Miały być czarne i białe, a są różniaste, nawet brązowe się trafiły i pomarańczowe. Jak u was z pomyłkami? Jest w torebce to co napisane?
Jeśli nie oczyścisz wokół drzew, będą zacieniane przez chwasty i obumrą dolne gałęzie. Poza tym trzeba je podlewać, wyściółkować korą przynajmniej kołami o średnicy 1m.
Danusiu dziękuję, że zaglądasz, chwalisz, bardzo się cieszę Po takich słowach to i ja jestem wzruszona. Staram się bardzo by ogród wyglądał jak najlepiej i bardzo mnie ta praca cieszy
Wpadaj częściej
Twój grujecznik jest przepiękny właśnie taki efekt chcę kiedyś uzyskać
Pod lipą jest molinia z jeżówkami. Miałam dużą kępę, której żal było wyrzucić a nie miałam gdzie wsadzić
Wszystko co ma bryłę mniej więcej tej wielkości max, lub mniejsze.
Zrób rzut z góry,podaj wymiary tego paska.
Piszesz, że płot, ale płot bardzo zmniejszy ten i tak chusteczkowy ogródeczek. Po prostu zamknie i nawet nie da wysokości. Bo płot to konkretna wysokość 1,5 m i koniec. Cokolwiek posadzisz - pokłóci się z płotem będzie "walczyć" o to kto ważniejszy, płot czy zieleń.
Więc co z tym płotem? Nic. nie rób go albo przynajmniej pokryj bluszczem.
Gdyby płotu nie było można po prostu zaaranżowac wszystko zielone. Przestrzeni trochę i zielonego koloru, a nawet bordowego i innego.
Sytuacja rozwiąże się jak wyrwiesz te suche sosny. Obstawiam, że mają poucinane korzenie zbytnio. Gdyby szmaty nie było być może coś by puściły, a tak padły.
Wykop i pokaż korzenie. Czy widać cosik białego korzenia czy wszystkie grube i poucinane?