Dziękuję, bardzo mi miło Oczywiście, że obetnę Tak zostawiłam wiosną te badylki trochę wyżej, żeby im cieplej było, ale teraz faktycznie można udoskonalić Wszystkie uwagi wskazane i cenne na wagę złota
Moniko - problem nie leży w roślinach, a w działaniach ogrodnika, który się nimi opiekuje. Poczytaj jak postępować z roślinami, jakie popełniasz błędy, wtedy zrozumiesz że żeby cieszyć się pięknem roślin trzeba dużo pracować na ich urodę. Czasem nadmiarem zabiegów szkodzimy roślinom. Zastanów się co robisz źle, albo czego nie robisz że tyje źle rosną.
Sztucznych nie proponujemy tutaj. Radzimy sobie jak umiemy z żywymi. Pomagamy. Jeśli masz problem, nauczymy cię dobrego ogrodnictwa. które może stać się pasją na całe życie.
Jestem mega wzruszona, podglądam postępy, niesamowicie. Miałam szybki impuls - wyprostować ogród. Ten projekt to był strzał nie w "10" ale w "20". Teraz to dopiero cieszy efekt. No i jeszcze twoja staranność, dbałość o detale, pod linijkę normalnie Ogród wygląda zachwycająco i cieszę się że przyłożyłam do tego nie tylko rękę Dobre myśli także. Pozdrawiam i będę dalej zaglądać i mieć pieczę jakby co
Jakaś bzdura, rośnie szybciej. Może rosnąć nierównomiernie w jednym rzędzie, ale po to jest cięcie, aby wyglądały ładnie - trzeba je równać przynajmniej górą.
Dorasta do tej wysokości do jakiej mu pozwolisz. Od dołu nie ogałaca się jeśli ma dobre oświetlenie i nie jest blisko podsadzony innymi roślinami. Jeśli ma miejsce wygląda doskonale, nawet stary egzemplarz.
Wkopuj rzadziej, bo co roku pomimo cięcia będzie kulka coraz większa.
Po sadzeniu podlewaj, nie wolno nawozić zanim roślina się nie ukorzeni. Więc póki co nawożenie odpuść, a ewentualnie zastanów się nad zerwaniem szmaty spod kamyczków.