Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 09:44, 07 maj 2015

Ewa777 napisał(a)
Ewa u Ciebie chyba dużo cieplej. Piwonie u mnie dopiero puszczają listki, a u Ciebie takie pąki! Irysy też tylko w liściach. Ze dwa tygodnie różnicy! Queeny dziś się otworzyły. Ale pogoda jest piękna - słonecznie i ciepło, to wszystko da zaraz czadu

To jakoś tak wymiennie nam startują rośliny bo u mnie Rh jeszcze nie wystartowały, a Twoje piękne już
U mnie w nocy zdrowo popadało, ale teraz słońce, ciepełko, sama radocha
Ewkakonewka 10:00, 07 maj 2015

Gardenarium napisał(a)
Ślicznie a żeby było jeszcze śliczniej, anemonom obetnij suche patyczki po pędach kwiatowych To nie czepianie, tylko udoskonalanie

Dziękuję, bardzo mi miło Oczywiście, że obetnę Tak zostawiłam wiosną te badylki trochę wyżej, żeby im cieplej było, ale teraz faktycznie można udoskonalić Wszystkie uwagi wskazane i cenne na wagę złota
Ewkakonewka 10:33, 07 maj 2015

Malgosik napisał(a)
moje tulipki też deszcz zmasakrował
jednak te delikatne płatki po namoczeniu niszczeją prędzej

kupiłaś grusze?
czy czekasz do jesieni?

Samo się podlewa to deszcz dobry, ale na masakrowanie tulipanów już tak sobie, no trudno
Gruszek nie kupiłam, nawet nie zadzwoniłam, bo miejsce nie przygotowane i ciągle coś mnie od tematu odciąga
Malgosik 10:36, 07 maj 2015

no tak, chciałoby się to i tamto, ale pod wszystko trzeba przygotować glebę, a to trwa
u mnie coraz więcej przygotowanego miejsca, a nie wiem co posadzić
Ewkakonewka 11:59, 07 maj 2015

siakowa napisał(a)
ja nie wiem ale ja chyba złe fluidy mam w domu bo moja stipa cienka i marna....a stoi na słoneczku choć za szybą ale tusiawka swoją tez za szyba trzymała i widziałas ją?

Oczy zgubiłam u niej właśnie jak zobaczyłam te tłuściochy Boskie są, musiałabym po 10 na raz sadzić, żeby taki efekt uzyskać
Tak myślę, że może jeszcze ta wielkość stipy zależy od temperatury jaka w domu była, bo teraz to już chyba wszyscy tak samo mamy, ale zimą i wczesną wiosną jedni mają 18 stopni, a inni 24. U mnie generalnie między 21-23 jest w sezonie grzewczym. Teraz zresztą też.
Ewkakonewka 12:03, 07 maj 2015

Malgosik napisał(a)
no tak, chciałoby się to i tamto, ale pod wszystko trzeba przygotować glebę, a to trwa
u mnie coraz więcej przygotowanego miejsca, a nie wiem co posadzić

Już miałam super miejsce wymyślone na ten szpaler, ale wczoraj mi się szklarni zachciało, to odległa przyszłość, ale właśnie to miejsce byłoby najlepsze na szklarnię. I teraz muszę pogłówkować troszkę
Brakiem pomysłu na sadzenie się nie martw, jeszcze przyjdzie czas, że stwierdzisz, że go mało masz, ważne, że jest przygotowane bo to dużo jednak pracy wymaga
siakowa 12:10, 07 maj 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Oczy zgubiłam u niej właśnie jak zobaczyłam te tłuściochy Boskie są, musiałabym po 10 na raz sadzić, żeby taki efekt uzyskać
Tak myślę, że może jeszcze ta wielkość stipy zależy od temperatury jaka w domu była, bo teraz to już chyba wszyscy tak samo mamy, ale zimą i wczesną wiosną jedni mają 18 stopni, a inni 24. U mnie generalnie między 21-23 jest w sezonie grzewczym. Teraz zresztą też.

ha moja stała nad kaloryferem i co? moze za dużo dobra
eda 14:30, 07 maj 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Edzia nie ma co żałować, zaraz będą róże Lubię bardziej od tulipanów Już oczy szykuję na Twoje diamenty hahahaha buziak

Ha ha no Widziałam widziałam już jesteś wprawiona w robieniu fotek profesionalistka a roślinki wdzięczą się i starają jak trza busz kuchenny super Buziaki
ewakatowice 20:15, 08 maj 2015

Ewcia buziaki zostawiam pewnie jeszcze na "polu" jesteś i działasz

Aneta1309 07:24, 09 maj 2015

Macham