Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:31, 16 lut 2013

Do góry
Ależ mnie ominęło, ale teraz nadrabiam, zakupy superowe w superowych cenach, mi się najbardziej latarenki podobają, czaję się na takie bialutkie, trzeba umieć szukać, nie każdy potrafi zauważyć potencjał rzeczy, doniczka po zmianie rewelacja.
Blaski i cienie nowego życia 19:24, 16 lut 2013

Do góry
Ja czytałam
Azalie śliczniutkie
Zakupy przez internet 19:01, 16 lut 2013

Do góry
Gosiniak- dziękuję,zerknę.
Zbyszku- mam nadzieję,że się przyda, chociaż dopiero w czerwcu będę wiedziała ,czy słusznie zaryzykowałam i wtedy dopiero konkretnie będę mogła powiedzieć, że polecam lub nie.
Zakupy przez internet 18:54, 16 lut 2013

Do góry
Jeśli chodzi o clematisy to polecam zakup tutaj:
http://www.pracowniaogrodnicza.pl/nasze-sadzonki.html
Najlepiej skorzystać z promocji wiosennej, na termin można się umówić, kupowałam tam i jestem bardzo zadowolona, wszystko było bardzo dobrze zorganizowane, sadzonki ładne.
Igiełkowy ogródeczek 18:36, 16 lut 2013

Do góry
a jak poprawia humor, polecam
Igiełkowy ogródeczek 18:30, 16 lut 2013

Do góry
Mój biały i czerwony amarylis, stoją oddzielnie ale do sesji się przytuliły, w końcu niedawno walentynki były:

Moje zmagania ogrodowe 18:26, 16 lut 2013

Do góry
Widzę że u ciebie kwiatowo, u mnie też sesja była, śliczny storczyk, a tego pierwszego nie znam, ale widzę pąka, więc będzie kwitł
Igiełkowy ogródeczek 17:54, 16 lut 2013

Do góry
Pogoda straszna, zero słońca, same chmury i przez mgłę zerowa widoczność, gdzie to przedwiośnie pytam się, Irenka na 20 jakoś zapowiadała, a jak patrzę na pogodę to ciągle te same cyfry widzę
Ale ja czym prędzej pobiegłam do inspiracji wiosennych, tam mogę siedzieć bez końca:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1625-wiosenne-dekoracje-i-kompozycje
Na pocieszenie amarylis mi biały rozkwitł, a czerwony z drugiej łodygi puszcza, kwiatków u mnie dostatek
Zaraz mu zrobię sesję
Ogród ogrodniczki 17:48, 16 lut 2013

Do góry
Śliczne doniczki, może na początek jakąś wiosenną kompozycję stworzysz, zobacz tutaj, nawet doniczki podobne:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1625-wiosenne-dekoracje-i-kompozycje
Blaski i cienie nowego życia 17:40, 16 lut 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ogrodnictwo mnie dziś opanowało
A u nas dzisiaj była wspaniała odwilż.
Podcięłam więc winogron i zabrałam się nieudolnie za jabłonkę, po edukacji na YouTube
Ale ponieważ potrzebuję konkretnej edukacji pojechałam dziś do naszej biblioteki gminnej i wypożyczyłam 4 książki, m.in. o cięciu drzew i krzewów i "Magnolię".

4 "Magnolie" już przeczytałam i stwierdzam, że nie ma to jak nasze forum

Jeszcze kupiłam ziemię, bo kłącze agapanta czeka na posadzenie do donicy i perlit za radą Ani Monte do ziemi na razsady warzyw.
I odebrałam przesyłkę z pomidorlandii z nasionkami.
I w końcu mam donice, ale jeszcze nie rozpakowane

Czytałam, że dziewczyny już wysiewają paprykę. Czy to nie za wcześnie?

Hahaha.. ogrodnictwo mnie też dopadło i tylko o roślinkach myślę
Przez jakiś czas czytałam te wszystkie fachowe czasopisma i stwierdzam że dużo lepsze jest forum, z gazet to już praktycznie nic się nowego nie uczyłam, ciągle te same tematy wałkują, a tu wystarczyły 2 miesiące i sporo więcej wiem dzięki wam
Prace rozpoczęłaś czyli sezon już otwarty, u mnie to dziś okropnie było, szaro pochmurno i mglisto, czekam na lepszą pogodę to też będę latać z sekatorkiem
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:22, 16 lut 2013

Do góry
O wiedzę, że trafiłam w dobrym momencie
Kurczę szkoda tej gęstokwiatowej, ale pewnie już znalazłeś jej godne zastępstwo.
Ale ładnie ci te ścieżki wychodzą, o kominie to już nawet nie wspominam, przydały się umiejętności wspinaczkowe
Igiełkowy ogródeczek 17:16, 16 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Madżen- ktoś musi wkładać, żeby inny mógł wyciągać Nie nie będę cię bardziej dołować, co roku też dopłacam i to nie mało, w tym roku trochę inaczej było- ale to najprawdopodobniej jednorazowo tylko

Jaka pogoda Ciebie? Ja dzisiaj z piesem uciekłam po 10 min do domu.... Krótki rekonesans zrobiłam i wolę przez okno patrzeć
Grembosiowo 08:27, 16 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Jak tam świętowanie walentynkowe?, pewnie w trakcie, to ode mnie:

Witam

Ile śniegu macie U nas całkowity brak..a serduszko śliczne
Igiełkowy ogródeczek 22:26, 15 lut 2013

Do góry
Madżen- ktoś musi wkładać, żeby inny mógł wyciągać Nie nie będę cię bardziej dołować, co roku też dopłacam i to nie mało, w tym roku trochę inaczej było- ale to najprawdopodobniej jednorazowo tylko
Igiełkowy ogródeczek 22:21, 15 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
No właśnie bo z tymi pit-ami to różnie bywa, mnie zazwyczaj dołują na maksa, ale w tym roku jakiś cudzik się zdarzył i teraz już chodzę cała happy
Koszmar wypełniania został wynagrodzony

Ja co roku dopłacam. Masakra!!
Igiełkowy ogródeczek 22:18, 15 lut 2013

Do góry
No właśnie bo z tymi pit-ami to różnie bywa, mnie zazwyczaj dołują na maksa, ale w tym roku jakiś cudzik się zdarzył i teraz już chodzę cała happy
Koszmar wypełniania został wynagrodzony
Mój ogród 22:13, 15 lut 2013

Do góry
Mnie też ta bezczynność męczy i a śnieg dołuje....ależ my nieszczęśliwe bez pracy w ogródku jesteśmy, inni to by się cieszyli, że nie ma nic do roboty, można się pobyczyć przed tv- a u nas odwrotnie.
Igiełkowy ogródeczek 22:06, 15 lut 2013

Do góry
Kurczę jak ja tego nie cierpię, dlatego jak najszybciej i po sprawie, ciśnienie to mi na pewno skoczyło, mój M ucieka jak to widzi- Aga masz farta
Bożenko teraz już tylko o wiośnie
Ogródkowy chaos u monitki 21:43, 15 lut 2013

Do góry
Moniczko to ci dylemacik, ale ty chyba już zdecydowana jesteś, mi trudno określić który lepszy bo nie wiem co na drugim dokładnie rośnie.
Ty najlepiej wiesz co powinno się tam znaleźć, zaufaj intuicji, a będzie pięknie
Igiełkowy ogródeczek 21:29, 15 lut 2013

Do góry
Dzięki Irenko, Bożenko, Gabrysiu, Moniko i Agnieszko- nie to samo co Danusi, ale i tak cieszy
A ja właśnie po koszmarze wypełniania pit-a, niby co roku to samo, ale co roku męki- nim się skapuję w tych programach, a ile się nadenerwowałam, niecenzurowane słowa też były...
A wracając do ogrodowych tematów, śnieg mam ale już mało, prognoza ciągle taka sama, a ja też jak wy wyczekuję tego ciepełka wreszcie, końcówka to chyba najgorsza jest, bo człowiek taki zachłanny na te promyki słońca, u mnie dawno go nie było. Ale już wkrótce za chwil parę- mam nadzieję

Margi- pozdrawiam i mam nadzieję, że niedługo się umówimy na jakieś zakupy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies