Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w remoncie 13:09, 10 maj 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Ciemiernik piękny:
A cisy tez tak prowadze jak Ty ... ciachnęłam bardzo mocno górę (miał być stożek) żeby zrobić kulę.
Asiu a miałabyś jeszcze trochę bergenii?

Hmm dopiero co bergenie prawie wszystkie porozsadzałam na rondo,aktualnie wszystkie zrobiły kaput ,mam nadzieję że odbiją. Zobacz sama

Posadziłam ich tam milion bo chciałam wypełnić jakoś miejsce. Mam tam hakone bardzo dużo ale po dzieleniu ledwo sie zbiera i wcale jej nie widać. W miarę rozrostu hakonek, mam nadzieję bergenię będę usuwać. Coś nie dane jest mi uporać się z tym rondem. Hakonki jakby ich póki co nie było,a jest ich tam z 50 sztuk,orliki muszę dosadzić ale mam z tegorocznego siania więc trza poczekać jak podrosną ,wszędzie szukam ładnych bielutkich jarzmianek.
Mam chyba jeszcze trochę bergenii w jednym miejscu ale za dużo jej nie będzie ,może z 15 sztuk udałoby się . Starczyłoby Ci?
Skarbonkowy ogródek 12:45, 10 maj 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)

Ano, na wenę nic nie poradzisz
Było cudnie ciepło, dzieci nie przeszkadzały i tak dobrze mi się pracowało że skończyłam tu

Było już po drugiej jak weszłam do domu

Szalona jesteś!!!
A ja myślałam, że jak o 4 rano podlewam ogród to jestem wariatka .
Skarbonkowy ogródek 12:38, 10 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

O 23:44 jeszcze walczyłaś z przekopywaniem??? Jesteś niemożliwa

Ano, na wenę nic nie poradzisz
Było cudnie ciepło, dzieci nie przeszkadzały i tak dobrze mi się pracowało że skończyłam tu

Było już po drugiej jak weszłam do domu
Małymi kroczkami do celu... 12:36, 10 maj 2018

Do góry
Wczoraj miałam zakręcony dzień z tego wszystkiego zapomniałam Wam pokazać jeszcze jeden mój nowy nabytek głównie skusiła mnie cena 7 zł za taką hakone wydała mi się atrakcyjna. Niestety nie było przy niej karteczki może ktoś rozpozna jaka to odmiana? Dzisiaj dopiero posadzona, nieźle musiałam pomyśleć,żeby znaleźć jej miejsce bez wyprowadzki innej rośliny się nie obeszło

Skarbonkowy ogródek 12:33, 10 maj 2018

Do góry
iwka napisał(a)
no cis twarciel, ślicznie się zieleni

a ta hosta cały czas tak wybarwiona jest ? mam podobną, teraz ładna, a za jakiś czas zielenieje i już nie wygląda tak fajnie

Cisem tez jestem zachwycona.

Hosta jest cały czas biało zielona. Dopiero na jesień (wrzesień) zaczyn się zielenic ale biały nie zanika całkowicie. Oczywiscie najpiekniejsza jest teraz

Tu zdjęcie z czerwca

wrzesień

Małymi kroczkami do celu... 12:31, 10 maj 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
hej Paula
dzięki ale od Finki nie chcę nic
już nie mam gdzie upychać
mus pomyśleć nad frontową bo dziadostwo mam

u Ciebie pięknie
moja kocimiętka zdominowała Leosia ciekawe czy się z niej wynurzy czy da rade czy nie chociaż zapączkowany jest

Ok Kamilka, ja tylko seslerię od niej potrzebuje, żeby w końcu skończyć koło. Widziałam Twoją frontową faktycznie musisz sobie ją jakoś uporządkować, ale dasz radę dzielna z Ciebie kobitka

U mnie kocimiętka pierwszy rok, ale dosyć zebrała się w sobie,ciekawa jestem czy będzie się pokladała, czy będzie w miarę zwarta

Dla Ciebie orlik o ile dobrze kojarzę, lubisz je?

Rododendronowy ogród II. 12:29, 10 maj 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

moja ulubiona ławeczka posiedzę sobie na niej,popatrze na piekności
Rododendronowy ogród II. 12:29, 10 maj 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Teraz widzę godnie zaprezentowane Twoje lilaki!

Massena się zdarza (znam go).

Jestem rozczarowana (sposobem prowadzenia kolekcji w E. i powiem to głośno).

Tad. obliguje mnie do pilnowania "metek' w naszej kolekcji. Bo kolekcje po to są, żeby miały metki.

Masz klona Shirasawy?

Ogród z łezką II 12:24, 10 maj 2018

Do góry
Już mam, właśnie doszły. Z gratisami na dodatek. Finka ma piękne sadzonki

Wymienię ten róż na fiolet i posadzę różową obwódkę w miejsce wrzosów. Reszta fioletowych na obwódkę pod nowe róże będzie.

To szałwie Finki z zeszłego roku

Małymi krokami-Ogród Wioli 12:07, 10 maj 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Niwaki którego uformowałam z jakiegoś jałowca...

Piękny zakątek
Z południa Polski - ogród Marzeny 11:51, 10 maj 2018

Do góry
Czosnki takie cudne! Żurawki nawet oszalały bo już chcą kwitnąć...

Do raju daleko - u Ewy 11:43, 10 maj 2018

Do góry
Azalie wielkokwiatowe

Chanel

Soir de Paris

Liliowo i kolorowo:) 11:43, 10 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Danusiu co tu pisac jak slow brak tylko zachwyt. Jednym slowem pieknie.

Mam tyle robot, ze nie nadazam. Pozdrawiam Ciebie i Ślask.

Też tak mam Elu, wstaje bardzo wcześnie żeby się wyrobić Ale w ogrodzie piękna pora teraz więc trudno, że gdzieś nie jest idealnie, cieszmy się tym co jest Musze zajrzec do Ciebie bo dawno mnie nie było. Pozdrawiam również

Księżycowy... 11:41, 10 maj 2018

Do góry
AnnaCh napisał(a)
A u mnie pokropiło tylko A tak liczyłam na potężną ulewę.
Aga, sadziłam bacattę co 60 cm. u mnie od 750 strony była dyskusja o odległościach.

Dyskusję przeczytałam. Ha ha, czyli mam o połowę za dużo sadzonek.

Tymczasem nowa dostawa bylin, mam nadzieję, że różanka się w końcu zapełni.

Do raju daleko - u Ewy 11:39, 10 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam zobaczyć nowe azalie...i nie znalazłam!

Kasiu, dla Ciebie

Kermesina Alba

Kermesina Rose

Orlice

Canzonetta

Liliowo i kolorowo:) 11:37, 10 maj 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Ale śliczne widoczki dobrze że popadało bo sucho było... takiego różanecznika Calsapa kupiłam rodzicom, bo im się spodobał, ładny jest[/quote

Monia dobry wybór, szybko rośnie a kwiaty ma cudnej urody, to był prezent od mojej kochanej cioci co zawsze mi mówiła "żebyś Danuśka miała pamiątke po mnie " wczoraj właśnie koleżanka cioci się nim zachwycała a ciocia się cieszy z nieba, tak mam kilka pięknych roślinek od niej. Dokupiłam też drugiego bo jest cudny. Tą różową azalie też tak lubie.
Liliowo i kolorowo:) 11:27, 10 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
To może chociaż zrób tak jak Kasia z ZG. Rozłożyli linie kroplujące i je ręcznie podpinają pod ujęcia wody w ogrodzie, kopanie odpada wtedy...

Dobrze, że pada od czasu do czasu. U nas wczoraj bardzo grzmiało, zapowiadała się burza na 102, ale 10 minut deszczu było. Dobre i to...

Kasiu ja z konewką też mało co bo wszystko raczej z węża podlewam i jak mam czas to w sumie przyjemne bo popatrze sobie na wszystkie roślinki, problem tylko powstał jak zeszłego lata nogę w gipsie miałam Dlatego musze coś pomyśleć. Póki co u nas mocno nalało wody Bez gradu a to wązne i oby tak dalej.

Liliowo i kolorowo:) 11:20, 10 maj 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Cudownie!!!!!
Elaty za blisko siebie posadziłas, tak 40cm odstepu poinnas dac, bo beda sie tlamsic.

Wczoraj miałam gości w ogrodzie to mogłam sobie posiedzieć troche i też pozachwycać, przez kolejnie dni też będą to trochę odpoczne. Po deszczach trawa w oczach rośnie i znowu będe musiała wykosić i podkosic bo to zaraz lepiej wygląda
Trawki posadzone są w odstępach to tak z boku wyszło. Zmierze dziś dokładnie ale może i więcej niz 60cm i ja nic pomiędzy nie sadze bo tak mi się podoba. wczoraj jeszcze wywaliłam jednego sypiącego się iglaka i zaraz się przestrzenniej zrobiło
Popatrz na to ujęcie i widać , że są odstępny? Bardzo dorodne są te sadzonki Pięknie ożywia ten zakątek W dodatku u mnie to tak nie urosną jak u Ciebie, hakonki też nabierają troche masy Giganty to mam hosty.

Mirkowy ogród (początki) 11:17, 10 maj 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Niektóre rośliny dobrze sobie radzą przy jałowcach.

A to. Prawda moje tez na jalowcach sie rozrastaja piekny widok.

Czy u ciebie wczoraj padalo.
Ogród do odnowy 11:16, 10 maj 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

To strata, już dwa zobaczyłam z wygryzionymi płytkimi owalnymi otworkami, wytnę zatem. Czym chronić róże przed tym szkodnikiem?

mój kwiatek, głęboki, zbiera wodę dla owadów

widziałaś jak z niego ptaki piją? bo ma strome brzegi.

a róże trzeba pryskać albo ekologicznie albo chemią, w zależności jakie masz poglądy na te sprawy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies