Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 21:19, 09 maj 2018

Dorota123 23:05, 09 maj 2018

Bardzo lubię jak jest tak kolorowo w ogródku jak u Ciebie.
Milka 06:43, 10 maj 2018

Cudownie!!!!!
Elaty za blisko siebie posadziłas, tak 40cm odstepu poinnas dac, bo beda sie tlamsic.
Kindzia 08:59, 10 maj 2018

To może chociaż zrób tak jak Kasia z ZG. Rozłożyli linie kroplujące i je ręcznie podpinają pod ujęcia wody w ogrodzie, kopanie odpada wtedy...

Dobrze, że pada od czasu do czasu. U nas wczoraj bardzo grzmiało, zapowiadała się burza na 102, ale 10 minut deszczu było. Dobre i to...
danuta_szwajcer 11:03, 10 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Bardzo lubię jak jest tak kolorowo w ogródku jak u Ciebie.

Ciesze sie bo ja też, kolory dodadą energii, zapach jest teraz cudny Tego kwiecia jest jeszcze dużo więcej ale teraz królują rodki i azalie. Wszedzie kwitną rózne orliki, powojników kilka, bodziszki zaczynają i irysy też i nawet róże, jeszcze dużo pelargoni w mocnych kolorach posadziłam, może dzis zrobie fotki

danuta_szwajcer 11:20, 10 maj 2018

Milka napisał(a)
Cudownie!!!!!
Elaty za blisko siebie posadziłas, tak 40cm odstepu poinnas dac, bo beda sie tlamsic.

Wczoraj miałam gości w ogrodzie to mogłam sobie posiedzieć troche i też pozachwycać, przez kolejnie dni też będą to trochę odpoczne. Po deszczach trawa w oczach rośnie i znowu będe musiała wykosić i podkosic bo to zaraz lepiej wygląda
Trawki posadzone są w odstępach to tak z boku wyszło. Zmierze dziś dokładnie ale może i więcej niz 60cm i ja nic pomiędzy nie sadze bo tak mi się podoba. wczoraj jeszcze wywaliłam jednego sypiącego się iglaka i zaraz się przestrzenniej zrobiło
Popatrz na to ujęcie i widać , że są odstępny? Bardzo dorodne są te sadzonki Pięknie ożywia ten zakątek W dodatku u mnie to tak nie urosną jak u Ciebie, hakonki też nabierają troche masy Giganty to mam hosty.

ElzbietaFranka 11:23, 10 maj 2018

Danusiu co tu pisac jak slow brak tylko zachwyt. Jednym slowem pieknie.

Mam tyle robot, ze nie nadazam. Pozdrawiam Ciebie i Ślask.
danuta_szwajcer 11:27, 10 maj 2018

Kindzia napisał(a)
To może chociaż zrób tak jak Kasia z ZG. Rozłożyli linie kroplujące i je ręcznie podpinają pod ujęcia wody w ogrodzie, kopanie odpada wtedy...

Dobrze, że pada od czasu do czasu. U nas wczoraj bardzo grzmiało, zapowiadała się burza na 102, ale 10 minut deszczu było. Dobre i to...

Kasiu ja z konewką też mało co bo wszystko raczej z węża podlewam i jak mam czas to w sumie przyjemne bo popatrze sobie na wszystkie roślinki, problem tylko powstał jak zeszłego lata nogę w gipsie miałam Dlatego musze coś pomyśleć. Póki co u nas mocno nalało wody Bez gradu a to wązne i oby tak dalej.

Monia81 11:30, 10 maj 2018

Ale śliczne widoczki dobrze że popadało bo sucho było... takiego różanecznika Calsapa kupiłam rodzicom, bo im się spodobał, ładny jest
danuta_szwajcer 11:37, 10 maj 2018

Monia81 napisał(a)
Ale śliczne widoczki dobrze że popadało bo sucho było... takiego różanecznika Calsapa kupiłam rodzicom, bo im się spodobał, ładny jest[/quote

Monia dobry wybór, szybko rośnie a kwiaty ma cudnej urody, to był prezent od mojej kochanej cioci co zawsze mi mówiła "żebyś Danuśka miała pamiątke po mnie " wczoraj właśnie koleżanka cioci się nim zachwycała a ciocia się cieszy z nieba, tak mam kilka pięknych roślinek od niej. Dokupiłam też drugiego bo jest cudny. Tą różową azalie też tak lubie.