Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 22:32, 09 maj 2018

Moja Silver Dolar

ren133 11:28, 10 maj 2018

Ciemiernik piękny:
A cisy tez tak prowadze jak Ty ... ciachnęłam bardzo mocno górę (miał być stożek) żeby zrobić kulę.
Asiu a miałabyś jeszcze trochę bergenii?
Margerytka40 13:09, 10 maj 2018

ren133 napisał(a)
Ciemiernik piękny:
A cisy tez tak prowadze jak Ty ... ciachnęłam bardzo mocno górę (miał być stożek) żeby zrobić kulę.
Asiu a miałabyś jeszcze trochę bergenii?

Hmm dopiero co bergenie prawie wszystkie porozsadzałam na rondo,aktualnie wszystkie zrobiły kaput ,mam nadzieję że odbiją. Zobacz sama

Posadziłam ich tam milion bo chciałam wypełnić jakoś miejsce. Mam tam hakone bardzo dużo ale po dzieleniu ledwo sie zbiera i wcale jej nie widać. W miarę rozrostu hakonek, mam nadzieję bergenię będę usuwać. Coś nie dane jest mi uporać się z tym rondem. Hakonki jakby ich póki co nie było,a jest ich tam z 50 sztuk,orliki muszę dosadzić ale mam z tegorocznego siania więc trza poczekać jak podrosną ,wszędzie szukam ładnych bielutkich jarzmianek.
Mam chyba jeszcze trochę bergenii w jednym miejscu ale za dużo jej nie będzie ,może z 15 sztuk udałoby się . Starczyłoby Ci?
anabuko1 13:41, 10 maj 2018

Czyli bergeniowa rabata będzie .
Fajnie będzie jak trochę podrosna i zarosna.
mrokasia 14:02, 10 maj 2018

Ooo, to widzę że nie tylko szałwia mdleje po posadzeniu...
Ja dziś zdjęłam rano parawany i ciekawa jestem co zastanę po powrocie - stojące czy leżące. Ale ja osłaniałam kilka szuk a nie milion na rondzie...
ren133 14:09, 10 maj 2018

Wystarczy
Może ciachnąć im jeszcze trochę liści żeby sie wzmacniały?
Makusia 14:21, 10 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)
W sklepach internetowych za byle jaką sadzonkę trzeba tyle dać. Jak ładne rozrośnięte to dla mnie wcale nie tak drogo. To nie są tanie rośliny.

No widzisz, jaka ja wyedukowana jestem? Szkoda gadać...
Działasz nadal prężnie, a ja utknęłam na nic nie robieniu.
Monia81 14:39, 10 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)

Hmm dopiero co bergenie prawie wszystkie porozsadzałam na rondo,aktualnie wszystkie zrobiły kaput ,mam nadzieję że odbiją. Zobacz sama

Dojdą do siebie, ja swoje też dzieliłam teraz, dużo wody dostają dziennie, stoją już na baczność kupiłam hakonke teraz i się właśnie zastanawiałam czy dzielić, ale chyba jednak ją zostawię... kocimiętkowo jest super buziaczki
Margerytka40 15:47, 10 maj 2018

anabuko1 napisał(a)
Czyli bergeniowa rabata będzie .
Fajnie będzie jak trochę podrosna i zarosna.

Bergeniowo hakonkowa bardziej,jak hakonki przeżyją
Margerytka40 15:52, 10 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Ooo, to widzę że nie tylko szałwia mdleje po posadzeniu...
Ja dziś zdjęłam rano parawany i ciekawa jestem co zastanę po powrocie - stojące czy leżące. Ale ja osłaniałam kilka szuk a nie milion na rondzie...

Szałwie też mam do przesadzenia ale czekam jeszcze,może przyjdzie choć kilka dni bez palącego słońca. Mogę sadzić nawet w deszczu,ich też muszę milion przesadzić