Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 12:31, 10 maj 2018

Kawa napisał(a)
hej Paula
dzięki ale od Finki nie chcę nic
już nie mam gdzie upychać
mus pomyśleć nad frontową bo dziadostwo mam

u Ciebie pięknie
moja kocimiętka zdominowała Leosia ciekawe czy się z niej wynurzy czy da rade czy nie chociaż zapączkowany jest

Ok Kamilka, ja tylko seslerię od niej potrzebuje, żeby w końcu skończyć koło. Widziałam Twoją frontową faktycznie musisz sobie ją jakoś uporządkować, ale dasz radę dzielna z Ciebie kobitka

U mnie kocimiętka pierwszy rok, ale dosyć zebrała się w sobie,ciekawa jestem czy będzie się pokladała, czy będzie w miarę zwarta

Dla Ciebie orlik o ile dobrze kojarzę, lubisz je?

paulina_ns 12:36, 10 maj 2018

Wczoraj miałam zakręcony dzień z tego wszystkiego zapomniałam Wam pokazać jeszcze jeden mój nowy nabytek głównie skusiła mnie cena 7 zł za taką hakone wydała mi się atrakcyjna. Niestety nie było przy niej karteczki może ktoś rozpozna jaka to odmiana? Dzisiaj dopiero posadzona, nieźle musiałam pomyśleć,żeby znaleźć jej miejsce bez wyprowadzki innej rośliny się nie obeszło

Monia81 12:40, 10 maj 2018

Lubię hakonki, mam już dwie odmiany i wciąż mi mało jak taka żarówkowa jest to może być all gold, chyba że ma zielony pręcik idący przez środek to aureolka, no chyba że coś innego ale piękne som pozdrawiam
paulina_ns 12:48, 10 maj 2018

Monia81 napisał(a)
Lubię hakonki, mam już dwie odmiany i wciąż mi mało jak taka żarówkowa jest to może być all gold, chyba że ma zielony pręcik idący przez środek to aureolka, no chyba że coś innego ale piękne som pozdrawiam

Mi też się one podobają, ale jakoś tak wyszło,że nie miałam ich u siebie wiesz co ja tam u niej żadnego pręcika nie widzę, ma tylko na żółtych liściach takie delikatne zielone paseczki
MirellaB 13:22, 10 maj 2018

Piękne zdjęcia pokazujesz Paulinko Tyle czosnków, trawy, klony, orliki - cudne

Ja czekam kiedy główkowate u mnie zakwitną i przekwitną, bo chcę je przenieść na tył rabaty
frezja 13:34, 10 maj 2018

Według mnie jest to Hakonechloa All Gold.
paulina_ns 14:08, 10 maj 2018

MirellaB napisał(a)
Piękne zdjęcia pokazujesz Paulinko Tyle czosnków, trawy, klony, orliki - cudne

Ja czekam kiedy główkowate u mnie zakwitną i przekwitną, bo chcę je przenieść na tył rabaty

Dziękuję Mirelko za miłe słówka bardzoooo podobają mi się czosnki główkowate, oczywiście drugi rok je kupuje no i coś kupić nie mogę, może w tym roku się uda póki co będę je podziwiała u Ciebie kurcze drażnią mnie liście tulipanów, ale wiem,że jak je obetne tulipany już nie zakwitną i nie wiem co robić masz może jakiś pomysł?
paulina_ns 14:11, 10 maj 2018

frezja napisał(a)
Według mnie jest to Hakonechloa All Gold.

Ewka też na nią stawiam, Pani w szkółce nazwy nie znała, ale mówiła,że to raczej nie aureola. Ciekawa jestem tylko, czy all Gold da radę na słońcu? Posadziłam ją w miejscu gdzie od ok godziny 11 do samego wieczoru ma słonko.
anabuko1 14:12, 10 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Aniu pawia tego co jest na pudełeczku w którym wysłałaś mi roślinki? nawet do męża mówiłam,że jaki piękny paw na opakowaniu dokładnie nic nie jest na wieczność, a zwłaszcza jak jest wystawione na warunki atmosferyczne. Aniu dziękuję jeszcze raz za roślinki, zrobię tylko obiad i idę je posadzić

Tak to jeden z tych 2-pawi jakie kupilam.
Stoją w ogrodzie. Pewnie na parę kat będą. A kiedyś coś innego kupimy.
Nie na za co .
zoja 14:30, 10 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Ewka też na nią stawiam, Pani w szkółce nazwy nie znała, ale mówiła,że to raczej nie aureola. Ciekawa jestem tylko, czy all Gold da radę na słońcu? Posadziłam ją w miejscu gdzie od ok godziny 11 do samego wieczoru ma słonko.

co prawda ja sadziłam ją w zeszłym sezonie gdzieś w połowie, ale u mnie all gold na słońcu na razie daje radę