-Tommiberry na jesien skopany.. pod spodem jest gruz ale.to jakies 15-20 cm lub glebiej. Na wiosne skopany wygrzebane jest doslownie wszystki kazdy kamyczek czy korzen od poczatku roku abi jednego chwasta. Zgrabione i zwalowane po kilka razy podlewane przez tydzien przed sianiem. Moze to wina tego trucia ?? Trutnia?? Zadomowil sie tam na dobre i widac jak kopie tunele ziemia sie podnisi po podlaniu opada powiedz mi trawnik dzis ma dokladnie 2 tyg.. czekac do koszenia ??? I zobaczyc czy cos ruszy??? Czy zakladac odnowa ?? I co i jak mam zrobic z ta trawa co juz jest ?? Czy oprostu zgrabic i podsypac trawa i zwalowac na tym co jest ??? Dzis trawnik wyglada tak
Choć mam ich pewnie mniej niż u Ciebie- znalazłam miejsce jeszcze na 4 japońskie
Z hamakiem też u mnie nie łatwo bo to pusta przestrzen wokoło potrzebna a gdzie tu pusto - zawsze jakiś krzaczek wejdzie
Wczoraj nic nie zrobiłam, późno przyjechałam no i burzyście się zrobiło... ale byłam jeszcze w ogrodniczym bo miały przyjechać rodki, ale tylko jednego wychaczyłam, rh Bolesław Chrobry no i kiścienie na kwaśną, ostróżki, jeżówki, zawilce... i takie tam
Oj wyprawia, wyprawia Powiem Ci, że jak wracam do domu i widze tą uporządkowana zieleń to wprawia mnie w błogostan... a jeszcze nie dawno widziałam takie coś:
Witam,
Pani Danusiu proszę o pomoc. Posiadam donicę przy tarasie. Posadzone tam mam wierzby hakuro 7 szt. Przed nimi rosną małe tuje danica a przy tarasie otoczka z lawendy. Rosną tan tez jeszcze na razie i inne roślinki : berberys Julian(chyba) i inne byliny. W sumie to jestem skłonna zrobić to od początku. Ale myślałam żeby posadzić coś pomiędzy tymi wierzbami żeby stworzyć trochę zasłonięcia na tym tarasie, ale nie może to być mimo wszystko coś wysokiego ponieważ moje okna salonowe wychodzą na taras. Myślałam o berberysach kolumnowych w jednej przerwie np. 3 szt. zielone w innej czerwone ale na tym kończą się właśnie moje pomysły. A chciałabym żeby było i trochę kolorowo i ale i elegancko. Jeśłi ktoś może pomóc będe wdzięczna