Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 00:16, 21 maj 2018

agata19762 napisał(a)
Ania Piwonie pod oknem widok obłędny.
Jakie róże kupiłaś?

Chyba pisałam wcześniej.. tradycyjnie nazwa której nie zapamiętam..

Odszukałam.. Princess of Walles

Mala_Mi 00:20, 21 maj 2018

Katkak napisał(a)
Ale masz trawniczek cudny. Aż same stopy z butów wychodzą i chcą po nim biegać,

Niestety tylko na foto , w realu gorzej..susza i chwasty w trawie swoje robią.. i jeszcze komarnice.. jakaś plaga w trawie i na rabatach..

I z Muminakmi ciachane kulki.. dziw że wogle pociachałam.. pomagają.. bardzo pomagaja.. na tym bonazju skończyłam, bo .....

Mala_Mi 00:22, 21 maj 2018

Itoh.. muszę poszukać który.. ma kilka pąków . rośnie ..

i jakieś nn

Nie pachną. trudno.. i tak je uwielbiam.. dobranoc..
Gosialuk 06:29, 21 maj 2018

Ta piwonia przepiękna. Pozazdrościłam i posadziłam w tym roku. To ujęcie z trawnikiem super. Naprawdę jak się ogląda, to ma się ochotę na bosaka pobiegać.
07:00, 21 maj 2018
Mala_Mi napisał(a)

I sama dałaś odpowiedź na to co mi chodzi po głowie... a sprowadza się do tego, że owszem można wszytko pokazać.. tylko czy potem nie zostanie sie taki niesmak, że można było lepiej.. i śmierdziuchy ratujące sytuację to nie szczyt marzeń i ambicji.. Nie czarujmy się, drugi raz nie przyjadą.
Jest takie powiedzenie, że w pół roboty głupiemu się nie pokazuje.. bo niby głupi się nie zna, a mądry pomyśli ze tak ma być..
Można dyskutować nad gustami, ale nie da się ukryć że ogród Sylwii ma potencjał przede wszystkim nietuzinkowości.. nawet na tym etapie spodoba się większości widzów.. Na pewno wart jest pokazania... ale to jak obraz bez ram..

Niech te ramy podrosną, rok czy dwa.. i to nie chodzi o dopieszczenie tip-top w kwestii chwastów.. ogród Sywli jest bardzo zadbany.. i jeżeli o to idzie to można go dawać jako wzorowy przykład zadbania o ogród ....

Bazując na swoich przemyśleniach, ogród wart będzie pokazania jak mu urosną ramy.. zrobi się ogród a nie wcinka w pola..

Przepraszam, zawsze gadam co myślę..

Mój ogród może tu i tam się polepszył, ale tu i tam się pogorszył.. brakowało tylko czasu na przygotowanie ... i oczami świeciłam za niedociągnięcia..

Ale przykład Cioci Gosi, Pszczółki ... tam kamera była zdecydowanie za szybko.. i chociaż był fajnie, dla większości śmiertelników rewelacyjnie, to teraz jest super ... i ja sam osobiście bardo bym teraz chciała te ogrody zobaczyć..

Niepotrzebnie wogle zabierałam głos.. temat uważam za zamknięty..

I to nie chodzi o to że ogród to twór nigdy nie skończony.. szkoda marnować potencjału.. szalonych pomysłów.. ogród Sylwii się spodoba

już zabrałaś głos widocznie było ci to potrzebne))) nie myśl już o tym jest duże prawdopodobieństwo że za rok dwa po emisji dumnie stwierdzisz "a nie mówiłam" ))

ale chciałabym zebyś zrozumiała co innego ))

ty jesteś na innym etapie życia i postrzegania ogrodów ...do tego masz doświadczenie w tym programem ....i jeszcze te komentarze pod odcinkiem które cię uraziły bo były zwykłym ordynarnym hejtem i pokazem ludzkiej złośliwości.

twoje rozterki i przemyślenia są uzasadnione ....ale niekoniecznie musza się sprawdzić w przyszłości ....daj szanse tym nagrywkom iść własnym torem ....i czekaj cierpliwie na efekt końcowy

w tym co piszesz możesz mieć rację ale możesz też sie mylić ....źycie jest zaskakujące ...a ten odcinek tez może nas wszystkich zaskoczyc

ja czekam na Kondzia już przebieram nóżkami ....bo większość z nas wie ze jest najwyższa półka jesli chodzi o ogród bylinowy w tym kraju ...i wtedy będę oceniać chciałabym żeby program mnie zachwycił podobnie jak ogród bo ostatnio te odcinki Maji jakoś do mnie nie gadaja

mira 08:43, 21 maj 2018

Poczytałam wszystko, piwoniami się stale zachwycam więc dla mnie mogą być same fotki piwoni. Z sanepidu się uśmiałam bo jutro do mnie właśnie przychodzi ale w wersji leitowej hehe Rysiek. I nie chce mi się na top to bo lubię luzik. No ale zaraz coś podziwiam.
Przyszłam się pożalić bo mój szpaler piwoniowy założony we wrześniu z samych starych i darowanych nie zakwitnie - chyba za sucho bylo albo co.

A! W Mai też liczą się ludzie ich emocje i to co mówią czasem bardziej niż sam ogród - zauważyłam po komentarzach.

Ale sie nagadałam a z Tel nie lubię a lapek mi nawalił.

Pozdrawiam
Pszczelarnia 10:03, 21 maj 2018

Ania, piwonie pokazywałaś? Na której stronie?

Żeby zobaczyć mój ogród możesz do mnie przyjechać, przecież!
Nie musi Maja ponownie przyjeżdżać, żeby Ci go pokazać.

Chociaż Maję uwielbiam i każde spotkanie z nią to radość.

Mala_Mi 10:04, 21 maj 2018

Kubeł zimnej wody..

Głos rozsądku....

Z perspektywy doświadczenia.. nie stracić kapitału i potencjału.. szkoda by było...

Tyle i aż tyle Czasami ktoś mówiący inaczej się przydaje

10:53, 21 maj 2018
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, piwonie pokazywałaś? Na której stronie?

Żeby zobaczyć mój ogród możesz do mnie przyjechać, przecież!
Nie musi Maja ponownie przyjeżdżać, żeby Ci go pokazać.

Chociaż Maję uwielbiam i każde spotkanie z nią to radość.

i to jest własnie fajne ))jakby co zawsze możesz sie wprosić)

oczywiście ja też bym sie chetnie wprosiła do Pszczółki ...ale aktualnie jakoś jest mi nie podrodze ((
Anka zgarnij mnie ...jakbys czasem miała pomysł śmigac na zachód a przy okazji zwiedzisz moje obejście bo też nie widziałaś
Kindzia 11:29, 21 maj 2018

Miałam ostatnie właśnie takie przemyślenia wracając do spotkania u mnie dwa lata temu...teraz było by lepiej...
Dobrze, że ani ja, ani mój ogródek się do telewizji nie nadajemy. Z różnych względów.

Te piwonie pod nieotwieralnym oknem masz zjawiskowe! Co za kolor!!!