Muszę jeszcze dopisać i pochwalić tulipany, narcyzy, żonkile. Bardzo im u Ciebie pasuje
Magnolia kwitnie mimo mrozów, moja niestety przemarzła, ale druga Daphne będzie miała jeden kwiat
dawno nie widziałam Twojego ogrodu.... dawno nie widziałam tak pięknego ogrodu Ewo.
Nie wiem o czym napisać, tyle mnie zachwyciło.... bukiety piękne, narcyzy, tulipany w masie, ciemierniki- ach ciemierniki, warzywnik taki cudny, poprawka eMa świetna.... Piekne Ewo.
Już doczytałam, że Mira napisała że to tulipan turkiestański, że Ty piszesz że nie, a ja się trochę upieram, że jednak
Chociaż jedno mam szybciej niż Ty, magnolia Yellow River już mi zaczyna przekwitać A tak na poważnie, masz dużo pięknych tulipanów!!!
Rysiu mi uwalił wertykulatorem gałązkę piwonii drzewiastej, tym sposobem 3 kwiaty mniej będą. Ale świeżo sadzone jesienią piwonia bylinowa i itoh zaszczyciły mnie pączkami...już się nie mogę doczekać koloru
Zjadło posta,.
Starszy interesuje się ogrodem...z nazw się często śmieje. Rodzice robią wielkie oczy z zainteresowania w starszego wnuka. a ja widzę nadzieję że ktoś może po mnie odziedziczy ten ogród ❤️❤️❤️❤️
Iwonko, a co Ty po nocach spać nie mozesz?! Czy home office się przedłuzył aż do g 2 w nocy??? Ja, na szczęście, dawno już nie karmię, ale noce i tak nie zawsze są spokojne - ale tym razem oglądałam kolejne odcinki Gardener's World i trochę się zasiedziałam.
Porządek u mnie na rabatach to rzecz względna - na szczęście przy szerokich ujęciach chwastów nie widać, czy zaschniętych roślinek/kwiatów
Tulipany i u mnie niziutkie w tym roku, i, jak pisałam, te wyciagnięte zeszłęgo lata nie zakwitły ponownie. Nie bedę już na nie liczyć, trzeba dosadzać na jesieni nowe i już. Mszyca u mnie pojedyncza, ale ćmę już spotkałam na buksach...
Pokazowe wszystko bedzie, jak popada i cieplejsze nocy sie zrobią - wtedy wszystko ruszy z kopyta. Jeszcze chwileczkę
Dłuższy czas o nim myślałam i pewnie na tym jednym się nie skończy. Ptaki dzisiaj fruwały dookoła niego, trochę niespokojne i zadziwione. Ale jutro już stwierdzą, że to na pewno dla nich czekam na ten widok z niecierpliwością!
Moja magnolia też trochę zmrożona, część kwiatów zbrązowiała, ale pozostałe powoli rozwijają płatki
Lilak 'Ludwik Spaeth' zrobił psikusa, zbuntował się i nie wypuścił ani jednego pąka..... fakt, że w bardzo marnym stanie go kupiłam musi widać odbudować się przez parę lat natomiast 'Sensation' ładnie zakwitnie Już po mirabelce, teraz panna młoda czereśnia króluje
Irenko nie mam Nigry, ona dużo późniejsza jest, często Susan jest nylona z Ann
Do tego jeszcze susankowe tulipanki co drugi rok jej dosadzam
uwielbiem je przy niej sadzić