Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Makao_J 08:12, 18 maj 2020

A coś Ty taka zdołowana Anula?

Dobrze, że troszkę się rozchwurzyłaś. Oby było lepiej. Wiosna wkrótce się skończy i lato nadejdzie więc i chumory powinny się poprawić.

Mnie dobijają wiatry. Musieliśmy nowoposadzone drzewo kamieniami przyłożyć bo strach że go wyrwi.
KasiaBawaria 09:21, 18 maj 2020

Piekny deren.Te liscie mnie oczarowaly.
mrokasia 12:15, 18 maj 2020

Ajajaj, jak lubię te Twoje fotki .
Dereń śliczny i w dodatku różowy, ciekawe jakie będzie miał te liście w sezonie. Moja magnolia Wada's Memory też na razie ma takie dwukolorowe liście, nie wiedziałam że magnolie takie miewają.
malgol 12:33, 18 maj 2020

Anula, wszystkie fotki piękne jak zwykle Ten dereń -cudo.Już nie wiem czy chcę kaline japońską czy takiego derenia...Ale dereń chyba duży rośnie,prawda?
Basia_KRK 14:13, 18 maj 2020

Anula, dziękuję za info ws tiarelli

Odnośnie derenia, uwielbiam! Wg mnie masz odmianę Cherokee Cheef, a nie Princess. Ot taka mała różnica

Ja mam kilkulatka, który był już tyle razy przesadzany, że jeszcze nigdy nie zakwitł. Dopiero w tym roku pokazał pierwsze kwiatki (na razie trochę małe...), czekam na wybarwienie, ma to być Satomi, zobaczymy

Tak powinien wyglądać Satomi:

A tak przy okazji, jaki masz pomysł na podsadzenie takiego derenia? U mnie na razie trawnik.. i szukam jakiegoś pomysłu.
Agania 14:32, 18 maj 2020

Zana napisał(a)

Magnolia Sunsation mnie zachwyca. Jolanko zawsze o Tobie myślę jak na nią patrzę. Co prawda bidula jeszcze nie znalazła swojego docelowego miejsca, zakwitła skromnie, ale kwiaty ma cudowne

W tym roku też mnie miło zaskoczyła
Tiarelki cudowne, papricie, hosty, Elata tworzą fajny leśmy klimacik
Derenia już nie musisz kupować masz różowego

inka74 14:35, 18 maj 2020

Zana napisał(a)

No sama jestem ciekawa, trzeba jeszcze na liście poczekać. Aha, czyli te przykwiatki rosną, ok., czekamy zatem. Na różowe kwiatki nie narzekam.
Wczoraj o mały włos nie przygarnęłam kousa Teutonia. Jakoś się ogarnęłam zdroworozsądkowo.
piękiny jest Teutomia, miałam i niestety już nie mam przez własną głupotę. Żałuję bardzo.
Zana 18:58, 18 maj 2020

Johanka77 napisał(a)
Cześć Anulka!
Lubię ten Twój klimat
u mnie dziś dzień leniwy po bardzo ciężkim tygodniu z. sobotą pracującą… Miło się patrzy na Twoje nastroje.

Tobie się to po prostu należy!

Magara napisał(a)

Anula, dwa tygodnie??? No ciężko uwierzyć, ale czas faktycznie zasuwa
Chomikiem w kołowrotku niektórzy się rodzą i takimi umierają - ja tak mam - zawsze coś do zrobienia, zawsze w niedoczasie, zawsze trzeba pędzić do przodu - no natury nie oszukasz i nic na nią nie poradzisz
Ale, że zdjęcia stare, zeszłotygodniowe dajesz - no nie dowierzam, jak nic musisz je "unieważnić" (słowo na topie ) i nowymi nas uraczyć

Unieważnić! Tak, tak, dzisiaj nocną porą stworzę stosowną ustawę unieważniającą Nowe fotki będą mam nadzieję po najbliższym łykendzie. A co do kołowrotka, to muszę jeszcze dzisiaj siąść do służbowego kompa.

anpi napisał(a)

Cudna ta limonkowa zieleń na rabtach, tak fajnie łapiesz światło w źdźbła traw i nie tylko
Zimno..., dobrze że słoneczko ciągle wygląda

To światło to zasługa drzew. Gdyby nie one nie byłoby efektu. Dzisiaj u nas bez słoneczka, może coś popada.
Gosiek33 19:07, 18 maj 2020

Na żywo Sunsation zachwyca ale na Twoich zdjęciach to absolutne mistrzostwo
Zana 19:35, 18 maj 2020

Makao_J napisał(a)
A coś Ty taka zdołowana Anula?

Dobrze, że troszkę się rozchwurzyłaś. Oby było lepiej. Wiosna wkrótce się skończy i lato nadejdzie więc i chumory powinny się poprawić.

Mnie dobijają wiatry. Musieliśmy nowoposadzone drzewo kamieniami przyłożyć bo strach że go wyrwi.

Ach, wiesz, nie dość że ogólne okoliczności takie raczej dołujące, to jeszcze mi moje jedyne pacholę sporo stresu dokłada. I tak to się wszystko zbiera...
U nas też trochę zawiewało, ale nie aż tak.

KasiaBawaria napisał(a)
Piekny deren.Te liscie mnie oczarowaly.

Hmmm, już wiem jakie są dzisiaj... No cóż, chciałam zielone.... Hmmm.....
Zaraz wstawię fotkę.

mrokasia napisał(a)
Ajajaj, jak lubię te Twoje fotki .
Dereń śliczny i w dodatku różowy, ciekawe jakie będzie miał te liście w sezonie. Moja magnolia Wada's Memory też na razie ma takie dwukolorowe liście, nie wiedziałam że magnolie takie miewają.

No właśnie te liście... Sprawa już jest chyba jasna. Kwiat różowy jest ok, ale liście, no cóż...