Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 21:27, 17 maj 2020

Agania napisał(a)

Cieszyniankę w końcu zdobyłam, mam nadzieję, że się zadomowi
Miodunki cieszą mnie zawsze jestem pewna, że znajdziesz siewczkom nowe fajne miejscóweczki
Tej wąskolistnej nie znałam

Tę miodunkę mam już tak długo, że nie pamiętam jak się nazywa. A cieszynianka jest u mnie nieproszonym, aczkolwiek mile widzianym gościem

Z hostowej, brunerki bardzo słabo kwitną. Są już wiekowe, może trzeba by było je odmłodzić.

Zana 21:28, 17 maj 2020

antracyt napisał(a)

Bardzo mi się podoba ta magnolia. Maślana z nutką różu.

Nieskromnie przyznam, że jestem zachwycona tą magnolią.

Zana 21:32, 17 maj 2020

Kasya napisał(a)

Ty nie narzekaj bo deren ładny, kwiatuszki przecież urosną ?

Ja bynajmniej nie narzekam. Właśnie chciałam kwitnącego na różowo. Jeno chciałam zielonolistnego, nie pstrokatego. Zobaczymy co z niego będzie. A ja nie wiem czy te kwiatki to urosną? To mój pierwszy taki dereń, nie znam się.

Nowe ciski zaczynają się "puszczać"

Zana 21:36, 17 maj 2020

BKosimkArt napisał(a)
Jej, byłaś w szkółce i nic nie kupiłaś?twarda jesteś, nie ma co.
A ja barwinka mam gdzie niegdzie i odpuściłam mu. Niech sobie rośnie. Zapewnie kiedyś tego pożałuję... ale przynajmniej zielsko tam nie rośnie

Ooo tak, barwinek to świetny zadarniacz, liczy się tylko ON

BKosimkArt napisał(a)
Postruderowa cudna! Świetnie wyglądają paprocie wychodzące z ziemi.
A co za siatką się dzieje?? Coś tam powstało po ruderze??

Uwielbiam te rozwijające się paprociowe pastorały.
Za siatką na razie pustkowie i zero śladu życia. Nie wiem czy mam się cieszyć. Za to nawiązałam kontakt z sąsiadem z działki za tą z byłą ruderą. Jak przyjeżdżam macha mi radośnie z balkonu swojego domu. Teraz się u niego zazieleniło, kontakt będzie ograniczony.

inka74 21:42, 17 maj 2020

Jestem ciekawa jakiego derenia w takim razie zakupiłaś. Na normalną wielkość przykwiatków trzeba poczekać, nawet 2 tygodnie więc jak teraz pojedziesz to powinny być spore. W sumie chciałaś z różowymi a nie białymi kwiatami więc tak jakby zamówienie się spełniło
Zana 21:44, 17 maj 2020

asiak napisał(a)
Magnolia prześliczna pfu, pfu..
Moje mnie w tym roku trochę zawiodły
Superba kwiatki przymarzły, Genie w tym roku nie kwitła wcale.
Jedynie gwiaździsta i Susan z B. kwitły ładnie. Susan cały czas jeszcze kwitnie.

Asiu, jak miło Cię widzieć. Od razu pobiegłam do Ciebie zobaczyć Twoją wiosnę. Wielu osobom w tym roku mróz załatwił magnoliowe kwiaty. Ta Sunsation jest z tych później kwitnących, ocalała. Susan też u mnie kwitnie, ale kwiatów ma mało. Powinna być przesadzona, ale trochę boję się ją ruszyć.

Zana 21:47, 17 maj 2020

inka74 napisał(a)
Jestem ciekawa jakiego ferenia wvtakim razie zakupiłaś. Na normalną wielkość przykwiatków trzeba poczekać, nawet 2 tygodnie więc jak teraz pojedziesz to powinny być spore. W sumie chciałaś z różowymi a nie białymi kwiatami więc tak jakby zamówienie się spełniło

No sama jestem ciekawa, trzeba jeszcze na liście poczekać. Aha, czyli te przykwiatki rosną, ok., czekamy zatem. Na różowe kwiatki nie narzekam.
Wczoraj o mały włos nie przygarnęłam kousa Teutonia. Jakoś się ogarnęłam zdroworozsądkowo.
Johanka77 22:18, 17 maj 2020

Cześć Anulka!
Lubię ten Twój klimat
u mnie dziś dzień leniwy po bardzo ciężkim tygodniu z. sobotą pracującą… Miło się patrzy na Twoje nastroje.
Magara 23:07, 17 maj 2020

Zana napisał(a)
Jeju, dwa tygodnie mnie tu nie było, a minęły jakby to niemal wczoraj było. Czy macie czasami poczucie bycia chomikiem w kołowrotku?

Anula, dwa tygodnie??? No ciężko uwierzyć, ale czas faktycznie zasuwa
Chomikiem w kołowrotku niektórzy się rodzą i takimi umierają - ja tak mam - zawsze coś do zrobienia, zawsze w niedoczasie, zawsze trzeba pędzić do przodu - no natury nie oszukasz i nic na nią nie poradzisz
Ale, że zdjęcia stare, zeszłotygodniowe dajesz - no nie dowierzam, jak nic musisz je "unieważnić" (słowo na topie ) i nowymi nas uraczyć
anpi 00:49, 18 maj 2020

Zana napisał(a)

Och Poppy, dziękuję. Kochana, postruderowa to aktualnie jedyna rabata, która jako tako się prezentuje. Ta ściółka to ubiegłoroczna kora wzbogacona przez opadnięte zimową porą igły sosnowe, szyszki i co tam jeszcze pospadało. Jedynie stosy liści dębowych wyzbierane. Na zdjęciach lepiej się prezentuje niż w realu.

Postruderowa tydzień później, jest progres. Jak pojadę za tydzień to pewnie jej nie poznam.

Cudna ta limonkowa zieleń na rabtach, tak fajnie łapiesz światło w źdźbła traw i nie tylko
Zimno..., dobrze że słoneczko ciągle wygląda