Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:15, 02 cze 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Szkoda sosenki.
dalej walcze o nie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:12, 02 cze 2017

Do góry
AgataP napisał(a)

bo to jest Hummelo
humeelo to akurat nie był ten na zdjeciu to wielkokwiatowy a humello mam kawłek dalje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:11, 02 cze 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)

Malkul co masz w tym buszu ?

klony kłosownice czochy i w plecach obiedka jest. jeszcze sa tam choiny jeddeloch i dwie kępki jezówki zielonej i jarzmianki ze dwie
teraz juz zakwitły tam naparstnice a wiosną były szafirki i tulipany.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:10, 02 cze 2017

Do góry
vita napisał(a)
Współczuję tych zmagań, pierwszy raz zobaczyłam jak wygląda turkuć!

Wiktorio- ja też
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:09, 02 cze 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Ja pierdziu!!! Siedem plag egipskich!!!
Nornice, pioruny, turkucie... Zmiłuj się

ech babo. musze chyba iść do jakiegoś czarodzieja żeby zastrzymał ten pocią.

Wczoraj się załamałam

Nie dawały mi spokoju moje hortensje incrediball. taki jakies małe i dziwne, na dodatek po sypnieciu nawozu poczerniały, to było dziwne.

Potem zauważyłam że cisy które tam rosna mimo iz całe w zielonych młodych przyrostach to nagle od srodka zaczeły marnić, brązoweic i sie obsypywać.
Wczoraj postanowiłam z mamą że musimy dojść przyczyny. i

.....,.....
.....
....

o zgrozo!!!!

tunele nornic wielkości pięści przekopana cała rabata o hortensje i cisy praktycznie bez korzeni wisiały w powietrzu. większośc tuneli bardzo głęboko bo tam jest sieć korzeni rumianki i chyba im się tam nie chciało płytko łazić.

wszystkie krokusy na rabacie zerżatre kosztki powyciągałam całę wygryzione.

wszystko żeśmy na nowo podsypywały ziemią i upychałyśmy woda i rękami w te tunele. jakiś koszmar
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:04, 02 cze 2017

Do góry
BRAMA się montuje
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 01:20, 01 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
dar wymuszania

Dziś dzień dziecka. Trzeba oddać, u mnie razy cztery
Dziecko powiedziało, ze nie ważne, ile ma lat. Poki mama zyje, jest dzieckiem. i przyjedzie po prezent. Wyszłam jak Zabłocki na mydle
Hortensjada 20:44, 31 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
zekrnij proszę co z moja hortką? https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=2341

nie wiązałabym tego z nawożeniem ( chociaż ta ilość jaką podałaś trochę jednak za duża, ja mam maciupką łyżeczkę taką od cukierniczki i biorę tylko na czubeczek, też nie rozrabiam w wodzie) liście zaatakowane przez grzyba, ale wcześniej uważam, że liście już były uszkodzone przez duże wahania temperatury. Oberwij porażone liście i spryskaj czymś na grzyba,zagrożenia ogólnego dla krzaczka raczej nie przewiduję

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:36, 31 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
ależ tu busz się zrobił sama w szoku jestem

Malkul co masz w tym buszu ?
Znowu na wsi 09:30, 31 maj 2017

Do góry
Brunnera jest niekłopotliwa. Ma piękne liście (ja mam odmianę Jack Frost), moja ma srebrno żyłkowane liście. Są jednak odmiany o liściach całkowicie zielonych, biało obrzeżone. Wszystkie mają przepiękne ulistnienie, które dobrze wygląda przez długi okres czasu (nie służy mu susza, tak zaobserwowałam u siebie). Nie zauważyłam żeby mączniak się jej czepiał, w przeciwieństwie do niezapominajek. Szybko się rozrasta, tworzy dość pokaźne kępy.

Wieczornik damski to roślina dwuletnia (czasami wytrzyma nieco dłużej niż dwa sezony). Ale powinna się wysiewać - sprawdź, może pojawią się siewki.

Roślina o drobnych białych kwiatkach to przytulia (marzanka) wonna. Niska kobiercowa roślinka. U naszej forumowej Magnolii (czasem wstawia zdjęcia swojego ogrodu u Malkul) widziałam przepiękny dywan z tej rośliny pod starymi drzewami. Bardzo szybko się rozrasta, może być ekspansywna. Ta moja kępka jest od poprzedniego roku, powstała z dwóch nędznych pędów.
Ogród Cioci cz. 3 21:49, 30 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Gosiu porażki kolorystyczne? czytam ze popełniłaś

Oj Gosiu niejedną
Ogród zapracowanej mamuśki 19:43, 30 maj 2017

Do góry
Malkul dzięki za info od kilku dni przeglądam jej wątek, też mi się podoba jej ogród
Zielonym od linijki - ogród Ivony 19:07, 30 maj 2017

Do góry
ivo napisał(a)
Madzia Olka Asia Andzelika dzięki za miłe słowo. Czosnki u mnie 1 sezon ale są śliczne. Tylko niektórzy w mojej wsi tego nie dostrzegają ostatnio usłyszałam:
"No patrz cebule se posadziła pod domem - ale wymyśliła" Uśmiałam się
no możan paśc
Zielonym od linijki - ogród Ivony 19:00, 30 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
u mnie PS i gladiatory niczy sie nie róznia. nawet chyba PS wyzsze. tez mam z Lidla
a u mnie inaczej purple sensation mają taki bardziej intensywny kolor i są niższe ... u mnie w każdym bądź razie
Pszczelarnia 18:58, 30 maj 2017

Do góry
ewciu daj info o tych czosnkach bom ciekawa
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:20, 30 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Sylwik, o opryski trzcinnika zapytaj Asi Navigatorki albo Gosi Malkul.

Chodziło mi raczej o oprysk berberysa nie zrozumiałyśmy się..
Ogródek z futrzakami i kamieniami 11:51, 30 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Ewo ale piękne widoczki. rabaty pełne i kipiące.

Daleko mi to twoich widoków ale dziekuje
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:23, 30 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
A zrobisz w wolnym czasie zbliżenia na arcydzieła?

Gosiu, jeszcze raz dla Ciebie etapy rozwijającego się arcydzięgla. Mam je w dwóch miejscach, na ognistej później zaczął kwitnąć, więc są zdjęcia w pąku.

Wymiętolony

W pełni kwitnienia.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:29, 30 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
ależ tu busz się zrobił sama w szoku jestem

Gosiaku fotka jak nie u Ciebie

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:43, 30 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
dar wymuszania

Ja bym poszła w dar czarowania
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies