Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Kawa 13:29, 30 maj 2017

Kokocha pięknie masz...ujęcia niektóre po prostu ekstra

Makao_J 13:33, 30 maj 2017

Turkucie to potfory fuj fuj.
leon60 14:25, 30 maj 2017

eee_taam napisał(a)

pewnie i u mnie tez rezyduje ..kurcze czy mam rozumiec ze nalezy gada zlapac i ukatrupic? moze trutki na nornice jada jak wszystkożerny?

trutka na nornice nie działa na turkucia
sylwik69 20:50, 30 maj 2017

Na turkucia najlepsza mieszanina ogrodniczego mydła potasowego i preparatu o nazwie Bioczos.Rozrabiamy w konewce i wlewamy do korytarza turkucia,potem czekamy chwilkę i turkuć jest nasz! przeczytałam o tym w książce W.Czuksanowa
leon60 07:09, 31 maj 2017

sylwik69 napisał(a)
Na turkucia najlepsza mieszanina ogrodniczego mydła potasowego i preparatu o nazwie Bioczos.Rozrabiamy w konewce i wlewamy do korytarza turkucia,potem czekamy chwilkę i turkuć jest nasz! przeczytałam o tym w książce W.Czuksanowa

identycznie działa olej i płyn do mycia naczyń
Elinka 09:13, 31 maj 2017

Madzenka napisał(a)
Miałam tyyyyyle stron do nadrobienia.
Współczuje awarii, niestety to upierdliwe jest... Ale z czasem strach prezd burzą osłabnie.

Hortki wg mnie spaliłaś. Jesli sypiesz granulat to trudno cokoliwek spalić, proszek posypany na liscie , na dodatek mocno nie spłukany wypalił mi wiele roślin w gorące słoneczne dni

A moze olejem i Ludwikiem spróbujemy wytępić nornice?

Ps. Moje varelle tez chore

Dziewczyny a jakie proporcje tej mieszaniny na nornice . Grasuja mi trzeci sezon i nic ich nie bierze a byl i kaarbit i swieće dymne i trutki i lapki i ostatnio odstraszacze dzwiekowe i bezczelnie ryja tuz przy odstraszaczach.

a wode do tego tez czy tylko plyn i olej ?
iwonkap 13:34, 31 maj 2017

magnolia napisał(a)

co 45 cm. Jak poczekasz do jesieni i wtedy się przypomnisz, to trochę Ci znajdę sadzonek

zapisałam w kalendarzu przypominajkę, dziękuję
Mam jeszcze pytanie bo czytam sobie i trafiłam na info ze irysy źle znoszą sąsiedztwo tulipanami i tak trochę zgłupiałam co oznacza sąsiedztwo - jedna rabat, czy tuż obok ?

edit, zapytałam Mazana i dostalam info że "Bezpieczna odległość w allelopatii ujemnej to ok. 0,5 m między korzeniami/kłączami."
iwonkap 13:36, 31 maj 2017

malkul napisał(a)
ależ tu busz się zrobił sama w szoku jestem

Malkul co masz w tym buszu ?
magnolia 15:37, 31 maj 2017

iwonkap napisał(a)

zapisałam w kalendarzu przypominajkę, dziękuję
Mam jeszcze pytanie bo czytam sobie i trafiłam na info ze irysy źle znoszą sąsiedztwo tulipanami i tak trochę zgłupiałam co oznacza sąsiedztwo - jedna rabat, czy tuż obok ?

edit, zapytałam Mazana i dostalam info że "Bezpieczna odległość w allelopatii ujemnej to ok. 0,5 m między korzeniami/kłączami."

kurczaki, nie słyszałam o tym. I nie mialam kłopotów ani a irysami, ani z tulipanami. Muszę obserwować pod tym kątem
iwonkap 15:48, 31 maj 2017

magnolia napisał(a)

kurczaki, nie słyszałam o tym. I nie mialam kłopotów ani a irysami, ani z tulipanami. Muszę obserwować pod tym kątem

nadmiar wiedzy czasem jest kłopotliwy i wprowadza zamet ale ten przykład powtarza sie wszędzie i dlatego zaczęłam dopytywać bo ni emogą mi wyjśc z glowy te irysy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies