Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 19:40, 21 mar 2018

Do góry
Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Danuś u Ciebie mam wrażenie zawsze wszystko tak szybko rwie się do życia, pięknie to oglądać, zanim się obejrzymy wiosna zagości na dobre

Basiu w tym roku wyjątkowo opieszale, ale może i dobrze bo przez te mrozy wszystko by szlag trafił. Mam nadzieję, że to już koniec tej zimy i wreszcie będę mogła spędzać w ogrodzie po kilka godzin dziennie. Już mnie skręca od tego siedzenia w domu...
Czekam na prawdziwą wiosnę z utęsknieniem!
Pozdrawiam serdecznie

Kaliny zaczęły rozwijać pąki

W kamiennym kręgu od początku 19:39, 21 mar 2018

Do góry
Na pokrzepienie serc
Oby do wiosny!
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających

...uDany ogród 19:35, 21 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Danuś u Ciebie w ogrodzie cieplej bo drzewka duże, u mnie otulam bo wymarza inaczej Czyli olejowanie co roku?
Ty już ogród wysprzątałaś ja dopiero zaczynam

No tak moje drzewka to już drzewa, a niektóre jak baobaby wielkie
Na początku tak, ale warto.
Ogarnęłam, ale do czystości daleko. U mnie nie da się jeszcze zupełnie posprzątać, bo wiele rzeczy zmieni swą lokalizację. Teraz leżą na "kupie", czego nienawidzę...
Inne rzeczy szpecą np. most albo niewykończone meble czy mury.
Brak trawników, obrzeży na niektórych rabatach powoduje że ogólny odbiór jest kiepski. Dopiero jak to skończymy będzie łatwiej ogarnąć po zimie
Może za kilka lat się uda

Piaskowiec zafarbował na lód, pięknie to wygląda

W kamiennym kręgu od początku 19:35, 21 mar 2018

Do góry

Najedzonemu dzwońcowi taka aura nie przeszkadza
Wśród brzóz i dębów 19:33, 21 mar 2018

Do góry
marba napisał(a)
Dzieciaki wyjechały, wreszcie odzyskałam kontrolę nad własnym życiem.

Liliowce zakończyły kwitnienie.

Basiu, kontynuuję śledzenie Twojego ogrodu. Cieszę się że poznałam Twoje wnuki. Fajne spotkanie ogrodomaniaków. Podoba mi się oryginalna donica z pniaków drzewa. W ogóle podobają mi się dodatki w ogrodzie. Fajna ozdoba na pelargonie (choc czerwone). Oczywiście mam kolejne pytanie. Na zdjęciu masz piękną zieloną obwodkę. Co to za roślina? Idę dalej Cię śledzić...
W kamiennym kręgu od początku 19:32, 21 mar 2018

Do góry
Niby w kalendarzu już wiosna, a za oknem zimno. Ziemia jeszcze zamarznięta, w zacienionych zakątkach resztki śniegu. Na rabatach przemarznięte cebulowe ledwo dają znak o wiośnie

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:28, 21 mar 2018

Do góry
i jeszcze tyle paczkow ma mam nadzieje, ze dlugo bedzie kwitnac

a z ogrodowego przegladu to mrozy nie zaszkodzily, wszystko kwitnie jak kwitlo, no moze iryski i ranniki koncza kwitnienie no ale ile mozna

Co i jak? Nowicjuszka 19:23, 21 mar 2018

Do góry
Mira104 napisał(a)
Przygotowania do wiosny, domki dla lokatorów i pytanie: Gdzie je powiesić jak nie mam dużych drzew
Szwagier mi pociął deseczki, a ja już sobie zbiłam i pomalowałam.

Dalsze przygotowania, zakupy Szczerze, to bardziej mnie cieszy nawóz, kwiatek niż ciuszek.
W tym roku stawiam na algi

w prezencie otrzymałam

Domki fajne, tylko wyjmij z nich te wiórka bo ptaszki i tak same sobie naniosą, a przez to domek płytszy się robi Powiesić możesz na ścianie budynków, zaleca się otworem na wschód wieszać Dla sikorek wystarczy wysokość 1,60 m, one nisko gniazdują.

Nawozów nie trzeba kupować osobnych dla każdej rośliny, lepiej jakiś jeden uniwersalny taniej wychodzi, tylko dla kwasolubnych coś dla nich stricte, a tak to ten sam do wszystkiego się nadaje
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:18, 21 mar 2018

Do góry
Ale dzień wyraźnie dłuższy. Szarówka zrobiła się dopiero przed 19.

Choć faktycznie białego jest sporo.
W 2014 było tak

2015

2016

2017

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 19:14, 21 mar 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Mnie zauroczyły rabaty, na których bardzo umiejętnie połączono rośliny użytkowe z ozdobnymi. Pomysłowe podpory, zadaszenia i stelaże do powiązywania roślin.

To świetne i łatwe do wykonania
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 19:08, 21 mar 2018

Do góry
Drzewka owocowe , które moga pełnić też funkcje dekoracyjne.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 19:07, 21 mar 2018

Do góry
Ozdobny czy użytkowy? Sztuką jest to tak połączyć

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 19:05, 21 mar 2018

Do góry
Mnie zauroczyły rabaty, na których bardzo umiejętnie połączono rośliny użytkowe z ozdobnymi. Pomysłowe podpory, zadaszenia i stelaże do powiązywania roślin.

Ukojenie 19:05, 21 mar 2018

Do góry
Jednej limelight podczas transportowania odlamala sie galazka.
Wyladowala w wodzie - dodalam ciut nawozu ukorzeniajacego.

Liliowo i kolorowo:) 19:02, 21 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Danusiu, ja pamiętam te poprzednią sunie i smutek po niej, tez kruszyna była. ta młodziutka, słodka bardzoi też malutka
Świetny pomysł masz, na to nowe miejsce. Te róże się sprawdzą, a co dołem, może tawuły w żywopłot, albo ostrokrzewy, bo one zimozielone.
Właśnie wróciłam od kardiologa, uff...w końcu dopiero za pół roku znowu znowu tylko pakiet leków

Kruszynka ale słodka łobuziara, kochamy ją bardzo Z sobą też masz problem kardiologiczny?? Czy o psie mówisz co ma wade serca. Naszą Kropke to nawet w ogrodzie nie puszczamy już, tylko na smyczy bo już dwa razy była bardzo zatruta, że ledwo ją uratowali i co chwile coś leży a to kości z pół kurczaka a to chleb Biedna była bardzo bo tyle zastrzyków. A potem ile leków jeszcze. Niedaleko mamy plac zabaw dla psiaków to tam ją wypuszczamy, tam chociaż są ludzie co kochają zwierzaki
Co do pergoli to chce ją dać w tą dziure pomiedzy tuje i róże pnące a Angele obok żeby beczke zakryła i drugą z drugiej strony a potem jak to uporzadkuje i bedzie już pergola i posadzone róże to pomysle jak to dalej zrobić i co posadzić ale o tawułkach też mysle.
Mój ogródek 19:02, 21 mar 2018

Do góry
Mam i ja

Mnie też wołały o pomoc...

...uDany ogród 19:02, 21 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U nas dziś słonko , ale wiatr bardzo zimny, miałam w planach dwie rabaty wyczyścić, ale udało mi się jedną tylko i to najmniejszą.....ech dobre i tyle do przodu, przemarzłam bardzo, chyba ta wilgoć w powietrzu sprawę pogorszyła, a ziemia klajster normalnie gary lepićBedzie wiało nadal bo słonko zachodzi na czerwono. Ściskam, u mnie cegła nie zdała egzaminu dłużej niż dwa sezony, cała w rozsypce, ale nie była niczym zapuszczana.

Sylwuś nieustannie Cię podziwiam, ja ani razu nie byłam pracować w ogrodzie. Wpadam na krótką chwilę i uciekam do domu, choć powiem szczerze że ostatnio nie możemy nagrzać w domu, nie mam pojęcia o co chodzi ale stale mi zimno...
U nas ziemia jak kamień, nawet grabi nie wbijesz. Mogłoby już odpuścić...
U mnie kilka cegieł też poszło do kosza, ale na kilka tysięcy to i tak niezły wynik
W tym sezonie znów będę olejowała

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 19:01, 21 mar 2018

Do góry
W zieleń wtopione są elementy maje architektury.

Ukojenie 19:00, 21 mar 2018

Do góry
Dzieki Basi mam moje zaplanowane na nowa rabate hortensje bukietowe
1 phantom i 4 limelight

2 litlelimelight

A tu widok z gory na wszystkie:

Cena dobra /15zl/ a krzaczki urosna
Przyznaje, ze wykupilam wszystkie z odmian, ktore chcialam.
Jedna hortensja jest dla Tesciowej.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:59, 21 mar 2018

Do góry
Po tej wycieczce obsadzałam swój kamienny krąg, wiec już wiadomo skąd tam taka tonacja panuje. M nawet żartował, żeby palmę na środku umieścić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies