Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 00:12, 14 maj 2018

Małgosiu, moje białe orliki też mizerne, może dokarmić je trzeba? Swoim nic nie sypię, grama nawozu rośliny poza hortensjami nie dostały, a dziś pan mówił, że i hosty dokarmić trzeba od czasu do czasu Nigdy tego nie robiłam, rosły sobie w swoim tempie.

paniprzyroda 00:25, 14 maj 2018

Miro, mnie z dzisiejszych zakupów zostały cztery doniczki do posadzenia, sukces bo reszta już siedzi na swoich miejscach. Jutro pójdę do Ciebie, mam zaległości, ale dziś późno, a rano do pracy. Wszystkie uwagi przekażę o szklarni, na razie obserwuję. Rarytas to nie jest, ale zamiennik folii i owszem. Odwiedzającym ogród podoba się. Na razie denerwują mnie odgłosy poliwęglanu przy silnym wietrze, ale może trzeba przyzwyczaić się, że ona śpiewa
Zbieram płatki do suszenia
Urszulla 02:04, 14 maj 2018

paniprzyroda napisał(a)

Ula te zawilce lubią i słoneczko, ale miejsce dla nich mam tylko pod kalinami, w innych je tępię, bo są ekspansywne.Orlika widziałam Mam całą rabatę żółto pomarańczową z herbacianymi różami w roli głównej. Na razie kwitną liliowce, kukliki

Już kwitną liliowce aż pójdę sprawdzić swoje. U mnie od jutra ochłodzenie i deszcz zapowiadają. Ciekawe jak to wpłynie na warzywka, w piątek siałam. Ty masz już takie wyrośnięte.
Kasya 06:34, 14 maj 2018

Na prawdę liliowce juz ? To juz lipiec ? ja się nie mogę nadziwić
laurowisnia 17:01, 14 maj 2018

Mariolka, tyle się u Ciebie dzieje na rabatach, nie można się oderwać i jeszcze ta szklarnia w tle, a te kwiaty na stałe też podziwiam.
Czy na tym widoczku u góry to jest Diana?
Ta bylinowa rukola, którą masz strasznie się sieje, u mnie wygrała z werbeną.
I na scabiosę również uważaj, wysiała mi się dość gęsto w doniczce, w której zimowała.
laurowisnia 17:09, 14 maj 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Jak rozmnażasz palibina - robię z niego żywopłotek i sporo mi brakuje, chętnie rozmnożę.

Można go rozmnożyć wczesną wiosną z patyczków, nie pamiętam czy brałam z piętką czy nie, jak coś nowego ukorzeniam to biorę i takie i takie, bez ukorzeniacza, nie używam. Jak pamiętam to wszystkie się przyjęły. Teraz są już dużymi krzaczkami, choć nie u mnie, jeden mi wystarczy.
Pszczelarnia 17:10, 14 maj 2018

paniprzyroda napisał(a)
[b]
A póki co walczę

Dobrze, że wieści oraz zdjęcia z Twojego frontu i pola walki dochodzą.

Zdjęcie rasowe! Cmokam nad tym otoczeniem i egzemplarzami.

U nas też kiedyś stanie budynek gospodarczy niedaleko szklarni i wtedy to dopiero będzie całość.
mira 22:49, 14 maj 2018

Chyba muszę przestać wchodzić na O. Jak widzę te fronty robót .....
Jakaś budowa się szykuje. To otoczenie szklarni cudne. Zmartwiło mnie że szklarnia śpiewa nie wiem czy bym to zniosła a sąsiedzi hmm.
Dalia nie mogę, ja dziś też doniczki obsadzałam no bo jak przetrwać lato bez jednej fuksji czy pelargonii?
U mnie wiele się nie dzieje - podlewam.

pozdrawiam
Iwk4 07:04, 15 maj 2018

paniprzyroda napisał(a)
i nadal podpieram piwonie, tutaj jednak wymieniłam podpory, bo poprzednie były za niskie, syn wykuł kolejne kwiaty, jak zardzewiewją będzie ok,

Cudne. Czy synuś robi też na zamówienie?
Szklarenka piękna. Gdzie zamawialas? Takie składanie chyba nie jest łatwe...
Krys 22:30, 15 maj 2018

paniprzyroda napisał(a)
i nadal podpieram piwonie, tutaj jednak wymieniłam podpory, bo poprzednie były za niskie, syn wykuł kolejne kwiaty, jak zardzewiewją będzie ok,

Piekne te podpory ,mam makówkę i ważkę i na tę się skuszę