W tym tygodniu mamy mnóstwo roboty mam nadzieję, że się uporam że wszystkimi robotami ogrodowy i aby więcej nie wracać do tych robót chodzi o melioracji jest sucho można kopać.
Uporządkować pod sosnami i przy suchym oczku.
Skalniak żyje rośliny co nóż to nowe kwitna jest trochę w cieniu więc floksy jeszcze w poduszkach przysypiaja.
Tawuły zawsze udane. Teraz w pąkach wisteria, powinna zachwycić...
Tymczasem pierwsza azalia wygląda tak, lada chwila w rozkwicie.
Bzy przykuwają zapachem.
Zanim zabielą się konwalie, kwitną fiołki olbrzymy.
Te przedmioty nie byly wycenione. Nasz sasiad ma zamiar kiedys budowac dom i powiedzial, ze ma juz pierwszy mebel specjalnie wymyslil cos takiego comu sie kiedys przyda. Rozmach ma, ciekawa jestem jaki dom wymysli. Ale tojeszcze troche potrwa, narazie ma grunt po dziadku
Kasia no kiedys sie w drewnianych kapali Ta jet debowa ale ja bym takiej nie chciala. Wody trzeba duzo i jak to potem wyczyscic. No i lazienka wielkosci salonu musi byc. Choc przyznam sie, ze planowalismy azienke w dosc duzym pokoju z wanna na srodku. No ale dobrze, ze zmienilismy plany lazienka bedzie mala, zato kuchnia duza
W warzywniku wysiałam dzisiaj ogórki, cukinie, dynie i drugi rzut szparagówki. Wypieliłam część grządek. Pomidory odbywają już całodobowe hartowanie.
Sporo radości dają mi kwitnące pod oknem rodki. Wyjątkowo wcześnie zakwitły lilaki.
W Wojsławicach podpatrzyłam, że turzyce ścinają kosą spalinową i podkaszarką, a my się tak pieścimy z naszymi. Rok temu w połowie maja było tam spotkanie miłośników lilaków i wtedy niektóre z nich jeszcze nie kwitły. W tym sezonie kwitną 3 tygodnie wcześniej.
Palibin z kaliną hordowiną. Piwonia pokazuje kolorek.
Moje okolice, sa mocno zapylone Jeszcze niedawno, bylismy w kolorach terakoty, bo piach i pyl z Sahary do nas przylecial, teraz, jestesmy zolci...Ciezko sie oddycha, bo pyl drapie w gardlo i szczypie w oczy. Wspolczuje alergikom.
Takze, prosze sie nie dziwic zakurzonym roslinom na fotkach
Niektore juz sa w pieknych kulach, niektore w pakach, a niektore pol na pol