Aniu, tutaj mój trzeci pomysł na rabaty. Wpadł mi do głowy po obejrzeniu jednego z pomysłów Makadamii
Jednym z bardzo ważnych elementów mojego pomysłu jest kształt trawnika po przejściu furtki. Widziałaś tu już dużo ogrodów i na pewno zauważyłaś, jak pięknie wygląda ogród z kancikiem przy rabacie. A jeśli jest to na dodatek zrobione w jakimś regularnym kształcie, to wygląda to jeszcze lepiej.
By uwidocznić owal trawnika wprowadziłam jeszcze jedną rabatę. Jej kształt upodobniłam do kształtu rabaty przy murku.
Po przejściu furtki oczywiście ważny jest ten punkt o którym wspomniała Asia. Tam postawiłam znak zapytania. Trochę przeszkadza drzewo nr 5
Placyk grillowy wkomponowany jest prawie naprzeciwko okrągłej rabatki. Będzie ją można z niego podziwiać
Przy rabatach poprowadziłam szare linie, żeby zaznaczyć ich zewnętrzne zakończenie.
Zmiękczenie linii trawnika ograniczyłam tylko do tego miejsca przy tujach. Ładnie by to grało z kształtem rabaty ze świerkami. Kształt tej rabaty jest uwarunkowany położeniem drzew. Nr 5 jest trochę za wysoko