Ufffff, pobuszowałam po ogrodach u innych, pora zajrzeć na koniec do siebie.
Dorobiłam sobie kolejne wiadro kawy i delektuję się jej smakiem.
...) )
...( (
("""""")o
"""""""'
Wczoraj pod wieczór zabrałam się za kompletowanie mojej pierwszej rabaty na tym drugim "polu". Oczami wiem jak ma wyglądać, więc na spokojne podeszłam do tematu. Dzisiaj już nie jestem taka pewna siebie, ale kontynuuję pomna dekalogu Danusi

To mój prototyp rabaty "z rozmachem". Uczę się na niej planować rośliny w rozrzuceniu a nie tak, jak to zwykłam robić czyli wszystko na kupie.
I tak do dosyć mocno rozstrzelonych nasadzeń bukszpanowych doszły hortensje ogrodowe
"Pink Diamonds", które mają robić za tło. Przed bukszpanami miałam zamiar posadzić tawuły
"GoldenFlame"żeby podkreślić parter jasnym kolorem, ale wczoraj zwróciłam uwagę na tuje
"Rheingold" Zamknęłam oczy i zobaczyłam je w tej kompozycji i kupiłam. Cała ja...Kupuję pod wpływem chwili, oczami i chyba się nie zmienię.
Na razie wygląda to słabiutko, ale mam nadzieję, że będzie ładnie jak się wszystko rozrośnie a bukszpany odchorują i z każdym cięciem zaczną bardziej przypominać kule i stożki. Między bukszpanami chcę wkomponować trawy. Najchętniej coś w odcieniu srebra typu
Morning Light lub tym podobne.
Na wczoraj wygląda to tak. Zdjęcia robione wieczorem, więc widać jak widać Tył:

Przód:

Bok:
Moje złowione trofea: