Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:41, 09 kwi 2018

Do góry
Asiu, Kasiu, Basiu, HAniu, Magdo, Anula, Wiola, Kasiu:
rabaty zostały pomierzone (te przyszłe) i wymiary przedstawiają się (pi razy oko), jak na załączonym obrazku:

Oczywiście to tak "mniej więcej", bo w realu po zdarciu darni i nadaniu kształtu okręgu, a nie wielokąta pewnie będzie korekta.

Anbu: ma kosiarka ma 42 cm rozstaw, a ścieżka chyba nawet nieco więcej niż te 84 cm

Żabko, brzozy zwykłe mają u mnie mini zalążki zielonych listków, doorenbosy natomiast jeszcze zupełnie nie, ale one podobno stratują znacznie później, niż te nieszlachetne, więc jeszcze się nie martwię

Wiklasiu Ja i dziergać Posiałam po raz kolejne nasionka jeżówek od Cię. Albo ja wysiewać nie potrafię, albo nasionka współpracy odmówiły....ani drgną
Przyjazny ogród 08:38, 09 kwi 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

No właśnie nie zapominaj o nas i wracaj
Oglądanie twoich fotek to wielka przyjemność

Kokorycz teraz kwitnie w arboretum a ja nie mam dla Ciebie fotki, nie zrobiłem jeszcze. Poratuję się starą - Arboretum Bolestraszyce.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:37, 09 kwi 2018

Do góry
Po pracowitej sobocie nie ma to jak wybrać się na "niedzielny obiadek" do teściów.
A i tak można wracać z obiadku
Siedzenia tylne złożone, pies między nogami na ziemi, placek na kolankach, a w bagażniku 12 dużych taczek ziemi. Teść też zapalony ogrodnik, więc o nic nie pytał z niedowierzaniem.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:36, 09 kwi 2018

Do góry
Mucha nie siada, wysprzatane na glanc! Odkurzacz ogrodowy masz? Ja w weekend kliknąłem drugi bo ten co mieliśmy dla mnie za duży I za ciężki, rura za duża żeby dotrzeć w niektóre miejsca, teraz sobie kupiłam kompaktowy I leciutki.
Trawnik faktycznie teraz wygląda kiepsko, ale jak się pozbiera to będzie wzorowy jak co rok.
Ja jakoś nie odwzajemniam miłości do seslerii H, a patrząc jaka ona rośnie duża to wróżę Ci wysadzane co drugiej .
Ja się cieszyłam że róże ładnie przezimowaly, a przy cięciu zaniepokoil mnie przekrój pęda, Mazan zdiagnozował zawieranie pędów róż, obawiam się, że mogę tej walki nie wygrać I będzie ogród bez róż.
Hortki faktycznie każdy tnie inaczej, mamy chyba w tym samym czasie kupowane, wiosna 2015. Ja tne nizej I u mnie przykładowo w tym roku takie są po cięciu.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:34, 09 kwi 2018

Do góry
To cała szerokość ogródka. Pomiędzy domkiem i sosna wsadziłam turzuce evergoldy i derenie sibirica (na zdjeciu ich jeszcze nie ma). Zrobic pod tymi rodkami inną rabate? Czy też turzuce posadzić? Pomocy

frezja napisał(a)

Wcześniej iglaczka podkrzesać i będzie miejsce na byliny. Szerszy kadr przydał by się...co tam jeszcze jest, do czego nawiązać.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:33, 09 kwi 2018

Do góry
W sobotę jak wstała o 7 rano to w łazience na oknie dachowym przymrozek takie namalował nam obrazki. Nie słuchałam ostatnio prognoz pogodowych, szcególnie ,że wszyscy wokół mówili, że weekend ma być piękny. A tu taka niespodzianka, minus 2 termometr pokazywał.

Trawka zmrożona, ale słoneczko szybko z nią nie rozprawiło.
Przyjazny ogród 08:33, 09 kwi 2018

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Podziwiam i podziwiam i szuka sadzonki nadal gdzieś ją wyszukam
I czekam na cb na ogrodowisku i u mnie wątku lubiałem czasem jak cos napisałeś u mnie a ty doradzać potrafisz

Pamiętasz ten dzień jak razem wyciągaliśmy takie banany, fajne czasy to były .

Przyjazny ogród 08:27, 09 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajnie, że Jesteś i że już zostaniesz

Laurowiśnia bardzo dobrze przetrzymała zimę, ten mój pagór bardzo dobrze toleruje rośliny

Przyjazny ogród 08:22, 09 kwi 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Cieszy mnie fakt powrotu

Dereń jadalny (Cornus mas) zakwitł obficie, wiaderko owoców (z dwóch moich już owocujących) zbiorę.

Przyjazny ogród 08:19, 09 kwi 2018

Do góry
Ania. Każdy silny przymrozek w nieodpowiedniej porze czyni straty. Było tak, że w maju temperatura nocą spadła do kilku stopni na minusie - nakładałem agrowłókninę białą, aby zabezpieczyć młode przyrosty.
Zimą nie ma potrzeby, te siewki dają sobie radę.

Zakręcony ogród 08:15, 09 kwi 2018

Do góry
trawa zwertykulowana, nawieziona.Rośliny z garażu w końcu zniknęły.
Najwięcej czasu zajęło mi jednak porządkowanie hałdy z tyłu :

Tutaj efekty będą dopiero jutro bo mięsnie odmawiają posłuszeństwa a doba za krótka

z tzw innej beczki czy to są jeżówki ?:

Zakręcony ogród 08:10, 09 kwi 2018

Do góry
Nie pisałam cały weekend bo od piątku rękawiczek nie ściagąłam
Końca nie widać ale robi się pomalutku :
przed :

po:

ta sama rabata zakończona obrzeżem :

kory jeszcze nie daję po będę dosadzać coś w stylu pendula ( brzoza , wiąz ?)
cyprysiki śliczne są ( myślę ,żeby jeszcze troszkę dokupić ale może za bardzo monotematycznie będzie:

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:08, 09 kwi 2018

Do góry
Poczucie humoru nas nie opuszcza. E-m twierdzi, ze położył kostkę pod ławką To właśnie tutaj docelowo ma stać biała ławeczka.

Za drzwiami do ogrodu... 07:54, 09 kwi 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Wprawdzie aranżacja placyku biesiadnego dopiero w fazie przemyśleń, ale okolicę uprzątnęłam i wstawiam ku pamięci dla późniejszego porównania. Niestety trawnik uległ trochę dewastacji, ale też przy okazji równamy teren.

Jak tylko krokusiki przekwitną kształt tej rabatki ulegnie przeróbce wg planu Andy .

Aniu przepiękny zestaw !! rewelacja Ja osobiscie dodałabym przy nim w kształcie owalnym jak ten stolik sciankę taką niewielką ,może do 1/3 powierzchni koła tak za tą zienią z cegieł podobnych do wejscia a na niej Ty już wiesz co postawić .
Ale jest super
Rododendronowy ogród II. 07:29, 09 kwi 2018

Do góry
Miłego dnia wszystkim życzę.Zostawiam przebiśniegi (dzięki wielkie Aniu za kupienie) , to sa pełne kwiaty , pierwsze zaczeły kwitnac i ciągle są w dobrej formie a przekwitły juz ranniki i przekwitaja krokusy i pojedyncze przebisniegi.

Przerwa na kawę... 07:25, 09 kwi 2018

Do góry
Anula - motorek musiał być zamontowany. Za dużo roboty jest a czasu za mało. I tak dopiero połowa ogarnięta. Z fotelem też tak mam - nie wiem kiedy uda mi się usiąść. Rano jak ciepło będzie. Może. Ale frajda nawet na pół godziny jest przysiąść po pracy.

Aniu Anbu - iryski cudne choć za tydzień śladu po nich nie będzie. Ale to jedne z pierwszych kwiatów. Warto je mieć w dużej ilości. Tu w 80 cm kole pod drzewem jest ich ponad 100.

Haniu - mus był z robotą bo za tydzień nie będzie kiedy. Weekend zajęty. A normalnie po pracy to ja późno jestem wychodząc rano

Monia - bardzo fotel lubię. Zresztą wszyscy się na niego pakują. Normalnie kolejka.

Dziewczyny z trawnikiem to racja. Chyba na sierpień zostawię wymianę.

Kasiu - bez tego dnia wolnego by się nie udało. Z dedykacją dla ciebie - bluszcz w nowej skrzyni. Jest boski. Przepraszam za jakość zdjęć ale tak się cieszę z wykończenia płotka i skrzyń, że nie mogłam się powstrzymać. A jeszcze posprzątać tam trzeba ))
Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 07:24, 09 kwi 2018

Do góry
Uadło się też pomalować kibelek i piaskownicę
7
Nawożenie, zasilanie trawnika 07:08, 09 kwi 2018

Do góry
mest, trawnik wygląda bardzo dobrze, daj mu czas i wstrzymaj się z dosiewkami, uważam, że się zagęści. 4kg/100m2 to na cały sezon (chociaż 4kg to i tak dużo wydaje mi się), poniżej tabela nawożenia:

Jak sypniesz 4kg na raz, to spalisz.

adkawi, od razu obficie podlać, nawozić na krzyż.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:48, 09 kwi 2018
Do góry
ren133 napisał(a)
Hortki przycięłam dwa dni temu ale czy nie za mało?

na fotkach nie widac oczek ...albo widac tylko słabo....ale jesli zostawiłaś jedno-dwa oczka to doskonale ...bo bedziesz miec sztywne horty przez cały sezon

ogród w swietnej formie ...przyglądałam sie na buksiki po zimie ...zdrowiutkie i wypasione ....super wszystko wygląda))
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:31, 09 kwi 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies