Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

paulina_ns 07:24, 01 maj 2018

No i znów pięknie widoczki z rana nie wiem czy czytałaś u mnie,że mi też coś róże zaatakowało, najgorsze jest to,że nie wiem jak z tym walczyć w ogóle widzę jakoś kiepski sezon na róże pastella pogryziona cała, po innych jakieś robale grasują, a u pashminy wczoraj mszyce zauważyłam. Widzę,że hortki mamy na podobnym etapie, ciekawa jestem co pokażą w tym roku a co do chwastów mam to samo, jedną część ogarnę, zanim ogarnę druga, ta pierwsza od nowa zarasta spokojnej majówki Jolu, odpocznij trochę
paulina_ns 07:26, 01 maj 2018

A zapomniałam napisać, będziesz chciała coś od Finki?
iwonkap 20:26, 01 maj 2018

jolka napisał(a)

Amanogawy polecam Wprawdzie krótko są tak urokliwe, ale warto je mieć dla tych kilku chwil. Jesienią ładnie się na czerwono przebarwiają. No i dziękuję za komplemencik Przyda się trochę motywacji, bo czasami nie jest łatwo

Masz moze zdjęcie pod reką Amonongwy jakoś później - latem , jesienią ?
Toszka 20:42, 01 maj 2018

Mam tak straszne forumowe zaległości, że wstyd się przyznać
Plus taki w tym minusie, że obejrzałam wszystko jednym (zapartym) tchem, z wypiekami na twarzy i dzięki temu ominęło mnie dawkowanie emocji i zdjęć
No cóż mam powiedzieć? PIĘKNIE psze pani!!!!!Pięknie
Kasiolaaa 21:17, 01 maj 2018

wlasnie takie kolory nasycone lubie a tuje jakie piekne soczyste i miesiste zazdroszcze bo ja mialam klopotow co niemiara z tujami i grzybem
m_gocha 23:00, 01 maj 2018

Cóż rzec? Pięknie proszę Pani, pięknie
Klon piękny - też go nie pamiętam aby był u Ciebie w ogrodzie
Niestety mój klonik palmowy definitywnie zakończył swój żywot po zimie

Gdy dzisiaj wieczorem podlewałam to co najpilniejsze pomyślałam o Twoim ogrodzie i o tym czy działa już u Ciebie kropelkowe
jolka 20:37, 02 maj 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Kwiatuszki aroniowe w promykach słońca urocze.Jak mi variegatusy padną to już tak myślałam zastąpić je ML.

Aroniowe kwiatuszki mogą teraz spokojnie robić za rośliny ozdobne Mnie się one strasznie podobają. I ogólnie ta aronia to chyba jedna z najmniej problemowych roślin, jakie mam. Pięknie kwitnie, owocuje "na bogato', żadnego pryskania, chorowania, nic z tych rzeczy.

A ML śliczne są, bardzo delikatne. Dobry wybór, choć może jeszcze Varie.. odżyją. Oby!
jolka 20:42, 02 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Właśnie one mają te siedziska z materiału...twoja po renowacji będzie trwała...też tak myślałam, ze potem można by deski zamontować Dzięki za pomoc

Albo ew. od razu kupić drewnianą. Ta huśtawka ma jeszcze taki baldachim na górze, ale go ściągnęłam, bo na wietrze zamienia się w żagiel, hehe I mi huśtawkę na brzozy wywala. Tak więc zakładany jest okazyjnie Ogólnie huśtawka w ogrodzie fajna rzecz - lubię ją
alis 20:50, 02 maj 2018

Jolcia, przepięknie!
jolka 20:51, 02 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
No i znów pięknie widoczki z rana nie wiem czy czytałaś u mnie,że mi też coś róże zaatakowało, najgorsze jest to,że nie wiem jak z tym walczyć w ogóle widzę jakoś kiepski sezon na róże pastella pogryziona cała, po innych jakieś robale grasują, a u pashminy wczoraj mszyce zauważyłam. Widzę,że hortki mamy na podobnym etapie, ciekawa jestem co pokażą w tym roku a co do chwastów mam to samo, jedną część ogarnę, zanim ogarnę druga, ta pierwsza od nowa zarasta spokojnej majówki Jolu, odpocznij trochę

Paulinka, owszem wszystko czytałam. U mnie to samo. Nie licząc tej gąsienicy, na razie na róże nie narzekam, no ale wszystko się okaże jak przyjdzie pora kwitnienia. MW już mają pączusie

Hortki mam zamiar pokrzywówką podlać, mam nadzieję, że będą ładne w swoim czasie. No i czytałam, że cały ogród masz chwastowo ogarnięty! Gratuluję i zazdroszczę U mnie to stan nieosiągalny. Z jednej strony się cieszę, jak jakiś kawałek ogarnę, a za chwilę idę w jakąś inną część ogrodu .. i depresja! Od kiedy J. wyjechał z jestem ciągle do tyłu

paulina_ns napisał(a)
A zapomniałam napisać, będziesz chciała coś od Finki?

Dzięki że mówisz. Przemyślę sobie temat i dam Ci znać Kiedy będziesz zamawiać? Zerknij priv

Buziak Paulinka Odpocznij sobie