Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:48, 28 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Co do tych kawalerek i innych srodkow trwalych.... to nie ma się co smiac Ale ogrody za to sa piekne

Sebek ty to swoją własną kawalerkę zakopujesz? Środki trwałe i przedmioty nietrwałe też
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:47, 28 paź 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

Do dyni zdecydowanie różowy nie pasuje. Piękne kompozycje, ogród też, patrząc na niego upewniam się, że trawy są piękne i też powinnam gdzieś je mieć.

Gabrysiu te pomarańcze zdecydowanie pasują do mojej elewacji... Ja myśle jak zamienić kolory w ogrodzie, Ty myślisz gdzie posadzić trawy

bozunia napisał(a)
Witaj Marzenko! Obejrzałam cały Twój wątek, bo bardzo spodobał mi się styl Twojego ogrodu. Niby nigdy nie lubiłam geometrii i takiego sposobu sadzenia, ale teraz widzę, że bardzo mnie ciągnie w tym kierunku U siebie mam bardziej klasycznie i duuuużo mniej, ale przymierzam się do pomocy kuzynce w zagospodarowaniu ogródka wokół nowoczesnego domu Trawki wyglądają super związane! Czy wszystkie przetrzymują w ten sposób zimę? Masz problemy z przemarzaniem jakieś trawy?

Do koloru dyni pięknie pasuje śliwkowy fiolet.

Bozuniu witaj
Mi na razie wymarzły tylko rozplenice i carex frosted curls sadzone pierwszej jesieni, po ktorej była mroźna i bezśnieżna zima 2011/2012. Mój ogród wtedy jeszcze niemal nie miał drzew, żywopłot grabowy był niski, nie było gabionów, więc mrozne wiatry szalały w ogrodzie, żadna inna trawa mi nie wymarzła. Nowe rozplenice oraz carexy przetrwały znakomicie poprzednią zime. Uważam jednka, że poniważ zimy są nieprzewidywalne trawy należy sadzić wiosną-póznym latem aby sie dobrze ukorzeniły przed zima.
Zimy nie przetrwała brązowa trawa vertigo ale ta nie wytrzymuje nawet lekkich przymrozkow.

O śliwkowym myślałam ale nie znalazlam odpowiedniego koloru na giełdzie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:40, 28 paź 2013

Do góry
marzena napisał(a)
przebiegłam po Twoich włościach na piękne obrazki patrząc

Zaraz wpadnę z rewizytą w celu obejrzenia jing jang

monteverde napisał(a)

Coś na ten temat też mogę napisać

Nom zwłaszcza, że drugi ogród zakładasz....

irena_milek napisał(a)
Dzień dobry,witam na kawie
Corcia nie marudzi, że kawalerka w ziemi
Fajny pomysł z czerwonymi kokardami, ale u mnie bez sensu, wezmę konopie
Milego poniedziałku

Córcia nie marudzi. Wreszcie docenia "wikt i opierunek"

Ewa napisał(a)

Marzenko niestety nie miałam takiej możliwości jak zaczynałam budować, ale nic straconego, na razie ten dodatkowy pokój pełni super rolę oranżerii, meble ogrodowe też juz tam sa
A następny dom to koniecznie z ogrodem zimowym.......

Aaaaa to się wyjaśniła tajemnica zniknięcia garażu

Bea napisał(a)
Ja mam przygotowane pod oranżerię.

Tylko zrobić.

Balkon ocieplony od góry i taras od dołu. Przyłącze jest.

Pozdrawiam Dolny

Pozdrawiam Górny

asc napisał(a)
No to mamy poniedziałek..... ja też trochę ekskluzywnych przedmiotów zakopałam w ogrodzie ..

W ostatnim czasie nastapiło przyspieszenie w zakopywaniu

malkul napisał(a)
Świetnie wyglądają te bambusy!!
I dekoracje przed domem też śliczne!

a pomysł na kokardki dla traw godzień podpatrzenia

Wyobraziłam sobie Twoje gabionowe stipy w kokardkach

Gardenarium napisał(a)
Padam ze śmiechu na myśl o ekskluzywnych przedmiotach zakopywanych przez Anię w ogrodzie

Danusiu Ty chyba 6-tkę w Totka zakopałaś?

Tusiala napisał(a)
Jak ja czekałam na te zdjęcia Przepięknie wszystko wygląda o tej porze roku. A trawy tak ślicznie powiązałaś, że kojarzą mi się ze snopkami zboża, w dawnych latach, na polach.
Masz tesz piękne, nowoczesne wnętrze. Ucieszę się z każdego zdjęcia, które zrobisz w domku

Ps. Dzięki za linki do "Twojej przeszłości"

Tusiala teraz to się musisz uzbroić w ciepliwość ale wychodzę do pracy ciemno, wracam ciemno... Zatem zdjęcia tylko w weekendy...
Wnętrza znajdziesz w przeszlości i gdzieś jeszcze lae musisz doczytać Jest taki wątek na forum z wnętrzami

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Apropos zakopywania kawalerki, mój synuś już się czepia. Ostatnio stwierdził ze zamiast zakopywania tulipanów to bez roboty mogłam mu koszulę kupić. On nie wie ile ja zakopuję co roku tych jego koszul Pozdrawiam.

Nie uświadamiaj go!! Pod żadnym pozorem nie zabieraj go na zakupy ogrodnicze!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:29, 28 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Czerwone kokzrdy? Ale fajny pomysł .

Gdy nadchodzą święta lubię czerwień

asc napisał(a)
Czerwone kokardy zawiązuje sie po to by nikt nie zauroczył z zazdrości

Trawy mus przed opadem śneigu związać, bo potem nie ma co wiązać

Sznyty w sukience z krótkim rękawem.. i kto ci uwierzy, że to w ogrodzie sie zrobiło

Tak u Ciebie jesieni nie widać..

Ania muszę wiązać kokardki bo ciągle ktos na mnie urok rzuca, jak nie urok to sraczka...

Enya73 napisał(a)
Marzenko, będę nudna jak Ci powiem, że Twój ogród o każdej porze roku zachwyca. Podobają mi się też nowe poduchy na kanapie w salonie. Ja też postawiłam w tym roku na niebieski, powoli zmieniam ten nudny beż i brąz na coś bardziej wyrazistego. Potrzebuję koloru również w domku

A pomysł z czerwonymi kokardkami wart opatentowania Będę zgapiać

Pozdrawiam serdecznie

Anitko gdy się robi żólto-brązowo w ogrodzie potrzebuję koloru w domu. Niebieski musi być soczysty

ewa004 napisał(a)
Ufff nadrobiłam Marzenko Ty litości nie masz
Ale ogród wymiata ,donice cudowne i ten pomarańcz ..kurcze czemu ja kupiłam białe chryzantemy

Ewo zawsze możesz biale zanieść na cmentarz a do domu kupic pomarańczowe
Za chwile będziemy wszystko przystrajać na czerwono.

Rench napisał(a)
To ja muszę nabyć tę najnowszą magnolię,doedukuję się

Ja też

Kamajla napisał(a)
Ale masz pięknie! Byłam już u Ciebie wcześniej "po cichaczu", ale ta jesień mnie urzekła, zwłaszcza, że pomarańcz lubię (chociaż u mnie na razie panuję wewnątrz).

Ciesze się, że się ujawniłaś

bold text
Agania napisał(a)
Marzenko teraz wiążesz czerwone kokardy, a za rok będziesz wiązała złotymi łańcuszkami Wnętrze masz odjechane możesz zerkać na ogód przez cały rok, ja nie mogłabym tak wysiedzieć, musiałabym być na non stopie na ogrodzie

Aganiu przeszklenia w domu od podlogi po dach i ogród zimowy to było kryterium wyboru projektu domu. Bez ogrodu i zieleni nie mogłabym żyć. Projekt ogrodu powstał w momencie wylania fundamentów

Gabrysia_ napisał(a)
A moje trawki jeszcze nie powiązane

Gabrysiu a jest co wiazać po wiatrach? U mnie wczoraj meble po ogrodzie fruwaly....

kwiatholandii napisał(a)
Fajny pomysł z tymi trawami Świeżo to wygląda, no i wnetrza ładne pokazujesz Milego wieczorku

Moniko ja bardzo lubię moje bambusy i będę je pokazywać

makkasia napisał(a)
Marzenko..lajtowej niedzieli nadal ci życzę, Donice świetne...a żywopłotem grabowym jestem zachwycona, Zywopłotu sobie nie posadzę ale graba chociaż jednego tak
ściskam
Myślę o krokusach

Posadź chociaż jednego graba do krzyżowania lub formowania w bonsai

Margarete napisał(a)

Dobre, dobre.... mój syn juz co prawda sie powolutku sam urządza......więc wydając na ogród kase nie odbieram mu od ust........... ale ja tej wiosny planowałam zakup nowego roweru dla siebie i równocześnie zaczęłam działania ogrodowe........ i roweru nie kupiłam przec cały ten czas....... za to mysłe że razem z ziemia kompostową, torfem, korą, nawozami i setkami roslin to juz chyba ten mój "rower" wkopałam w swój ogród...... ale jakoś mnie to nie martwi a raczej cieszy..........

Małgosiu na szczeście córka po skończeniu 18-tki zrewidowała swoje plany dot wyprowadzenia. Do czasu ukończena studiow mogę zbierać na kawalerkę

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:54, 27 paź 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
A co to takiego, to Sid Dickens?

Ja teź nie wiem...
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:53, 27 paź 2013

Do góry
Lubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezesowa naszego klubu!!! PIEKNIE JEST!!!!
Swietnie kamyki nadają kontrast, od razu widać konwalniki i żurawki.

Jarząbkowi wcale nie przeszkadza barierka. Może kiedyś zrobisz donice (wąskie) w ktorych bedziesz sadzić trawki
Postawić trawkę nad i... 20:46, 27 paź 2013

Do góry
Humorek dzięki aktywności na swieżym powietrzu dopisuje
Ogród Tosi 20:44, 27 paź 2013

Do góry
Tosiu czy wszystko w porządku?
Mój mały raj na ziemi :) 20:43, 27 paź 2013

Do góry
Anka wracaj!! Iza u Ciebie była?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:44, 27 paź 2013

Do góry
Ojacie... Oniemialam i słowa z siebie nie wyduszę !!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:18, 27 paź 2013

Do góry
Ojoj to czekam na zdjęcia z tej rewolucji. Wierzyć się nie chce, że w Twoim ogrodzie może być piekniej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:14, 27 paź 2013

Do góry
Bukszpany teź dziwnie pachną....
Mój 4 arowy azyl... 10:14, 27 paź 2013

Do góry
Basia ma własne grzybki
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:11, 27 paź 2013

Do góry
Do końca życia nie skończysz zmian.... Ja za tobą nie nadążam.
Nie rozumiem zmian na rabacie z trawami i różance odpuść sobie, zrobisz zmiane za dwa lata
Pomysł na poszerzenie rabaty przy szklarni świetny.
Rododendronowy ogród II. 10:04, 27 paź 2013

Do góry
Aniu masz rację te kolory sa tak piękne, że aż nierealne. Tylko w parkach i lasach obserwuję takie wybarwienie a za płotem nigdy. Bogdzia ma to szczęscie, że dla pieknego ogrodu ma piękne tlo lasu. Zazdraszczam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:00, 27 paź 2013

Do góry
Danusiu co ciekawego robiłaś gdy Ciebie nie było?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:55, 27 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kurczę, no i okazało się że Gazeta nie podpisała mojego zdjęcia a przypisała je komu innemu Skandal skandaliczny

Danusiu my i tak rozpoznamy
Dzięki za pomysł ze źdżbłami. Ja kupuję sznurek , muszę dokupić grubszy aby je jeszcze ozdobnie omotać.
Na Boże Narodzenie zawiązuję czerwone kokardki z czerwonego sznurka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:53, 27 paź 2013

Do góry
mar_za napisał(a)
Czy Ty wiesz Marzenko ile jest mniej-więcej roślin w Twoim ogrodzie? Na moje oko to tysiące

Tysiące na pewno..... Zwlaszcza że ciągle dosadzam. Dlatego piszę czasami, że kawalerkę córki zakopałam w ogrodzie....
Pozdrawiam i zparaszam w odwiedziny częściej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:52, 27 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
I słusznie kiedyś trzeba odpocząć
A miałam właśnie pytać, czy rozplenice związać? One taki inny pokrój mają, jak zwiążę, to brzydkie bedą.. co radzisz?

Irenko medium zwiąże dopiero gdy będą sniegi bo je wtedy wygniecie i rozpłaszczy. Na razie są piekne i sztywne. Little w ogóle nie związuje bo im nic nie szkodzi a giganteum zaraz po zżółknięciu będę wiązala bo są tak wielkie jak miskanty.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:50, 27 paź 2013

Do góry
Macham Sebciu licząc na kolejne fotki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies