Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Gabriela 13:15, 28 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Zmiana dekoracji przed domem, różowe chryzantemy wyrzuciłam

]

Do dyni zdecydowanie różowy nie pasuje. Piękne kompozycje, ogród też, patrząc na niego upewniam się, że trawy są piękne i też powinnam gdzieś je mieć.
bozunia 14:13, 28 paź 2013

Witaj Marzenko! Obejrzałam cały Twój wątek, bo bardzo spodobał mi się styl Twojego ogrodu. Niby nigdy nie lubiłam geometrii i takiego sposobu sadzenia, ale teraz widzę, że bardzo mnie ciągnie w tym kierunku U siebie mam bardziej klasycznie i duuuużo mniej, ale przymierzam się do pomocy kuzynce w zagospodarowaniu ogródka wokół nowoczesnego domu Trawki wyglądają super związane! Czy wszystkie przetrzymują w ten sposób zimę? Masz problemy z przemarzaniem jakieś trawy?

Do koloru dyni pięknie pasuje śliwkowy fiolet.
Sebek 15:03, 28 paź 2013

Co do tych kawalerek i innych srodkow trwalych.... to nie ma się co smiac Ale ogrody za to sa piekne
an_tre 18:12, 28 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Wiązanie trawek

Marzenko śliczne miotełki wszak i baba jaga niczego sobie
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Ewa 19:15, 28 paź 2013

Marzenko a te kwiatki do donic co wsadziłaś to jak będziesz przechowywać? dołować może?
Matka 19:18, 28 paź 2013

Madżenko, pomarańczowe dekoracje miodeki poczesane trawki tyż śliczne!

Piknie, piknie
leon60 19:25, 28 paź 2013

Byłam, pismo obrazkowe obejrzałam i uciekam... czasu brak
W ogrodzie jak zawsze cudnie !
Macham
Kindzia 19:37, 28 paź 2013

A poczemu już trawki wiązałaś? Mam już wiązać? Mus? Wiem, że ładnie wyglądają takie z talią...ale moje tak szumią sobie...
Rench 20:07, 28 paź 2013

Normalnie superowo wyglądają te powiązane trawy Masz gdzieś foty jak to wyglada z świątecznymi sznurkami ?
Madzenka 20:29, 28 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Czerwone kokzrdy? Ale fajny pomysł .

Gdy nadchodzą święta lubię czerwień

asc napisał(a)
Czerwone kokardy zawiązuje sie po to by nikt nie zauroczył z zazdrości

Trawy mus przed opadem śneigu związać, bo potem nie ma co wiązać

Sznyty w sukience z krótkim rękawem.. i kto ci uwierzy, że to w ogrodzie sie zrobiło

Tak u Ciebie jesieni nie widać..

Ania muszę wiązać kokardki bo ciągle ktos na mnie urok rzuca, jak nie urok to sraczka...

Enya73 napisał(a)
Marzenko, będę nudna jak Ci powiem, że Twój ogród o każdej porze roku zachwyca. Podobają mi się też nowe poduchy na kanapie w salonie. Ja też postawiłam w tym roku na niebieski, powoli zmieniam ten nudny beż i brąz na coś bardziej wyrazistego. Potrzebuję koloru również w domku

A pomysł z czerwonymi kokardkami wart opatentowania Będę zgapiać

Pozdrawiam serdecznie

Anitko gdy się robi żólto-brązowo w ogrodzie potrzebuję koloru w domu. Niebieski musi być soczysty

ewa004 napisał(a)
Ufff nadrobiłam Marzenko Ty litości nie masz
Ale ogród wymiata ,donice cudowne i ten pomarańcz ..kurcze czemu ja kupiłam białe chryzantemy

Ewo zawsze możesz biale zanieść na cmentarz a do domu kupic pomarańczowe
Za chwile będziemy wszystko przystrajać na czerwono.

Rench napisał(a)
To ja muszę nabyć tę najnowszą magnolię,doedukuję się

Ja też

Kamajla napisał(a)
Ale masz pięknie! Byłam już u Ciebie wcześniej "po cichaczu", ale ta jesień mnie urzekła, zwłaszcza, że pomarańcz lubię (chociaż u mnie na razie panuję wewnątrz).

Ciesze się, że się ujawniłaś

bold text
Agania napisał(a)
Marzenko teraz wiążesz czerwone kokardy, a za rok będziesz wiązała złotymi łańcuszkami Wnętrze masz odjechane możesz zerkać na ogód przez cały rok, ja nie mogłabym tak wysiedzieć, musiałabym być na non stopie na ogrodzie

Aganiu przeszklenia w domu od podlogi po dach i ogród zimowy to było kryterium wyboru projektu domu. Bez ogrodu i zieleni nie mogłabym żyć. Projekt ogrodu powstał w momencie wylania fundamentów

Gabrysia_ napisał(a)
A moje trawki jeszcze nie powiązane

Gabrysiu a jest co wiazać po wiatrach? U mnie wczoraj meble po ogrodzie fruwaly....

kwiatholandii napisał(a)
Fajny pomysł z tymi trawami Świeżo to wygląda, no i wnetrza ładne pokazujesz Milego wieczorku

Moniko ja bardzo lubię moje bambusy i będę je pokazywać

makkasia napisał(a)
Marzenko..lajtowej niedzieli nadal ci życzę, Donice świetne...a żywopłotem grabowym jestem zachwycona, Zywopłotu sobie nie posadzę ale graba chociaż jednego tak
ściskam
Myślę o krokusach

Posadź chociaż jednego graba do krzyżowania lub formowania w bonsai

Margarete napisał(a)

Dobre, dobre.... mój syn juz co prawda sie powolutku sam urządza......więc wydając na ogród kase nie odbieram mu od ust........... ale ja tej wiosny planowałam zakup nowego roweru dla siebie i równocześnie zaczęłam działania ogrodowe........ i roweru nie kupiłam przec cały ten czas....... za to mysłe że razem z ziemia kompostową, torfem, korą, nawozami i setkami roslin to juz chyba ten mój "rower" wkopałam w swój ogród...... ale jakoś mnie to nie martwi a raczej cieszy..........

Małgosiu na szczeście córka po skończeniu 18-tki zrewidowała swoje plany dot wyprowadzenia. Do czasu ukończena studiow mogę zbierać na kawalerkę