Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Mala_Mi 20:38, 28 paź 2013

Ależ z ciebie mamusia.. córci tylko kawalerkę????

Ale ja nie o tym chciałam.... try zakopałaś kawalerkę, Małgosia koszule, ja dobre auto (ale nie pamiętam już jakie )... archeolodzy zdziwią sie za ileś lat ..
Madzenka 20:40, 28 paź 2013

marzena napisał(a)
przebiegłam po Twoich włościach na piękne obrazki patrząc

Zaraz wpadnę z rewizytą w celu obejrzenia jing jang

monteverde napisał(a)

Coś na ten temat też mogę napisać

Nom zwłaszcza, że drugi ogród zakładasz....

irena_milek napisał(a)
Dzień dobry,witam na kawie
Corcia nie marudzi, że kawalerka w ziemi
Fajny pomysł z czerwonymi kokardami, ale u mnie bez sensu, wezmę konopie
Milego poniedziałku

Córcia nie marudzi. Wreszcie docenia "wikt i opierunek"

Ewa napisał(a)

Marzenko niestety nie miałam takiej możliwości jak zaczynałam budować, ale nic straconego, na razie ten dodatkowy pokój pełni super rolę oranżerii, meble ogrodowe też juz tam sa
A następny dom to koniecznie z ogrodem zimowym.......

Aaaaa to się wyjaśniła tajemnica zniknięcia garażu

Bea napisał(a)
Ja mam przygotowane pod oranżerię.

Tylko zrobić.

Balkon ocieplony od góry i taras od dołu. Przyłącze jest.

Pozdrawiam Dolny

Pozdrawiam Górny

asc napisał(a)
No to mamy poniedziałek..... ja też trochę ekskluzywnych przedmiotów zakopałam w ogrodzie ..

W ostatnim czasie nastapiło przyspieszenie w zakopywaniu

malkul napisał(a)
Świetnie wyglądają te bambusy!!
I dekoracje przed domem też śliczne!

a pomysł na kokardki dla traw godzień podpatrzenia

Wyobraziłam sobie Twoje gabionowe stipy w kokardkach

Gardenarium napisał(a)
Padam ze śmiechu na myśl o ekskluzywnych przedmiotach zakopywanych przez Anię w ogrodzie

Danusiu Ty chyba 6-tkę w Totka zakopałaś?

Tusiala napisał(a)
Jak ja czekałam na te zdjęcia Przepięknie wszystko wygląda o tej porze roku. A trawy tak ślicznie powiązałaś, że kojarzą mi się ze snopkami zboża, w dawnych latach, na polach.
Masz tesz piękne, nowoczesne wnętrze. Ucieszę się z każdego zdjęcia, które zrobisz w domku

Ps. Dzięki za linki do "Twojej przeszłości"

Tusiala teraz to się musisz uzbroić w ciepliwość ale wychodzę do pracy ciemno, wracam ciemno... Zatem zdjęcia tylko w weekendy...
Wnętrza znajdziesz w przeszlości i gdzieś jeszcze lae musisz doczytać Jest taki wątek na forum z wnętrzami

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Apropos zakopywania kawalerki, mój synuś już się czepia. Ostatnio stwierdził ze zamiast zakopywania tulipanów to bez roboty mogłam mu koszulę kupić. On nie wie ile ja zakopuję co roku tych jego koszul Pozdrawiam.

Nie uświadamiaj go!! Pod żadnym pozorem nie zabieraj go na zakupy ogrodnicze!!!
Mala_Mi 20:40, 28 paź 2013

Gardenarium napisał(a)
Padam ze śmiechu na myśl o ekskluzywnych przedmiotach zakopywanych przez Anię w ogrodzie

Cicho Danuś.. bo mi ktoś w nocy za darmo przekopie ogródek na zimę Jak sie skupi na szklarni i warzywniaku to małe piwo, nawet dobrze, ale.....
ana_art 20:41, 28 paź 2013

hehehehe uśmiałam się ze sraczki
dzisiaj zaczeło u nas wiać może jutro pójdę powiązać traweczki
malkul 20:43, 28 paź 2013

Moje stipy pódja do domu. jedna tylko na próbę zostawię a reszta będzie mnie choć chwilkę cieszyła w domku taki mam plan , nie wiem czy dobry
mar_za 20:43, 28 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Małgosiu na szczeście córka po skończeniu 18-tki zrewidowała swoje plany dot wyprowadzenia. Do czasu ukończena studiow mogę zbierać na kawalerkę

Ja tak dobrze nie mam. Dziecko ma milion szkół w stolicy, ale za mało! Trzeba było wyjechac z domu do.........Danii . Pozdrawiam
Madzenka 20:47, 28 paź 2013

Gabriela napisał(a)

Do dyni zdecydowanie różowy nie pasuje. Piękne kompozycje, ogród też, patrząc na niego upewniam się, że trawy są piękne i też powinnam gdzieś je mieć.

Gabrysiu te pomarańcze zdecydowanie pasują do mojej elewacji... Ja myśle jak zamienić kolory w ogrodzie, Ty myślisz gdzie posadzić trawy

bozunia napisał(a)
Witaj Marzenko! Obejrzałam cały Twój wątek, bo bardzo spodobał mi się styl Twojego ogrodu. Niby nigdy nie lubiłam geometrii i takiego sposobu sadzenia, ale teraz widzę, że bardzo mnie ciągnie w tym kierunku U siebie mam bardziej klasycznie i duuuużo mniej, ale przymierzam się do pomocy kuzynce w zagospodarowaniu ogródka wokół nowoczesnego domu Trawki wyglądają super związane! Czy wszystkie przetrzymują w ten sposób zimę? Masz problemy z przemarzaniem jakieś trawy?

Do koloru dyni pięknie pasuje śliwkowy fiolet.

Bozuniu witaj
Mi na razie wymarzły tylko rozplenice i carex frosted curls sadzone pierwszej jesieni, po ktorej była mroźna i bezśnieżna zima 2011/2012. Mój ogród wtedy jeszcze niemal nie miał drzew, żywopłot grabowy był niski, nie było gabionów, więc mrozne wiatry szalały w ogrodzie, żadna inna trawa mi nie wymarzła. Nowe rozplenice oraz carexy przetrwały znakomicie poprzednią zime. Uważam jednka, że poniważ zimy są nieprzewidywalne trawy należy sadzić wiosną-póznym latem aby sie dobrze ukorzeniły przed zima.
Zimy nie przetrwała brązowa trawa vertigo ale ta nie wytrzymuje nawet lekkich przymrozkow.

O śliwkowym myślałam ale nie znalazlam odpowiedniego koloru na giełdzie.
Madzenka 20:48, 28 paź 2013

Sebek napisał(a)
Co do tych kawalerek i innych srodkow trwalych.... to nie ma się co smiac Ale ogrody za to sa piekne

Sebek ty to swoją własną kawalerkę zakopujesz? Środki trwałe i przedmioty nietrwałe też
Madzenka 20:49, 28 paź 2013

an_tre napisał(a)

Marzenko śliczne miotełki wszak i baba jaga niczego sobie
pozdrawiam

Baba Jaga zbiera snopki na kolejne zimy do okrywania roslin, ciekawe kiedy będę miala wystarczająco dużo?
Madzenka 20:50, 28 paź 2013

Ewa napisał(a)
Marzenko a te kwiatki do donic co wsadziłaś to jak będziesz przechowywać? dołować może?

Ewo te kwiatki to jesienne "jednoroczne" , wyrzucę po przymrozkach.