Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Kwiaty domowe w donicach 23:05, 23 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Donice coubi - z bluszczami i skrzydłokwiatami

ładnie wyglądają Sebku
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:02, 23 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Litania do Konstancji Ave!

Sebek nie mieszaj gatunków bo maturę oblejesz a tego nie zniesiem ... ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:01, 23 lis 2013

Do góry
Litania do Konstancji Ave!
Ogród u stóp klasztoru 22:39, 23 lis 2013

Do góry
BOŻENKA ----ja też mam wrażenie że ona jakby podmarzała i co roku bidula staruje od zera . może przez to tak słabe przyrosty . spróbuje w tym roku rzucic jakiś stroisz z świerka i liści rzucić na hakone

MARZENA ----- z moją sklerozą to jest na tyle dobrze że pamiętam że wszystko muszę zapisywać . fotki też dają świetny ogląd w jaką stronę idą zmiany .

SEBEK ----nie ociągaj się z rezerwacją , bo to już byłby wstyd jakbyś nie przyjechał ....
a w jakim podłożu u ciebie tak dobrze rośnie hakone ?

MAŁGOSIU S-----stół z odzysku i tylko sporo pracy kosztował .a dekoracje to same prezenty .min,od
Sebka

JASIU --- witaj . pięknie w ogrodach wszędzie gdzie zaglądam . dopisała nam jesień w tym roku

IRENKA ----- z kopczykowaniem nigdy nie czekam . raczej wstrzymuje się z okrywaniem stroiszem
hortensji . róż nie okrywam w ogóle tylko kopczyki .zaskoczyłaś mnie decyzją o
pastelach na ścianie . mamy chyba podobny gust .
ULKA ------ pracuj tylko z umiarem .

KASIEK ---- wiąz wredei rośnie , określiłabym średnio szybko . ma przyrosty ok.0,5 m. rocznie . ale ja co roku przycinam na wczesną wiosnę żeby się zagęścił . w przedogródku też go trzymam mocno w ryzach żeby sąsiadce nie robił cienia na tarasie

ANIA ASC--- rozplenice nie musisz wyrzucać , ale jak chcesz wzbogacić podłoże to lepiej ją wykop a wsadź młodą. masz młode ?

KINDZIA ----- z kopczykowaniem nie czekam . robimy tak od dwóch pokoleń . moja ciocia to nawet teraz ścina róże na 50 cm od ziemi i też ma 20 letnie okazy .tego jednak nie polecam , bo sama nie ryzykuję takich zabiegów na angielkach .
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:19, 23 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sebek, myślisz już o wiankach?
Przyznam, że mam za wiele pomysłów i chyba zrobię 3 wianki, jeden na Wigilię i pozostałe na kolejne dni. Tak trudno mi się zdecydować
I to mnie kusi i tamto, widziałam w kwiaciarni szklane, przezroczyste kwiaty...hmm storczyka, też by pasowały.

Szklane??? No to nie mogę doczekac sie tych wianków Ja w tym roku ide w prostote
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:19, 23 lis 2013

Do góry
Sebek, powodzenia na próbnej (nie dziękować). Pozdrawiam serdecznie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:14, 23 lis 2013

Do góry
beta napisał(a)

turkusowe bombki widziałam ostatnio w Lidlu...tyle, że małe...cześć Seba

Musze zerknac dzieki
A pomysl na donice tez mialem inny, ale drozszy A tu wszystko za free
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:14, 23 lis 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sebuś z badylkami super pomysł i jaki tani Pokaż jak dokończysz:

Tak, jasne, oczywiscie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:12, 23 lis 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...już leci Kevin...to nawet z tym się spieszą?
..pomysły super z tymi badylkami..oj Pinterest to kopalnia pomysłów...zdjęcia jak zawsze super... no i jeszcze zapytam...skąd u Ciebie tyle liści szafirków? to tegoroczne już wyszły? bo u mnie nie....

Zeszloroczne A nastepny Kevin za tydzien Ale wtedy jestem andrzejkowy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:48, 23 lis 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
O jacie! jak równiutko tulipany posadzone!!!

Zielona napisał(a)
Nie wiem, czy ktokolwiek na forum z linijką sadził cebulki więc miejsce na podium masz najwyższe Niech symetrycznie kiełkują i pięknie, symetrycznie kwitną. No i niech żadna nie odważy się wybuchnąć kolorem innym, niż zakupiony

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Te fotki mogą umieścić w jakimś piśmie jako przykład idealnych nasadzeń cebulowych Pozdrawiam serdecznie

Gabrysia_ napisał(a)
Widok na taras super,aż szkoda zabierać serby
...jestem pod wrażeniem sadzenia cebul,powinnaś dostać medal,bo to dzieło sztuki...dosłownie

Sebek napisał(a)
Jak patrze na te idealnie ulozone tulipany to mi wstyd, ze moje takie poupychane bez uczucia

idealnie ułożone cebule ... w rzeczy samej od lenijki ... by równo było sadził inżynier więc nie mogło być inaczej ))) ... Adamie ... najkochańszy mój żonie za ten trud i zaangażowanie niniejszym publicznie Ci dziękuję i kofam ... ale to wiesz ... wyłapujesz mam nadzieję te miłości pełne tchnienia w krzykliwym i pełnym różnych emocji życiu z mną ... wybaczycie tę lenijkę prywaty ... należało się ... Adamo ...

Adamo sadził ale żeby nie było ... ja ... ja to wszyściutko samiutka wymyśliłam ...

przeglądając forum miałam taką fantazję by stanąć ... rzucić cebulkami niczym cesarz Klaudiusz kośćmi (i oby w tym pozostało wszelki z wymienionym podobieństwo ) i zadołować ... ale za każdym razem finał był ... p o u k ł a d a n y ... !!!

Klaudiusz tak się zapamiętał w tych kościach, ze podręcznik napisał a ja ... no ja tak inaczej żyć na ogrodniczkowaniu żyć zaczęłam, ze mus chyba kiedyś jakieś wspomnienia popełnić

a swoją drogą to tyle historia ma postaci a ja w porównanie z TYM cesarzem akurat musiałam pójść ... rany .......... ... no

a tu pomagał nam tato ...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:37, 23 lis 2013

Do góry
Sebek, myślisz już o wiankach?
Przyznam, że mam za wiele pomysłów i chyba zrobię 3 wianki, jeden na Wigilię i pozostałe na kolejne dni. Tak trudno mi się zdecydować
I to mnie kusi i tamto, widziałam w kwiaciarni szklane, przezroczyste kwiaty...hmm storczyka, też by pasowały.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:30, 23 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
A muszę się pożalic, ze w Ikei ( a to duuuze jest) nie ma turkusowych bombek....Ale za to swieczki w dobrej cenie wynoralem Na szczęście dzisiaj jedna pani w sklepie w Wadowicach obiecala, ze przywiezie bombki w tym kolorze
A tak w ogole znowu oglądam Kevina

turkusowe bombki widziałam ostatnio w Lidlu...tyle, że małe...cześć Seba
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:24, 23 lis 2013

Do góry
Jak patrze na te idealnie ulozone tulipany to mi wstyd, ze moje takie poupychane bez uczucia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:11, 23 lis 2013

Do góry
A muszę się pożalic, ze w Ikei ( a to duuuze jest) nie ma turkusowych bombek....Ale za to swieczki w dobrej cenie wynoralem Na szczęście dzisiaj jedna pani w sklepie w Wadowicach obiecala, ze przywiezie bombki w tym kolorze
A tak w ogole znowu oglądam Kevina
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:02, 23 lis 2013

Do góry
No takich ujęć już nie ujrzymy Pan od lustra pewnie nie wiedzial, ze pozuje do historycznych zdjęć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:58, 23 lis 2013

Do góry
Sebek...bardzo fajnie uchwyciłeś konwalnika,reszta fotek też super
Mój grudnik to chyba jakiś dziwny jest,bo muszę dużo wody mu lać,a tu piszecie,że nie podlewać jak kwitnie,jak mojego nie podlałam to więdnie,odnoszę wrażenie,że lubi dużo wody...ale to tylko moje spostrzeżenia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:56, 23 lis 2013

Do góry
Jolu, Kasiu, Magdo - moje zgapione z Pinteresta, zgapiajcie do woli
Irenko.... Mam nadzieję, ze bedzie super
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:54, 23 lis 2013

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Widzę, że gotowy jesteś na zimę. Ja dziś ciachałam pełne pelargonie, miały jeszcze sporo kwiatów, a chcę je przezimować. Tak patrzę na te Twoje donice, fajnie to wygląda. U mnie w okolicy też widziałam takie gałęzie. Może pociacham w przyszłym tygodniu i zgapię troszkę Twój pomysł Mogę?

Co do matury- stres jest zupełnie naturalny, ale zobaczysz, że jak będzie po wszystkim, będziesz wspominać ten ważny egzamin z uśmiechem Dla mnie trudniej było zdać prawko, to dopiero była "jazda".

Pozdrawiam

Tylko prawko to jeden egzamin i krótki, a mnie czeka 10.... 1,5 miesiaca nerwow Wykituję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:52, 23 lis 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wiesz co Ci powiem Sebuś? Ty bardzo pracowity jesteś i ambitny. Mój Grześ na drugim roku automatyki i robotyki...jakieś projekty ściubi, coś z matematyki skrobnie..ale żeby przy książkach siedział, to zupełnie nie...Same piątki będziesz w indeksie miał. Maturą się martwisz??? Śpiewająco zdasz!!! Ja, stary belfer, Ci to mówię.

Z tymi gwiazdkami na trawie to mnie powaliłeś...

Automatyka i robotyka..... chapeau bas.....
Gwiazdki moze super, ale chcem snieg na swieta!!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:49, 23 lis 2013

Do góry
Robaczek napisał(a)
Seba,
Grudnika nie wolno przestawiać - musi być zawsze skierowany do światła tą samą stroną. Poza tym bardzo rzadko podlewać ( zwłaszcza jak ma pączki) i bedzie obsypany kwiatami co roku

Nawet go nie tykam Po prostu oduczam się trzymania tego co niekoniecznie ładne, po prostu nie lubie gracić sobie wnętrz tym co malo atrakcyjne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies