Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:25, 16 gru 2017

Do góry
Wczoraj kupiłam gałązki i ozdoby do kolejnego świątecznego stroiku, mój pierwszy na gąbce florystycznej:
Ogród Bogusława 15:23, 16 gru 2017

Do góry
Dziś mija 7 lat na Ogrodowisku, czas płynie a my coraz młodsi pozdrawiam wszystkich odwiedzających. 16 grudzień 2017
...uDany ogród 15:19, 16 gru 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Przepiękne zdjęcia. Masz talent, dziewczyno, do wychwytywania tych uciekających chwil, niemal mgnień... Cudownie... Zaglądam tu systematycznie, choć nie zawsze piszę...

Agniesiu dziękuję za odwiedzinki i miły komentarz
Uwielbiam łapać chwile, to ostatnio moja jedyna odskocznia.
Pozdrawiam serdecznie !

Właśnie testuje moje nowe filtry, przedwczorajsze popołudnie

Rododendronowy ogród II. 13:56, 16 gru 2017

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:13, 16 gru 2017

Do góry
Pani Danuto! korzystam z zimowej aury i ufam, że mniej osób zadaje pytania o ogrody)
chciałabym prosic o pomoc w zaaranzowaniu rogu ogrodu,bo sama zapedziłam się w kozi róg. Otóz ta cześć ogrodu wygląda jak na Pani projekcie i tez jest pod takim kątem. W miejscu altany u mnie jest wjazd na posesję a po jej lewej stronie jest dom. Wzdłuz górnej (wschodniej) granicy ciagnie się szpaler świerków serbskich 14 sztuk posadzonych co ok. 120cm,az do końca.
Wzdłuz drugiej (południowej) granicy posadzone są tuje aureospicata co 90 cm 15 sztuk. Na wysokości 10 tuji rośnie grujecznik podsadzony trawami i wrzosami.
Pod świerkami w planie są hortensje limelight jakies 3-4 sztuki. problem sprawia mi jednak zagospodarowanie tego ostrego kąta tzn. Jakie drzewo tam posadzic aby pod aureospicatami mogły rosnac rododendrony a drzewo nie szkodziło świerkom?
Mirkowy ogród (początki) 12:48, 16 gru 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Halinka moje schabiki dojrzewające wiszą już tydzień.
Robiłam dokładnie tak jak w twoim przepisie.

O mniam mniam

oby się koty nie dobrały, jak u mnie kiedyś.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:28, 16 gru 2017

Do góry
zawitka napisał(a)

Tak właśnie wiszą 4 sztuki a co jak robić to robić .Robię już 3 ci rok dla Dzieci i Siostrzeńca.Perzepis jest w naszej kuchmi Właśnie wiszą i się suszą.

Hinko przepis znalazłam.
Robiłam dokładnie tak jak ty. Moje suszą się już tydzień fotki u mnie.
Mirkowy ogród (początki) 12:25, 16 gru 2017

Do góry
Halinka moje schabiki dojrzewające wiszą już tydzień.
Robiłam dokładnie tak jak w twoim przepisie.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:32, 16 gru 2017

Do góry
Najwyższy szczyt indochin góra Fansipan

I widok w dół na miejscowość Sapa

Chryzantemy chronione przed robactwem i panie z górskich wiosek sprzedające storczyki

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:29, 16 gru 2017

Do góry

Pół kilo suszonych drożdży?? Miałabym chyba do końca życia

Korzonki nie wiadomo po co i bardzo brudne jajka widać że od szczęśliwych kur
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:27, 16 gru 2017

Do góry
Za 1.5h odbierze mnie ktoś i wsadzi w autobus do granicy z Laosem.

Siedzę w hostelu i grzeję nóżki przy kominku

Popatrzcie na te tony konwalnika.... echhhhh

Zielony zielonym pogania :) 10:22, 16 gru 2017

Do góry
Grzybki stoja i czekają, a ja się bawię
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:35, 16 gru 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Halinka czy ty robiłaś wędliny dojrzewające? Tak mi się coś kojarzy.

Tak właśnie wiszą 4 sztuki a co jak robić to robić .Robię już 3 ci rok dla Dzieci i Siostrzeńca.Perzepis jest w naszej kuchmi Właśnie wiszą i się suszą.

Blaski i cienie nowego życia 09:14, 16 gru 2017

Do góry
I na gotowo

Sezon 2017 u Hanusi 09:13, 16 gru 2017

Do góry
Najpierw odpowiem Zbyszkowi: Mam takie ustrojstwo do wałkowania makaronu, szef kuchni.
Teraz nie wałkuję, on to rob za mnie. Przy moim kręgosłupie, każdy nacisk na plecy- skutkuje bólem, więc go unikam. Nawet do wałkowania pojedynczych kółek.

Bassiu, Jolu,
erce tu nie ma nic do tego. Bardzo lubię Wasze wpisy i nie ma mowy o żadnym zagniewaniu. Dzięki temu okres przedświąteczny będzie bardziej urozmaicony, bo ja podglądu na ogród swój nie mam, a tak, to przynajmniej Wasze poczynania obejrzę.
I za to Wam dziękuję!
U mnie tak:

Ogród Muszelki 07:49, 16 gru 2017

Do góry
Powiadasz, że stawy już zamarznięte... Zapewne poznajesz to słowackie jeziorko?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 06:25, 16 gru 2017

Do góry
Bardzo Pani dziękuję za inspiracje, przynajmniej wiem w jakim kierunku iść twraz zimą będzie czas żeby sobie to wszystko rozplanować a potem działać

Korzystając z okazji może uda popytać mi się jeszcze o rabate frontowa, taka reprezentacyjna, czy mogłaby mi Pani tez coś w tym temacie doradzić. Chodzi mi o rabate wzdłuż ogrodzenia. Gdzieś w 1/3 ogrodzenia jest chodnik z kostki i brameczka wejściowa. Po obu stronach kostki, symetrycznie rośnie po 1 dużym świerku z podcietymi gałązkami gdzieś na 150 cm. Pod nimi póki co nic nie rośnie, wzdłuż kostki są posadzone dość rzadko (myslalam o dosadzeniu mkedxy nimi hortensji) kule z thui.

Wracając do frontowej rabaty czy mogłaby mi Pani tez coś podpowiedzieć? Jaki ciekawy kształt mogłaby mieć , czy lepiej prosta rabate równolegle do ogrodzenia? Jakie roślinki były by fajne? Myślałam o rododendronach może? Tylko jsk je fajnie skomponować, z czym połączyć? W sumie to miejsce to Północna część ogrodu, jest odsłonięta wiec nie wiem jak z tym słońcem by sobie radziły. Może prędzej rododendrony posadzic pod lesnymi drzewami na przeciwko tarasu.

A tutaj takie zdjęcie z dalszej odległości spod tarasu.
Pszczelarnia 23:39, 15 gru 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Czyli nic trudnego.

Smaki dzieciństwa zamknięte w celebrowaniu Świąt. I potem do nich tęsknimy i czekamy i poszukujemy.

"Od dziecka" to dla mnie zapach pieca - kuchni. Zapach wszystkich wiejskich domów wyniesionych w obrazie pamięci dzieciństwa spędzonego u dziadków i stryjków, i wujów. Najmilsze chwile.
Też mam w domu piec kaflowy, ale już od dawna nie używany. Pasuje do wystroju pokoju więc go nie rozbieramy.
Podwórkowa rehabilitacja 23:31, 15 gru 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Malunki skończone, mogę brać się za święta

Reniu, wyszło super.
Kredens (jeśli go tak można nazwać) pomalowany cało na biało, moim zdaniem nie wyglądałby dobrze.
Jeśli miałabym go "zmieniać" to poszłabym bardziej w białe boki i czarne drzwiczki lub białe drzwiczki z czarnymi bokami.
Pusta ściana ....jak dla mnie mało ciepła, aż się prosi o to COŚ. Ciekawa jestem czy masz już jakiś pomysł co to będzie.

Osoby które lubią gładko, pusto, i sterylnie zaraz mnie zlinczują
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:27, 15 gru 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Prawdziwa magia..."Dorota z bajki o czarnokziężniku z krainy Oz"...od Ciebie nie można wyjść chce się zostać
Zapraszam wirtualnie i realnie, można u mnie spokojnie posiedzieć. Jakoś tej bajki nie bardzo pamiętam,kojarzę postaci, ale fabuła mi uciekła.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies