Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród Dominiki 18:33, 06 lis 2013

Do góry
Kochani, dziękuję za podpowiedzi, ale ja tam drzewa liściastego nie widzę. Iglak pasuje mi tam idealnie. Sebek wymyślił ostatnio świerka 'Iseli' i to był strzał w dziesiątkę, ale nie udało mi się znalźć odpowiednio dużego drzewa. Albo będę dalej szukać, albo wymyślę coś łatwiej dostępnego. Zostawiam to już sobie na wiosnę, bo duże rośliny wolę sadzić wiosną.
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:57, 06 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Trawy w snopkach bardzo się mi podobają Mimo, że piłą ciąć umiem to do traw bym jej nie użył....Ale mam aż 3 sztuki młodych miskantów i mini rozplenice, więc mogę się pobawić sekatorem

Sebek.. moje trawy zajmują powierzchnie kilku metrów kwadratowych... i już 2 lata temu cięcie zajęło mi dzień... a na łapach miałam bąble.. wątpliwa przyjemnosć ... wolę spalinówką.. i w dodatku ucięte równo Trzeba sobie życie ułatwiać a nie utrudniać.. wrzosy tez opachalam akumulatorówką.. i tez schodzi dzień.. I tak tu dzień, tam dzień.....a życie to nie tylko ogród.... Trzeba mieć czas się nim podelektować i pocieszyć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:54, 06 lis 2013

Do góry
Danusiu - zmieniłaś zdjęcia u siebie na stronie Piękne - ale koniecznie dodaj jeszcze zdjęcia po rewolucji
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:47, 06 lis 2013

Do góry
Trawy w snopkach bardzo się mi podobają Mimo, że piłą ciąć umiem to do traw bym jej nie użył....Ale mam aż 3 sztuki młodych miskantów i mini rozplenice, więc mogę się pobawić sekatorem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:44, 06 lis 2013

Do góry
A ja już nie kupię, bo miejsca nie mam! Zresztą na wiosnę w donicach zaplanowałem tylko hortensje Frosted Curls'ów nie wiążę - fajnie wyglądają takie powiewające, zresztą ich śnieg nie wyłamie
Nasz przydomowy ogródek 17:13, 06 lis 2013

Do góry
Bardzo mi się ta sosna podoba
Ogród Dominiki 16:36, 06 lis 2013

Do góry
Domi - a grab fastigiata? Taki modny ostatnio
Kubusiowo II 16:33, 06 lis 2013

Do góry
Gosiu - posyłam pozytywne fluidy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:28, 06 lis 2013

Do góry
U mnie trawy już powiązane - najlepiej to zrobić teraz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:06, 05 lis 2013

Do góry
Wpadłem na chwilkę między kuciem na OWE, bo już mi mózg paruje
Hortensje ukorzeniły mi się wyłącznie z odkładów, reszta bez sukcesu....To chyba najlepszy sposób W ogóle na ukorzenianie wszystkiego
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 16:35, 05 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Pierwsze słyszę, żeby aż tak przygotowywać ziemię pod nie....No ale kto bogatemu zabroni?

Haha trochę czasowo to się rozkłada w czasie, bo ile lat musi minąć, żeby przekompostować igliwie...
Bardziej niż o ziemię chodziło mi o ten drenaż z gałęzi. Zastanawiam się czy to nie zahamuje wzrostu przez garbniki?
Blaski i cienie nowego życia 16:28, 05 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
A wg mnie mogą być kulki z różami i lawendą - i wcale by się to nie gryzło Chyba, że same róże, a zamiast lawendy kilka miskantów ML wokół drzewa

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sebek ma rację trawki pod samo drzewo bo tam najbardziej sucho. róże i kulki

Te miskanty Sebek, Małgosia też przyklepała to dobry pomysł- wpisuję na listę

marzena napisał(a)
Ula, ja nie mam pomysłu...
ale u siebie spacerując często po ogrodzie, lubię, jak nagle coś mi'wskoczy do głowy' i wtedy zastanawiam się nad takim wariantem ...i szalenie odpowiadają mi takie intuicyjne pomysły...
a drzewka owocowe...w ubiegłym roku zostały wyrwane wszystkie, jakie miałam ( prawie żadnego pożytku z nich nie było) a obecnie posadziliśmy 14 drzewek i mam zamiar od poczatku dbać o nie bardzo...ale nic nie sadzę przy nich, tylko między rzędami będzie trawa

Marzenko, to jest taka przekora losu,
do tej pory miałam drzewa i trawę.
Czas na odmianę

Bogdzia napisał(a)

Kiepska jestem w planowaniu więc Ci nie doradzę ale koniecznie zasłoniłabym ta folie sasiada bo Ci widok psuje i nic nie bedzie ładnie wyglądalo bo ona przyciąga wzrok.Pozdrawiam serdecznie.

irena_milek napisał(a)

Ula, ja też nie doradzę, ja tez intuicyjnie, z tą folią, to racja, ale cóż, sąsiadów się nie wybiera, moi mają taki syf, taki mi widoki psują i co mam zrobić, nasadziłam roślin aby zakryły, a one jak na złość wolno rosną...większość rzeczy maskujących robimy na swój koszt, ale ile można, jak nikt nic w koło nie robi!!!

Z przykrością stwierdzam, że ta folia to jeszcze u mnie zwykle omijam na zdjęciach tę część. U mnie jeszcze budowy ciąg dalszy, same wiecie i pod tą folią złożona jest wełna mineralna. Miała w tym roku być usunięta, ale jak zwykle plany się z rzeczywistością mijająTam miał.....ma...????? powstać domek ogrodowy z grilem i wędzarnią- ale plan początkowy już jest, bo 2 jabłonie pójdą do wycięcia już niedługo. Chyba że zima nas zaskoczy
Pomińcie więc proszę te widok, tak dla mojego lepszego samopoczucia

anna_g napisał(a)
Ula - ja tylko na szybko pozdrowienia niedzielne zostawiam. Ostatnio nie mam czasu tu przebywać na O. a i ogrodowo się nie udzielam już calkiem - do wiosny przyszlo czekać... Ale zajrzałam na szybciutko do Ciebie i wianki śliczne udało mi się zobaczyć.

to rzeczywiście zapracowana jesteś, ja w tym tygodniu mam luzypozdrawiam Cię

Gabriela napisał(a)

Jako fanka wiankowa, nie mogłam ich nie zauważyć. Ślicznie wyszły i niepotrzebnie martwisz się że nic na nich nie ma, mają przecież kokardy, szyszki same w sobie są ozdobne i to wystarczy. Moim zdaniem do tego typu wianków pasują tylko naturalne ozdoby z jakichś suszków, itp. no i wstążki.
Jaka technologia - na słomie czy na gąbce klejone?
Fajny byłby taki na Boże Narodzenie, na drzwi, spryskany na złoto, z bombeczkami na długich wstążeczkach. Może zrobię, bo mam już pod sosnami nieduże szyszki. Znalazłam tu inspirację.

Gabrysiu, fajnie że Ci się podoba. Ja kleiłam na styropianie. Jednak przyznam że wianek w tym wydaniu jest zbyt ciężki żeby wieszać na drzwiach. Raczej na jakimś stałym ozdobnym zawieszeniu możnaby taką dekorację umieścić. Możaby jeszcze a słomianym podkładzie z mniejszą ilością szyszek Tak sbie głośno myślę

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:18, 05 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Dobrze wiedzieć

Macham Irenko i duuuużo sił życzę

dzięki, ja już obiema macham
Mój mały raj na ziemi :) 14:16, 05 lis 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
Sebek,
mam całą zimę do planowania może się uda....ale myślisz, że tak sama mam planować, nie chcecie pomóc ?

Nieczasowy jestem, ale zimą pomogę Tylko daj znać
Mój mały raj na ziemi :) 12:21, 05 lis 2013

Do góry
Sebek,
mam całą zimę do planowania może się uda....ale myślisz, że tak sama mam planować, nie chcecie pomóc ?

Madżenka

no "Władcę..." też oglądam, ale "Gwiezdnych... " pojąć nie mogę.... może dlatego , że nie próbowałam

Irenko

na wiosnę dopiero !
zresztą rabata pod czereśnią też powinna przejść lifting
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 23:20, 04 lis 2013

Do góry
Pierwsze słyszę, żeby aż tak przygotowywać ziemię pod nie....No ale kto bogatemu zabroni?
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 23:18, 04 lis 2013

Do góry
Porto napisał(a)
Posadzoną w tym roku magnolię mam jakoś chronić przed przemarznięciem ?? Ma nawet teraz jakby liście w pączkach jeszcze i obawiam się że jak przyjdzie pierwszy mróz ona pierwsza przemarznie.

Jak przez kilka dni temperatura będzie poniżej zera to owiń ją kilka razy włókniną - u mnie nie przemarzają pod takim okryciem.
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 23:16, 04 lis 2013

Do góry
Fajnie wyglądałby cisowy żywopłot albo z choin kanadyjskich, a z nich wystawałyby korony tych drzew
Oświetlenie ogrodu 23:06, 04 lis 2013

Do góry
Oryginalne Ale szczerze to przez chwilę szukałem gdzie się znajdują
Mój mały raj na ziemi :) 22:32, 04 lis 2013

Do góry
Gwiezdne wojny też są dla mnie obce Wolę posiedzieć z Wami A z rabatą poradzisz sobie - tylko zaglądaj na Pinterest'a i wszystko zaplanujesz za chwilkę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies