Kochani, dziękuję za podpowiedzi, ale ja tam drzewa liściastego nie widzę. Iglak pasuje mi tam idealnie. Sebek wymyślił ostatnio świerka 'Iseli' i to był strzał w dziesiątkę, ale nie udało mi się znalźć odpowiednio dużego drzewa. Albo będę dalej szukać, albo wymyślę coś łatwiej dostępnego. Zostawiam to już sobie na wiosnę, bo duże rośliny wolę sadzić wiosną.
Sebek.. moje trawy zajmują powierzchnie kilku metrów kwadratowych... i już 2 lata temu cięcie zajęło mi dzień... a na łapach miałam bąble.. wątpliwa przyjemnosć ... wolę spalinówką.. i w dodatku ucięte równo Trzeba sobie życie ułatwiać a nie utrudniać.. wrzosy tez opachalam akumulatorówką.. i tez schodzi dzień.. I tak tu dzień, tam dzień.....a życie to nie tylko ogród.... Trzeba mieć czas się nim podelektować i pocieszyć
Trawy w snopkach bardzo się mi podobają Mimo, że piłą ciąć umiem to do traw bym jej nie użył....Ale mam aż 3 sztuki młodych miskantów i mini rozplenice, więc mogę się pobawić sekatorem
A ja już nie kupię, bo miejsca nie mam! Zresztą na wiosnę w donicach zaplanowałem tylko hortensje Frosted Curls'ów nie wiążę - fajnie wyglądają takie powiewające, zresztą ich śnieg nie wyłamie
Wpadłem na chwilkę między kuciem na OWE, bo już mi mózg paruje
Hortensje ukorzeniły mi się wyłącznie z odkładów, reszta bez sukcesu....To chyba najlepszy sposób W ogóle na ukorzenianie wszystkiego
Haha trochę czasowo to się rozkłada w czasie, bo ile lat musi minąć, żeby przekompostować igliwie...
Bardziej niż o ziemię chodziło mi o ten drenaż z gałęzi. Zastanawiam się czy to nie zahamuje wzrostu przez garbniki?
Te miskanty Sebek, Małgosia też przyklepała to dobry pomysł- wpisuję na listę
Marzenko, to jest taka przekora losu,
do tej pory miałam drzewa i trawę.
Czas na odmianę
Z przykrością stwierdzam, że ta folia to jeszcze u mnie zwykle omijam na zdjęciach tę część. U mnie jeszcze budowy ciąg dalszy, same wiecie i pod tą folią złożona jest wełna mineralna. Miała w tym roku być usunięta, ale jak zwykle plany się z rzeczywistością mijająTam miał.....ma...????? powstać domek ogrodowy z grilem i wędzarnią- ale plan początkowy już jest, bo 2 jabłonie pójdą do wycięcia już niedługo. Chyba że zima nas zaskoczy
Pomińcie więc proszę te widok, tak dla mojego lepszego samopoczucia
to rzeczywiście zapracowana jesteś, ja w tym tygodniu mam luzypozdrawiam Cię
Gabrysiu, fajnie że Ci się podoba. Ja kleiłam na styropianie. Jednak przyznam że wianek w tym wydaniu jest zbyt ciężki żeby wieszać na drzwiach. Raczej na jakimś stałym ozdobnym zawieszeniu możnaby taką dekorację umieścić. Możaby jeszcze a słomianym podkładzie z mniejszą ilością szyszek Tak sbie głośno myślę
Sebek,
mam całą zimę do planowania może się uda....ale myślisz, że tak sama mam planować, nie chcecie pomóc ?
Madżenka
no "Władcę..." też oglądam, ale "Gwiezdnych... " pojąć nie mogę.... może dlatego , że nie próbowałam
Irenko
na wiosnę dopiero !
zresztą rabata pod czereśnią też powinna przejść lifting
Gwiezdne wojny też są dla mnie obce Wolę posiedzieć z Wami A z rabatą poradzisz sobie - tylko zaglądaj na Pinterest'a i wszystko zaplanujesz za chwilkę