Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 16:55, 06 lis 2013

Dla Madżen obiecałam foto mojej wiśni kikucoś tam.. foto słąbe bo w deszczu..

Mam jeszcze spróbować zrobić sadzonki z winobluszczu... przypominać, bo zapominam.... a teraz mykam od kompa..
elzbieta_g 17:27, 06 lis 2013

Mam jeszcze spróbować zrobić sadzonki z winobluszczu... przypominać, bo zapominam.... a teraz mykam od kompa..

szkoda ,że trochę daleko bo bym Ci pare doniczek rzuciła, mam dużo sadzonek wina niektóre mają ok. 2 metrowe pędy, ja robię to na wiosnę i każda jedna sadzonka mi się przyjmuje
Sebek 17:47, 06 lis 2013

Trawy w snopkach bardzo się mi podobają Mimo, że piłą ciąć umiem to do traw bym jej nie użył....Ale mam aż 3 sztuki młodych miskantów i mini rozplenice, więc mogę się pobawić sekatorem
AgnieszkaBK 17:51, 06 lis 2013

Aniu, a czy powiązane juki nie łapią grzyba w środku? Gdzieś czytałam, że tak się zdarza .... znowu jak zostawiam nie związane, to wiosenne przymrozki je niszczą i muszę prawie całe wyciąć Masz może fotkę ze związaną juką.... to bym podejrzała jak to robisz.
Mala_Mi 17:53, 06 lis 2013

elzbieta_g napisał(a)

szkoda ,że trochę daleko bo bym Ci pare doniczek rzuciła, mam dużo sadzonek wina niektóre mają ok. 2 metrowe pędy, ja robię to na wiosnę i każda jedna sadzonka mi się przyjmuje

Ela, to nie dla mnie, a dla Tusiala - mam winobluszcz trójklapowy Veitchii i mi się ukorzenia na kamieniach podjazdu, zimy nie przeżywa w takich warunkach.. wiec chce spróbować go wydrzeć i wsadzić do dobrej ziemi, dobrze zabezpieczyć na zimę i zobaczyć czy coś z tego będzie Ale ciągle zapominam.. i Ania, ma mi przypominać, aby w końcu to zrobiłą.. ona ma dużo płotu betonowego do obsadzenia... a ten skurczybyk tak sie przysysa do takich powierzchni, że jest idealny jako osłona I ładny
Mala_Mi 17:57, 06 lis 2013

Sebek napisał(a)
Trawy w snopkach bardzo się mi podobają Mimo, że piłą ciąć umiem to do traw bym jej nie użył....Ale mam aż 3 sztuki młodych miskantów i mini rozplenice, więc mogę się pobawić sekatorem

Sebek.. moje trawy zajmują powierzchnie kilku metrów kwadratowych... i już 2 lata temu cięcie zajęło mi dzień... a na łapach miałam bąble.. wątpliwa przyjemnosć ... wolę spalinówką.. i w dodatku ucięte równo Trzeba sobie życie ułatwiać a nie utrudniać.. wrzosy tez opachalam akumulatorówką.. i tez schodzi dzień.. I tak tu dzień, tam dzień.....a życie to nie tylko ogród.... Trzeba mieć czas się nim podelektować i pocieszyć
elzbieta_g 17:59, 06 lis 2013

aha... szczerze to ja nawet nie wiem jak na imię mój ma... taka zdolna jestem
Mala_Mi 17:59, 06 lis 2013

AgnieszkaBK napisał(a)
Aniu, a czy powiązane juki nie łapią grzyba w środku? Gdzieś czytałam, że tak się zdarza .... znowu jak zostawiam nie związane, to wiosenne przymrozki je niszczą i muszę prawie całe wyciąć Masz może fotkę ze związaną juką.... to bym podejrzała jak to robisz.

Agnieszko, jutro ci zrobię..bo dziś już nie robiłam, bo wiązałam w deszczu. Do tej pory nie wiązałam... ale dziewczyny wiążą i juki maja sie dobrze... w zeszłym roku związałam i ta nie wiązana była ładna, a ta związana zrobiła sie brzydka. Mam bardzo mieszane uczucia co do tego... W tym związałam.. jak będą brzydkie to więcej nie zwiążę.. To tak jak nie opatulam niczego agro...bo od tego grzyba rośliny łapią ....
Kasiek 18:03, 06 lis 2013

Aniu Twoja wisnia kikucos tam juz jest piekna, a za pare lat....To bedzie istne cudo
boguslawa_ma... 18:03, 06 lis 2013

Ja w ubiegłym roku związałam juki zgniły w środku i nie kwitły -teraz postanowiłam nie wiązać.