Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

W Gąszczu u Tess 18:05, 02 sty 2016

Do góry
Na szycie też czasu za wiele nie ma, ale wydziergałam spódniczkę dla siostrzenicy na święta. Z całego koła.
Typografia ogrodu 18:03, 02 sty 2016

Do góry
A to:
http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/dorsz/filety_z_dorsza_w_szynce_parmenskiej/przepis.html
i to:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_francuska/salmon_en_croute/salmon_en_croute.html

Dorsz był wprawdzie w szynce szwarcwaldzkiej, bo taką przez roztargnienie kupiłam. Pycha, połączenie smaków może szokujące, ale efekt rewelacyjny.
Blaski i cienie nowego życia 17:56, 02 sty 2016

Do góry
Dobrego Roku, Ula
A zima rzeczywiście przesadza.
Typografia ogrodu 17:55, 02 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Asiu, przyszłam podziękować za namiary na kwestię smaku. Nie znałam wcześniej. Wprawdzie zrobiłam inne potrawy, niż Ty, ale były rewelacyjne. Moi goście długo nie mogli ochłonąć, że takie delicje im zaserwowałam

Milo Cie Tess widziec.ciesze sie bardzo ze Ci sie ta strona przydała i ze zablyslas kulinarnie dzięki niej ja korzystam z tej strony od wielu lat.ufam tym przepisom,stona jest bardzo staranna,na forum dla kazdego przepsu mozna rozwiac swoje ewentualne watpliwosci.a i te strone prowadzi tez Asia a pochwal sie co robilas ze stronki
W Gąszczu u Tess 17:49, 02 sty 2016

Do góry
Kochani, bardzo, bardzo dziękuję za życzenia świąteczne, świadczące o tym, że jeszcze o mnie pamiętacie.
Nie było mnie, bo zawirowania jakieś wokół mnie powodują, że nijak się ogarnąć nie mogę, a sprawy ważne i czasochłonne pochłonęły mnie zupełnie.
A w pracy już zupełnie nie mogę wchodzić na O. nawet w czasie przerwy śniadaniowej.

Jak większość z nas, obecnie martwię się o ogród. Wprawdzie moje roślinki - na ile mogłam - otuliłam, wykorzystując nie tylko agrowłókninę ale także wszelkie znalezione w domu stare powłoczki, narzuty, zasłony, kocyki... Okryłam prawie wszystko (bo na wszystko nie wystarczyło okryć.)
A i tak się martwię, bo obecnie u mnie jest już -14. A zapowiadają -18, a na jutro -19.
Śniegu nie ma za grosz. Zazdroszczę tym, którzy mają śnieżną pierzynkę.

Typografia ogrodu 17:34, 02 sty 2016

Do góry
Asiu, przyszłam podziękować za namiary na kwestię smaku. Nie znałam wcześniej. Wprawdzie zrobiłam inne potrawy, niż Ty, ale były rewelacyjne. Moi goście długo nie mogli ochłonąć, że takie delicje im zaserwowałam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:55, 23 gru 2015

Do góry
Ja się tak nie bawię!!!! Nic nie wiedziałam!!! Nic a nic!!!
Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Chlip
chlip
chlip
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 10:52, 21 gru 2015

Do góry
Piękne dekorscje. Zdolni Ogrodomaniacy Wiankowalam w wekend. Mam fotkę wianka na cmentarz.
Blaski i cienie nowego życia 00:26, 29 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Ula, zapomniałam zadać to pytanie, choć mnie nieco nurtuje: czy zamierzasz jakieś drzewa wycinać, że o wypalanie karpy pytałaś?

Ja już nic nie robię w ogrodzie w tym roku. Nie sadze, nie kopię, nie grabię.
Choć oczywiście roboty mam jeszcze w ogrodzie po kapelusz - wystarczy na cały przyszły ogrodniczy rok co najmniej.
Nawet moją rodzinę w osłupienie tym (że już nie noram w ogrodzie) wprawiłam

U mnie do wycięcia 2 jabłonie.A mam 2 wielkie korzenie z orzechów.Nie pomyślałam żeby je spalić sukcesywnie na ognisku dzięki za pomysł.

No to rzeczywiście rodzina musiała doznać szoku
W Gąszczu u Tess 21:11, 26 lis 2015

Do góry
Irenko - u mnie już pora kończyć była, po ostatnich mrożnych nocach ziemia zamarzła. Pewnie nie głęboko, ale jednak.

Jola - prawie skończyłam. Jeszcze tylko w sobotę wyjazd na Bronisze po kokardki (i materiał na stroiki) i wiżanie traw.

Asiu, OK, w wolnej chwili postaram się zrobić resume z życia moich Summer Snow.
Nie dzisiaj, bo całkowicie klapnięta jestem.
Dopiero co wróciłam z pracy i to wcale nie jest praca dwuzmianowa.
A w dodatku źle dzisiaj spałam i wstałam o 4 nad ranem, byłam na forum przed Madżenką

Ewa - odpowiedziałam szerzej u Ciebie. Oczywiście - zadołować.
Co z tym ogródeczkiem począć 20:40, 26 lis 2015

Do góry
Ewuś - zadołować. Donice mają dziurki? Bo inaczej cebule zgniją. Pamiętasz moją balię?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:39, 26 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Kochana, nie ma się czym chwalić - to nałóg jest, to trzeba leczyć

Gratki wielkie Wybacz spóźnienie.

no właśnie tez to nazywałam do tej pory nałogiem, ale tak sobie myslę że jak się kogoś lubi to się do niego lgnie i to jest naturalne a nie nałóg buziaki
Typografia ogrodu 07:26, 26 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Matko, ale jesteście gaduły
Przeczytałam tylko posty z dwóch dni, a zajęło mi to chyba z kwadrans (z zaglądaniem pod wszystkie linki)

Wisterię lubię na zdjęciach. Wydaje mi się, że powinnaś mieć coś delikatniejszego.
Ja oczywiście uwielbiam Summer Snow, polecany przez Betę.

A wlasnie wczoraj pytalam czy Ty masz ten powojnik bo tak kojarzyła.chyba Cie o niego troche popytam w odpowiednim czasie
To nie ja gadula tylko gospodarz
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:22, 26 lis 2015

Do góry
Normalnie szczękę zbieram z podłogi, bom myślała, że ino ja - relikt popeerlowski, kiedy to w szkole tylko rosyjskiego uczono - jestem na bakier z angielskim.
Młode kozy też???

Gośka - szacun, że się zdecydowłaś i że trwasz
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 05:37, 26 lis 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Nie wyobrażam sobie już ani jednego dnia bez O. czyli bez Was. Nawet jeśli zdarza się, że nie ma mnie tu przez kilka dni to wielokrotnie w ciągu dnia myslę co się u Was dzieje

Kochana, nie ma się czym chwalić - to nałóg jest, to trzeba leczyć

Gratki wielkie Wybacz spóźnienie.
Typografia ogrodu 05:33, 26 lis 2015

Do góry
Matko, ale jesteście gaduły
Przeczytałam tylko posty z dwóch dni, a zajęło mi to chyba z kwadrans (z zaglądaniem pod wszystkie linki)

Wisterię lubię na zdjęciach. Wydaje mi się, że powinnaś mieć coś delikatniejszego.
Ja oczywiście uwielbiam Summer Snow, polecany przez Betę.

Co z tym ogródeczkiem począć 04:42, 26 lis 2015

Do góry
Jesteś w...ona? Mnie to przeraża.
Bo choć doskonale pamiętam, co robili 8 lat temu, i nie spodziewałam się niczego dobrego, to to, co i w jaki sposób robią obecnie nawet mnie zaskoczył.
Kto głosował?
Ślepi, którym udało się wmówić, że "Polska w ruinie" (bo tylko ślepy chyba w to uwierzyć mógł).
A głównie wszyscy Ci, którzy głosowali na tego, kto obiecał więcej.
No i sprzedali swój głos za 500 srebrników Na każde dziecko, jak trąbiono w kampanii. Bo teraz już tylko na niektóre

Teraz czekam, jak szybko dobiorą się do mojej kieszeni. I jak głęboko sięgną.

Lawendowy zawrót głowy 04:28, 26 lis 2015

Do góry
I ode mnie bardzo spóźnione gratki!

O co chodzi z tymi starymi krzesłami (oczywiście nie jestem na bieżąco). Pokaż
W Kruklandii 21:55, 25 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Juzia, jak się nazywa Twój ambrowiec?
I czy jesteś zadowolona i polecasz?
Szukam fajnych drzewek, ładnie przebarwiających się (takich zażyczyła sobie mój eM)

Ambrowiec amerykański
Zadowolona, polecam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:02, 25 lis 2015

Do góry
Zdjęcie jako motywator?

Aguś, wyobraziłam sobie te cebule hiacyntów wkitrane w kartony ze słoikami i obśmiałam się jak norka Nie z Ciebie, absolutnie. Przełożyłam to do siebie. Też "ogrodowe" kitram, byle głębiej, byle nie było widać. Tak skutecznie, że potem sama nie widzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies