Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:14, 11 kwi 2020

Do góry
Gwiaździsta magnolia daje czadu.
Prymulki fajnie wyglądają jak w leśnym zakątku. Moje już kończą kwitnąć.
Dębowe zakątki 07:23, 11 kwi 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ja zawsze podziwiam wszystkich za dalie. To wykopywanie, przechowywanie i sadzenie na wiosnę wydaje mi się nie do przerobienia .

miłość do roślin - dalii wszystko wytrzyma i wszystko zrobi
Pomidorki rosną w domku

A w ogrodzie...

Moja niedawno przesadzana magnolia otwiera pąki. Czyżby się przyjęła ??
Czy jeszcze za wcześnie na diagnozę ??

Jabłoń rajska rozwija listki

Stwórz ze mną mój ogród 23:53, 10 kwi 2020

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Piękny,wzorcowy porządek wiosenny moje lawendy wyglądają podobnie,też się martwię

Dzięki Sylwik. Chyba ta susza dała się we znaki roślinom. Lawendy ale też magnolia chyba w ogóle nie zakwitnie w tym roku. W zeszłym miała już kwiaty a u sąsiadki właśnie kwitnie. Cóż, czas pokaże co to będzie..
Ogród bez reguł 22:52, 10 kwi 2020

Do góry
Wani napisał(a)

Przez Was zaczęła mi chodzić po głowie magnolia

A tymczasem, podpowiecie mi czym tu jest podsadzona hortensja? Chodzi mi o to zielone : https://pl.pinterest.com/pin/450500768978608198/?nic_v1=1apJPmj%2BflRSVFuBl1l0iAc4nEjiz07yKhxbwGbdKBO2SyLFKj0zEHrur4T1UDJVrk

ps. zakupów nadal brak
Aniu, ale nie wiem, o który pin chodzi...
Magnolkę kupuj, zwalaj na nas

Jeśli idzie o podsadzanie hortki, to ja mam podsadzone zawilcami i jarzmiankami, na cienistej są jeszcze paprocie. W zasadzie możesz podsadzić czym chcesz No, może nie ciemiernikami
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:47, 10 kwi 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Szklarnia najpiękniejsza jaka widziałam Podtrzymuję Masz inspekt, czemu nie ma w nim wysiewów? Sunsation mam od jesieni, też czekam bo cztery kotki ma ale jeszcze ochłodzenie ma być dobrze, że ona się nie spieszy

Sylwuś ja się na tym nie znam inspekcik powstał bo go ujrzałam na pintereście
Sama bym na to nie wpadła, ale oglądając GW wiedziałałam, że inspekcik będzie potrzebny
Magnolia Sunsation jest późniejsza ma jeszcze czas na kwiaty
a to moje perspektywy

Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:45, 10 kwi 2020

Do góry
Kasiu, nadrobiłam kilka stron ślicznie magnolia zaczyna, ja wciąż czekam na info czy moja w ogrodniczym zaczęła rozwijać kwiaty

Też muszę zerknąć na żurawki, co najmniej jedną wymaga odmłodzenia

Pozdrowienia i życzę Wam Wesołych Świąt!
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:35, 10 kwi 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Kaśka, śliczna ta magnolka I cała reszta też

Tak, magnolia jest w tej chwili gwiazdą. Jedynie co mnie rozczarowało to zapach . W zasadzie nie wiem czego się spodziewałam ale na pewno było to coś innego . Wybaczam jej jednak .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:18, 10 kwi 2020

Do góry
Kilka fotek z dzisiejszego poranka.
Magnolia co dzień bardziej otwiera kwiaty . Jestem zauroczona.

Śwośliwa i grujecznika

Pissardi i Exotici
Ogród bez reguł 21:28, 10 kwi 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

Haniu, dla Ciebie

Przez Was zaczęła mi chodzić po głowie magnolia

A tymczasem, podpowiecie mi czym tu jest podsadzona hortensja? Chodzi mi o to zielone : https://pl.pinterest.com/pin/450500768978608198/?nic_v1=1apJPmj%2BflRSVFuBl1l0iAc4nEjiz07yKhxbwGbdKBO2SyLFKj0zEHrur4T1UDJVrk

ps. zakupów nadal brak
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:58, 10 kwi 2020

Do góry
Kolejny klon palmowy one są piękne jak otwierają listki

Dereń kwiecisty... Cornus nuttalii "Eddie's White Wonder"

mój pionier
Magnolia Sunsation i jej kotek

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:46, 10 kwi 2020

Do góry
Magnolia gwiaździsta

Moja bajka 18:16, 10 kwi 2020

Do góry
obudziły się żby, albo żaba, bo więcej niż jednej na raz nie widziałam. Stefa albo sobie poszła, albo coś ją zeżarło, bo już jej długo nie ma.

przy brzegu sporo glonów, a filtr jeszcze nie odpalony. Mężuś oświadczył, że kupi mi wodery do czyszczenia oczka . Romantyzm aż kipi

teraz magnolia już w rozkwicie

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:26, 10 kwi 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)

Irenko, ile lat ma ta magnolia gwiażdzista? Przepiękna.

Jedna młoda ma 3 lata, a te 2 co razem rosną, to jakieś 15 lub więcej.
Miłkowo - sezon 2016-2022 00:00, 10 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
zaczęły gwiaździste
stare i młoda

pachnie obłędnie

Irenko, ile lat ma ta magnolia gwiażdzista? Przepiękna.
Przerwa na kawę... 21:46, 09 kwi 2020

Do góry
Kasia, magnolia za domem zamiast Alba Superba bo ta za duża rośnie docelowo a ja nie chcę jej wiecznie ciąć. Daybreak będzie na rabacie naprzeciwko ławki z tyłu domu a Alba pójdzie centralnie na środek nowej rabaty. Tam 5 m może urosnąć.

Basia, to prawda, zapatrzenie mamy doskonałe w roślinki w dosyć bliskiej okolicy. I jest to zguba dla ogrodomaniaka roślinnego jakim jestem ja. I pospolite odmiany i smaczki. W sumie niewiele odmian sprowadzam. Jedynie z topiarami z cisa mogłoby być lepiej ale widziałam, że w AF właśnie rozładowali ładne balotowane stożki i niwaki. Większość bukszpanowe niestety ale coś z cisa było. I też były parocje Persian Spire. Małe ale były Jest z czego wybierać. Tylko fundusze trzeba mieć
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:45, 09 kwi 2020

Do góry
Kawa napisał(a)
ja w pracy jeszcze
ta gwiaździsta magnolia mnie kusi
i mnie kusi spróbować jeszcze raz mimo dwukrotnego niepowodzenia

do trzech razy sztuka ... albo do pięciu

Kawa napisał(a)
a masz jakiś sprawdzony ogrodniczy w którym można podpytać o tą jabłonkę
sorry że cie pytam ale ostatio byłaś na kupnie drzewek

Kochana, nie umiem doradzić. Swoje Kanzany kupowałam stacjonarnie, ta szkółka chyba nie wysyła, ale możesz sprawdzić - szkółka Szymanowski w Duchnicach.

sarenka napisał(a)
No właśnie chciałam w słońcu popracować to nie dałam rady, łopata jakaś ciężka się zrobiła ,sił brak.

Lawendy dużo przycielas? Czym je podsypalas?

Lawendy przycięłam na krótkiego jeża, mają maks. 15 cm. Podsypałam nawozem do lawendy.

UrsaMaior napisał(a)

Jak glina, to róże sadź! Widziałaś jaki szał u Kwarteta robią.

Co do magnolii, to ja też bym jeszcze dosadziła;D

Róże mówisz?
Magnolie będą, niech się tylko to wariactwo uspokoi...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:28, 09 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Jaka to magnolia? Wygląda na Wildcat, jeśli ona, trudno drzewko zrobić, jeśli gwiaździsta, musisz co rok dolne piętra usuwać, wszystko to zaraz po skończonym kwitnieniu. Najlepiej zbędne gałązki oderwij z piętką, w ukorzeniecz i do donicy, blisko brzegu i może tym sposobem pozyskasz kolejne sztuki.

Nie mam pojęcia, co to za magnolia. Obstawiałabym raczej gwiaździstą.
Pachnie oszałamiająco. Już ja podkrzesywałam od dołu. W tym roku ciachnę kolejne najniższe pięterko.
Za kilka lat ładnie będzie domykała widok.

Nie przepadam za politykowaniem. Nie znoszę jedynie sytuacji, kiedy polityka mąci mi w osobistym życiu, w wyborach etycznych i w życiu zawodowym.
W trudnych czasach od polityków wsparcia się nie otrzyma, przynajmniej u nas. Zwykle sprawdza się zasada: umiesz liczyć;licz na siebie. Rozszerzam to na przyjaciół i bliskich. Całego świata nie naprawimy, ale możemy się wspierać w niewielkich grupach. To zawsze były najskuteczniejsze działania.
Przerwa na kawę... 21:15, 09 kwi 2020

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Iwonko, cudna ta magnolia! nie ma to jak pocieszyć się jakimś roślinnym zakupem... Gumball też piękny, och no już tupię nóżkami na ten wtorek

zazdroszczę kwitnących tulipanów na święta... dawno tak nie było.
Zające świetne i kwiaty w nich też.
Wesołych jeszcze raz!
Basiu, twoje niedługo dojadą a magnolka, tam jest ich tyle, ze trudno wybrać. Black Tulip bardzo i to bardzo mi się jeszcze podoba ale to już chyba za płotem ))

Dziś siedziałam chwilę na tarasie i w końcu poczułam, że jest OK, że mimo tego całego zamieszania wkoło i nerwów to jednak jest OK bo mam swoje miejsce, gdzie jest mi dobrze. Fajne uczucie
Przerwa na kawę... 20:59, 09 kwi 2020

Do góry
Iwonka
fajne te zające
w ogrodzie kwitnąco ,ślicznie ….a nowa magnolia cudoooooowna

nowy ambrowiec też fajny -niech zdrowo rośnie …..masz już dla niego miejscówkę ?

Spokojnych Świąt życzę mocno
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:43, 09 kwi 2020

Do góry
abiko napisał(a)
Sucho strasznie.. moja magnolia ma część kwiatów zmarzniętych a cześć zaczyna dopiero. Ogólnie będzie znowu ciężki rok.. niestety

Jak Twoje oczka, ja swoje wyczyściłam wczoraj, dostały nową wodę, lilie mi sie rozrosły o dziwo.. ciekawe czy zakwitną

U nas też okropnie sucho, zwłaszcza u góry, nic nie będzie chyba z wysianych w łące nasion bo do wschodów wilgoć potrzebna....trawa zdaje się jej nie potrzebować
W oczkach tylko wybrałam cześć mułu z dna i różnych liści i śmieci biologicznych co naleciały, podmieniliśmy trochę wodę i teraz już tylko dolewamy. Niestety słoneczne dni powodują, ze glony nabierają rozpędu, woda jest klarowna póki co, ale nitkowate glony rosną od ścian oczek jak firany, wybieram je dłońmi ile mogę, jak rośliny wystartują zwłaszcza lilie to z glonami problem będzie mniejszy Z wiadomości oczkowych to w oczku koło gunnery znaleźliśmy larwy ważek oraz młodziutka traszkę, która musiała się urodzić już w oczku, a w tym większym z drugiej strony pergoli rozmnożyły się rybki w ubiegłym sezonie i trochę poprzenosiliśmy do pozostałych oczek, a część trafiła do oczka sąsiadaZnaczy chyba tym zwierzakom taka woda i warunki odpowiadają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies